4 πράγματα που κάνετε λάθος στον καθαρισμό του προσώπου σας

katharismos-prosopo-gunaika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Γι’ αυτό δεν δείχνει τόσο φρέσκο και νεανικό όσο θα θέλατε -μέχρι σήμερα. Μάθετε τη σωστή ρουτίνα, εδώ.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά η επανάληψή τους μπορεί να καταστεί μοιραία. Ιδίως όταν μιλάμε για σφάλματα που κάνετε ξανά και ξανά στη ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σας. Για παράδειγμα: προτιμάτε μια λοσιόν που αντί να βοηθά τη λιπαρή επιδερμίδα σας, αντίθετα, την ωθεί στα άκρα της αφυδάτωσης ή επιλέγετε τις -βολικές- ηλεκτρικές βούρτσες καθαρισμού και απολέπισης την ίδια στιγμή που το ξηρό δέρμα σας διψά για βαθύτερη ενυδάτωση.

Όποια κι αν ήταν η μέχρι σήμερα αναποτελεσματική κούρα καθαραρισμού του προσώπου σας, δείτε πώς θα τη διορθώσετε αποκτώντας τα μέγιστα οφέλη λάμψης που θα διαρκούν όλη μέρα -από σήμερα και για πάντα.

Συστηθείτε εκ νέου με τον τύπο της επιδερμίδας σας

Είτε επιμένετε στα κλασικά -νερό και σαπούνι-, είτε είστε λάτρης των μοντέρνων τεχνικών καθαρισμού του προσώπου -τζελ, αφρός, λοσιόν-, είναι σημαντικό να γνωρίζετε καλά τον τύπο της επιδερμίδας σας, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια. Μια νεαρή γυναίκα με υπολείμματα εφηβικής ακμής διαφέρει πολύ από μια πιο ώριμη κυρία με έντονα σημάδια έκφρασης. Ομοίως, μια επιδερμίδα που έχει υποστεί έντονη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, έχει εντελώς ξεχωριστές ανάγκες καθαρισμού από ένα πρόσωπο που είναι μονίμως λιπαρό. Και η λίστα με τις παραλλαγές στους τύπους και την ποιότητα της επιδερμίδας μοιάζει ατελείωτη. Μια τυπική, ετήσια επίσκεψη στον δερματολόγο σας -εν είδει check up- θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις ανάγκες του δέρματός σας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, γεγονός που θα σας καταστήσει περισσότερο αποτελεσματικές στους τρόπους και στα προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης.

Η θερμοκρασία του νερού είναι κορυφαίας σημασίας

Μπορεί να σας φαίνεται δελεαστικό να πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, πρωί-πρωί, μέσα στο βαρύ χειμώνα. Ή, αντίθετα, μπορεί να θέλετε να βάλετε το πρόσωπό σας μέσα σε μια λεκάνη με παγάκια ώστε να διώξετε τις κοκκινίλες και τις ηφαιστειακές εντάσεις που σας προκάλεσε μια δύσκολη μέρα στο γραφείο, ωστόσο θυμηθείτε το εξής σημαντικό: οι ακραίες εξάρσεις θερμοκρασίας στην επιδερμίδα του προσώπου δεν είναι ωφέλιμες. Σε κάθε περίπτωση, μετά από κάθε καθαρισμό προσώπου -είτε πρωί είτε βράδυ-, επιλέξτε το χλιαρό νερό. Ενδείκνυται από όλους τους δερματολόγους  για κάθε τύπο ή ηλικία δέρματος.

Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος καθαρισμού κάθε επιδερμίδας

Το ιδανικό είναι να εφαρμόσετε τη λοσιόν καθαρισμού κάνοντας μασάζ μόνο με καθαρά χέρια -τα πανάκια και τα σφουγγαράκια, αν δεν έχουν απολυμανθεί, μεταφέρουν μύκητες και άλλα μικρόβια που δεν θέλετε να ενσωματωθούν στην επιδερμίδα σας. Είτε επιλέξετε το σαπούνι, είτε τη λοσιόν, το τζελ και τον αφρό εκτελέστε ήπιες κυκλικές, ανοδικές κινήσεις, επιμένοντας σε βασικές περιοχές όπως το πιγούνι, το μέτωπο και τα πλαϊνά της μύτης. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα -μία το πρωί και μία το βράδυ.

Το μέγα λάθος: επίμονο στέγνωμα

Πολλές γυναίκες έχουν τη συνήθεια να τρίβουν δυνατά το πρόσωπό τους με μια πετσέτα μετά από μια ρουτίνα καθαρισμού, όμως αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ακόμη και αν δεν έχετε μια εξαιρετικά ευαίσθητη επιδερμίδα. Η σωστή τεχνική: στεγνώστε το πρόσωπό σας ταμπονάροντας απαλά με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα, επιτρέποντας να έχετε μια επιδερμίδα ασφαλή από ερεθισμούς, τέλεια προετοιμασμένη για τη μέρα ή τη νύχτα που έρχεται.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ