Το ιδανικό «μπουκέτο» μιας ανοιξιάτικης ρουτίνας detox

gunaika-omorfia-ilios-anoiksi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αυτά τα τέσσερα φυσικά συστατικά θα κάνουν το δέρμα σας να ανθίσει ξανά!

Ό,τι παλιόκαιρο κι αν κάνει τις επόμενες μέρες, ένα είναι το δεδομένο: ο χειμώνας φεύγει, η άνοιξη έρχεται. Με αυτή τη θετική διάθεση, το πιο πιθανό είναι να σκέφτεστε πώς θα ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού, τι λουλούδια και φυτά να αγοράσετε για το μπαλκόνι και πού θα βρείτε χώρο να αποθηκεύσετε τα χαλιά (ή τη χειμερινή γκαρνταρόμπα σας).

Μήπως όμως ξεχνάτε κάτι πολύ πιο πολύτιμο;

Το δέρμα σας έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες αναζωογόνησης, ανανέωσης και αποτοξίνωσης από κάθε τι άλλο. Είναι το μόνο πράγμα που καθρεφτίζει τη διάθεσή σας, αποκρυπτογραφεί τις συνήθειές σας (καλές ή κακές) και, εντέλει καθορίζει την θηλυκότητά σας.

Σκεφτείτε μόνο αυτό: ολόκληρο χειμώνα, το δέρμα σας παρέμενε εγκλωβισμένο μέσα σε στρώματα από ρούχα, πολιορκήθηκε από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κάποιες φορές αρνήθηκε να μπει στο μπάνιο εξαιτίας της αίσθησης του έντονου κρύου. Αποτέλεσμα; Ξηρότητα, σπυράκια, κοκκινίλες. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα κιόλας, πρέπει να υιοθετήσετε μια νέα ρουτίνα φροντίδας.

Ετοιμάσαμε ένα «μπουκέτο» ειδικών προϊόντων αποτοξίνωσης και αναζωογόνησης με στόχο να πετύχετε την τέλεια detox-κούρα, λίγες μέρες πριν την επίσημη άφιξη της άνοιξης.

Θαλασσινό αλάτι

Τα προϊόντα  για το μπάνιο που περιέχουν θαλασσινό αλάτι αποτοξινώνουν με  ταχύτερο ρυθμό το δέρμα χάρη στα μέταλλα που περιέχουν (μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο, κάλιο). Μια μελέτη του πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ στη Γερμανία, έδειξε ότι οι γυναίκες με χρόνιο ξηρό δέρμα που έκαναν κούρες με προϊόντα πλούσια σε θαλασσινό αλάτι είδαν το φράγμα υγρασίας του δέρματός τους να θωρακίζεται κατά 60%, σε μια διάρκεια έξι εβδομάδων.

Αντιοξειδωτικά συμπληρώματα

Παίζουν μεγάλο ρόλο στην αποτοξίνωση, μειώνουν τις βλάβες που προκαλούνται από τη ρύπανση και αποκαθιστούν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή ελαστίνης και των άλλων πρωτεϊνών που διατηρούν το δέρμα ελαστικό, λειτουργικό και υγιές. Προϊόντα με νιασιναμίδη (παράγωγο της βιταμίνης Β3), που θα βρείτε σε σκευάσματα με εκχυλίσματα ροδιού, μούρων και άλλων αντιοξειδωτικών βοτάνων, είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα.

 Ενεργός άνθρακας

Είναι ένα προϊόν που φτιάχνεται από φυσικά υλικά (ξύλο, κέλυφος καρύδας ή άλλα οργανικά υλικά που περνούν από ειδική επεξεργασία μέσω ενός αερίου που καθιστά τον άνθρακα εξαιρετικά πορώδη) και, που σύμφωνα με τους ερευνητές της κοσμετολογίας, αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό αποτοξινωτικό μέσο, μιας και έχει την ιδιότητα να απορροφά άχρηστες και επιβλαβείς ενώσεις και χημικές ουσίες, αποβάλλοντάς τις από το σώμα. Στην αγορά κυκλοφορεί σε μορφή στερεού και υγρού σαπουνιού, αλλά πολύ καλύτερη κούρα αποτοξίνωσης προσφέρουν τα προϊόντα με ενεργό άνθρακα σε μορφή μάσκας.

Φύκια

Ακόμη ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και αποτοξινωτικό υλικό, το οποίο έχει την ευεργετική ιδιότητα να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει υγιέστερο, πιο νεανικό και σφιχτό (συστήνεται κυρίως για την εξαφάνιση της καπιτονέ όψης σε μηρούς και γλουτούς).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ