Τα πιο γρήγορα κόλπα για τέλειο styling μαλλιών

gunaika-mallia
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Λύσεις άμεσης δράσης για να έχετε μαλλιά «κομμωτηρίου» ακόμη και αν μόλις σηκωθήκατε από το κρεβάτι.

Πρωινό ξύπνημα με τα μαλλιά πιο μπερδεμένα και από γόρδιο δεσμό. Τρίχες πιο ατίθασες και από μιας αμαζόνας. Εδώ είναι οι πιο δραστικές λύσεις για τούφες, άκρες και ρίζες που απαιτούν πειθαρχία και άψογο στιλ σαν μόλις να βγήκαν από hair spa.

 Το gel είναι μια πρώτη λύση
Τα εξελιγμένα gel μαλλιών απέχουν έτη φωτός από εκείνα τα «μπετόν αρμέ» προϊόντα που κυκλοφορούσαν στη δεκαετία του ‘90. Οι νέες φόρμουλες είναι πλούσιες σε  ενυδατικά στοιχεία και  χαρίζουν σούπερ-δυνατό κράτημα μεγάλης διάρκειας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ παράλληλα διατηρούν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και λαμπερά.

Ιδανικό προϊόν για μαλλιά «αγουροξυπνημένα» και βιαστικά;

Phytofix Gel, Phyto: Gel γλυπτικής που φιξάρει άψογα οποιοδήποτε στυλ χτενίσματος με απόλυτως φυσικό αποτέλεσμα (στα φαρμακεία).

Η κρέμα φορμαρίσματος αγαπά τα μακριά μαλλιά
Αυτού του είδους τα προϊόντα styling περιέχουν τα ίδια συστατικά με τα gel αλλά σε μικρότερες ποσότητες. Και αυτό είναι χρήσιμο όταν δεν θέλετε τα μακριά, πυκνά μαλλιά σας να δείχνουν κολλημένα στο κεφάλι σας. Το βασικό πλεονέκτημα μιας κρέμας διαμόρφωσης είναι ότι αφήνει τις τρίχες λαμπερές χωρίς να δείχνουν βρεγμένες, ωστόσο, δεν έχουν δυνατό κράτημα. Αποφύγετε τις φόρμουλες που περιέχουν σιλικόνη -βαραίνει την τρίχα- και εφαρμόστε την κρέμα φορμαρίσματος μόνο στις άκρες των μαλλιών ώστε να βελτιώσει το σχήμα της μπούκλας.

Ιδανικό προϊόν για σπαστά και σγουρά μαλλιά, μακριές χαίτες, αφέλειες ή μπούκλες;

ΒΒ Curl Pre/Re Style Primer, Bumble & Buble: Style Primer που τρέφει και ενεργοποιεί ξανά τις μπούκλες.

Ο αφρός χαρίζει περισσότερο όγκο
Θεωρείται το ευτυχές ενδιάμεσο μεταξύ κρέμας φορμαρίσματος και τζελ. Οι αφροί styling έχουν πιο ανάλαφρες συνθέσεις με ενεργά συστατικά και βιταμίνες που αυξάνουν τη διάμετρο της τρίχας, δυναμώνουν τα λεπτά ή άτονα μαλλιά και χαρίζουν ανάλαφρη κίνηση. Αναζητήστε έναν αφρό με ελαστική υφή για επιμελώς ατημέλητο look, που προσφέρει απόλυτο έλεγχο στο χτένισμα χωρίς να βαραίνει το μαλλί.

Ι

δανικό προϊόν για αδύνατα χωρίς όγκο μαλλιά;

Εlnett Crème De Mousse Volume, L’Oreal Paris: Mους με απαλή ελαφριά σύνθεση που χαρίζει πλούσιο όγκο στα μαλλιά.

Το σπρέι αλατιού θυμίζει καλοκαίρι
Πρόκειται για μια σχετικά νέα κατηγορία προϊόντων styling, η οποία χαρίζει μια επιτηδευμένα ανακατεμένη όψη στο μαλλί, όπως ακριβώς αν θα περνούσατε μια μέρα στην παραλία. Στη σύνθεση τους εκτός από αλάτι, υπάρχουν συστατικά που μετριάζουν την ξηρότητα και προστατεύουν την τρίχα από το φριζάρισμα. Για υπέροχους κυματισμούς ψεκάστε τα μαλλιά μετά το λούσιμο ή κατά τη διάρκεια της ημέρας για να τα φιξάρετε ανάλογα.

Ιδανικό προϊόν για κυματιστά μαλλιά;

Spray a Porter, Kerastase: Σπρέι για ανάλαφρους κυματισμούς σε κάθε τύπο μαλλιών και κουρέματος (στα κομμωτήρια).

Το ξηρό σαμπουάν σώζει ό,τι δεν σώζεται
Ένα σωτήριο προϊόν καθαρισμού και styling για μαλλιά που δεν πρόλαβαν να λουστούν. Εξασφαλίζει όγκο στις ρίζες, πλούσιο τελείωμα στις άκρες, λαμπερή όψη και αίσθηση φρεσκάδας. Οι νέες φόρμουλες ξηρών σαμπουάν εξελίσσονται διαρκώς και δεν αφήνουν ίχνη «ταλκ», με βασικότερο πλεονέκτημά τους την εξαφάνιση της λιπαρότητας στο λεπτό -σαν να έχετε μόλις λουστεί.

Ι

δανικό προϊόν για άλουστα μαλλιά ή τρίχες με έντονη τάση λιπαρότητας; 
Dry Shampoo, Klorane: Ξηρό σαμπουάν με εκχύλισμα τσουκνίδας για άμεση μείωση της λιπαρότητας (στα φαρμακεία).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ