Πώς μια δίαιτα μπορεί να σας απαλλάξει οριστικά από την ακμή

zeugari-diatrofi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αντιμετωπίζετε μόνιμες φλεγμονές και ερυθρότητα στο πρόσωπο; Αυτό το διατροφικό πλάνο μπορεί να βοηθήσει.

Εάν ανήκετε στην ομάδα εκείνων των ατόμων που πάσχουν από ροδόχρου ακμή (τα ιατρικά στατιστικά μιλούν για ένα στα δέκα άτομα κάθε ηλικίας), τότε πιθανότατα οφείλετε να αλλάξετε δραστικά τη διατροφή σας.  

Είτε πρόκειται για μικρές είτε για μεγαλύτερες κοκκινίλες πάνω από τη μύτη, τα μάγουλα, το πιγούνι και το μέτωπο, με συνοδεία συμπτωμάτων όπως κάψιμο, τσούξιμο, φαγούρα και τοπική πάχυνση της επιδερμίδας, και που καμία προληπτική ή θεραπευτική αγωγή δεν δείχνει να έχει αποτέλεσμα, δείτε πώς μπορείτε να μειώσετε τα συμπτώματα με τις κατάλληλες διατροφικές συμβουλές.

«Επειδή κατά βάση το πρόβλημα της ροδόχρου ακμής είναι γενετικό, πολλές από τις θεραπείες με τοπικές κρέμες, αντιβιοτικά ή λέιζερ καθίστανται μάταιες», λέει η διατροφολόγος Vicky Pennington, η οποία συστήνει μια καθαρά ολιστική προσέγγιση μέσω τροφών που δεν πυροδοτούν το κυτταρικό υπόβαθρο.

«Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγονται σε περιόδους έξαρσης της ροδόχρου ακμής είναι τα καρυκεύματα (πάπρικα, καγιέν, το κύμινο και μαύρο πιπέρι), τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη, το αλκοόλ και τα ροφήματα όπως τσάι, καφές και ζεστή σοκολάτα», συμβουλεύει η ειδικός, ενώ φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηροί καρποί, μούρα, όσπρια, λιπαρά ψάρια και σπόροι chia κατευνάζουν τα συμπτώματα.

Η καλλυντική φροντίδα

Ακολουθώντας τις διατροφικές συμβουλές της ειδικού, λάβετε μια έξτρα βοήθεια ενάντια στην έξαρση των συμπτωμάτων με ειδικές κρέμες που διευκολύνουν την μικροκυκλοφορία και ενισχύουν τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων του προσώπου.

Όμως, σημαντικότερο ρόλο διαδραματίζει η συστηματική αντηλιακή προστασία του δέρματος, 365 μέρες το χρόνο. Επιλέξτε ένα προϊόν για πρόσωπο και σώμα με τον μέγιστο δείκτη προστασίας, χωρίς άρωμα, χωρίς parabens, με φίλτρα κατάλληλα για τα ευαίσθητα και ευπαθή δέρματα.