Πώς σας φαίνεται το breakdance για ολυμπιακό άθλημα;

breakdance-hiphop
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στους Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ένα από τα τέσσερα στοιχεία του hip hop, το breakdance, ενδέχεται να αναγνωριστεί ως ολυμπιακό άθλημα. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξετάζει την περίπτωση του breakdance για τους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι το 2024 και θα πάρει την τελική απόφαση της μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

AP / Michel Euler

Εφόσον η ΔΟΕ αποφανθεί θετικά, το breakdance θα κάνει του ντεμπούτο του ως ολυμπιακό άθλημα στους Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Τα τελευταία χρόνια η ΔΟΕ έχει εκφράσει την θέληση της να εκσυγχρονίσει τους αγώνες με νέα αθλήματα που θα έχουν απήχηση στην νεολαία και έχει ήδη δώσει το πράσινο φως στο καράτε, το σερφ, το μπέιζμπολ, την ορειβασία και το skateboarding. Τα νέα αυτά αθλήματα θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Shutterstock

Μαζί με το rapping, το DJing και το graffiti, το breakdance είναι ένα από τα «τέσσερα στοιχεία» του hip hop.

Όσοι παρευρέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν στο Μπουένος Άιρες το περασμένο καλοκαίρι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από το breakdance, ως αγώνες επίδειξης με έμφαση στο τεχνικό κομμάτι. Η ανταπόκριση των θεατών ήταν αρκετά θετική, οπότε μένει να φανεί εάν θα συμπεριληφθεί ως αγώνισμα στο Παρίσι.

Δείτε επιδείξεις breakdance στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων εδώ και εδώ.