Ό,τι δεν ξέρατε για τους ορούς

serum-epidermida-omorfia-gunaika
ΤΡΙΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ορού και κρέμας; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής; Για ποιες ηλικίες είναι ιδανικοί; Και για ποια δέρματα; Αυτές και ακόμη περισσότερες απαντήσεις, εδώ.

Οι οροί,ή serum, είναι βασικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος με υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών, όπως το υαλουρονικό οξύ (για μείωση της εμφάνισης γραμμών και ρυτίδων), η βιταμίνη C (για μείωση της εμφάνισης μελάγχρωσης και κηλίδων) ή το γλυκολικό οξύ (για μείωση της λιπαρότητας). Χάρη στη συμπυκνωμένη σύνθεσή τους αυξάνουν εντυπωσιακά τη φρεσκάδα, τη λάμψη και τη σύσφιξη της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας κάθε πρόβλημα της επιδερμίδας που περνά από την εφηβεία στην ωρίμανση.  

 Ποια είναι η διαφορά της ενυδατικής κρέμας από έναν ορό;
Η κρέμα υποστηρίζει. Ο ορός προάγει. Αυτό τα λέει όλα. Πιο αναλυτικά; Ακόμη και η πιο πλούσια ενυδατική κρέμα περιορίζει τη δράση της στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Ο ορός όμως, παρέχει τα ίδια υψηλά επίπεδα ενυδάτωσης στην επιδερμίδα, αλλά έχει και την ικανότητα να διεισδύει στο χόριο, παρέχοντας βαθιά κυτταρική θρέψη και προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Χρειάζεστε και τα δύο; Και σε ποια ηλικία;
Οι κρέμες είναι θαυμάσιες αντιγηραντικές θεραπείες, ωστόσο ένας ορός ενισχύει το αποτέλεσμα, αφού δρα εν τω βάθει. Η ιδανική κούρα αναζωογόνησης ενός ώριμου δέρματος ή μιας νεότερης επιδερμίδας που θέλει να προστατευθεί από τις επερχόμενες βλάβες, αποτελεί συνδυασμό και των δυο προϊόντων, καθημερινά.

Ποιες επιδερμίδες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για serum;
Όλοι οι τύποι δέρματος οφείλουν να ολοκληρώνουν την περιποίησή τους με έναν ορό, κυρίως  για πρόληψη κατά της γήρανσης. Συνιστάται όμως ιδιαίτερα σε όσες γυναίκες έχουν επιβαρυνθεί από την έκθεσή τους στην ηλιακή ακτινοβολία μακροπρόθεσμα ή σε καταστάσεις στρες και ορμονικές αλλαγές.

Μερικά παραδείγματα:

-Στα 20, μετά την ορμονική έξαρση της εφηβείας, το δέρμα έχει την τάση να αφυδατώνεται. Ένας ενυδατικός ορός θα προσφέρει την απαιτούμενη φυσική υγρασία.

-Στα 30, ο κυτταρικός μεταβολισμός επιβραδύνεται και στόχος είναι η διέγερση της λειτουργίας των ινοβλαστών για την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου και ελαστίνης.

-Στα 40,ο  αντιγηραντικός ορός που θα επιλέξετε θα πρέπει να συνδυάζεται με πιο δραστικά συστατικά, όπως η ρετινόλη, η οποία ενισχύει τον κυτταρικό μεταβολισμό και  περιορίζει σημαντικά την εμφάνιση των ρυτίδων και των δυσχρωμιών.

Ποια συστατικά που βρίσκονται στη σύνθεση των ορών θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά;
Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξωτερική χρήση δημιουργεί στην επιδερμίδα μια μεμβράνη η οποία εμποδίζει την εξάτμιση της φυσικής υγρασίας. Ωστόσο, η μεγάλη καινοτομία είναι ότι το υαλουρονικό οξύ με την βοήθεια της τεχνολογίας, παράγεται πλέον σε μορφή μικρότερων μορίων και μπορεί να εισχωρήσει βαθιά στο δέρμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη διέγερση των ινοβλαστών για την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Με αυτό τον τρόπο  η επιδερμίδα εξομαλύνεται και οι ρυτίδες έκφρασης γίνονται λιγότερο ορατές. Για πιο ώριμες επιδερμίδες, τα πρόσθετα συστατικά είναι η βιταμίνη C (μειώνει τις  κηλίδες και φωτίζει την επιδερμίδα), αλλά και εκχυλίσματα από χαβιάρι (πλούσια σε πρωτεΐνες, οι οποίες θρέφουν και ενεργοποιούν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ