3 κορυφαίες beauty editors αποκαλύπτουν ό,τι δεν ξέρατε για τις θεραπείες αντιγήρανσης

upologistis-omorfia-beauty
ΤΡΙΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αληθινές εμπειρίες και δοκιμασμένες συμβουλές από τις δημοσιογράφους που παίζουν τα μυστικά της ομορφιάς στα δάχτυλα.

Αυτές οι γυναίκες ανήκουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλων των γυναικών ενάντια στη γήρανση. Κάτι μεταξύ «γκουρού» και ...πειραματόζωων της ομορφιάς, αυτές είναι που τεστάρουν πρώτες τις δεκάδες καινοτόμες -καμιά φορά και πολύ αμφίβολες- θεραπείες που κυκλοφορούν, από το Botox μέχρι και τις πιο επώδυνες συνεδρίες λιποδιάλυσης. Εδώ, μας αποκαλύπτουν τι θα άξιζε να δοκιμάσετε κι εσείς (αλλά και τι θα σας έκανε να δείχνετε πιο μετανοιωμένες από ποτέ).

Newby Hands
Πρώην beauty director σε μεγάλα γυναικεία περιοδικά και νυν διευθύντρια ομορφιάς στο μεγαλύτερο on-line shop μόδας και ομορφιάς (Net-a-Porter)

«Το Botox είναι μια από τις καλύτερες εφευρέσεις που έγιναν ποτέ -το κάνω πάνω από δέκα χρόνια δαπανώντας σχεδόν 500€ τη φορά ανά τρίμηνο και, πραγματικά, αξίζει. Χρησιμοποιώ επίσης και λίγο ενέσιμο υαλουρονικό οξύ ανάμεσα στα φρύδια μου» λέει η Hands.

Η χειρότερη εμπειρία της αφορούσε σε μια θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας πριν από περίπου 15 χρόνια: περιελάμβανε 12 βελόνες που είχαν παραταχθεί μέσα στο δέρμα της, ξεκινώντας από τους γοφούς και φτάνοντας μέχρι τα γόνατα. Η συγκεκριμένη κούρα είχε παλιό ιατρικό ιστορικό που αφορούσε στη θεραπεία νεφρικών προβλημάτων, αλλά οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει και παράλληλη απώλεια της κυτταρίτιδας στους ασθενείς. «Θυμάμαι να κλαίω στο δρόμο για το ιατρείο στο δεύτερο ραντεβού μου και να συνεχίζω να κλαίω στο τραπέζι του χειρουργού. Ο πόνος ήταν φοβερός από τις βελόνες, ενώ το ρεύμα που διαπερνούσε όλο το νευρικό μου σύστημα πολλαπλασίαζε την οδύνη. Και, εντέλει, δεν είχε αποτέλεσμα στην κυτταρίτιδά μου».
Από τις επεμβατικές θεραπείες κατά  της κυτταρίτιδας, η Hands θεωρεί ως ασφαλέστερες και αποδοτικότερες αυτές που συνδυάζουν λέιζερ και μεσοθεραπεία, ενώ για το πρόσωπό της δεν θα αρνιόταν ένα lifting από έμπειρο και σωστό χειρουργό.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσει καλά στο μυαλό της μια γυναίκα, είναι να μην γίνεται… πειραματόζωο, τρέχοντας να δοκιμάσει όποια νέα θεραπεία. Και ποτέ μην εμπιστεύεται κάποιον που λέει ότι είναι ο μόνος που προσφέρει μια θεραπεία ομορφιάς ή αδυνατίσματος -είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο».

Olivia Falcon
Φημισμένη beauty editor σε περιοδικά μόδας, υγείας και lifestyle

Αγαπημένη της θεραπεία για το πρόσωπο και το σώμα είναι το «Pamper Pod», κατά την οποία ένα κόκκινο, θερμό φως σκανάρει επιδερμίδα μέσα σε μια ειδικά κατασκευασμένη κάψουλα επί είκοσι λεπτά. «Είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε σάουνα και σολάριουμ ταυτόχρονα -χωρίς την επικίνδυνη ακτινοβολία-, λουσμένη σε ένα κόκκινο φως το οποίο διεγείρει την ανάπτυξη του κολλαγόνου και το μεταβολισμό. Πέρα από τη χαλάρωση που νιώθεις μέσα στο «Pod», η συγκεκριμένη θεραπεία καταφέρνει να κρατήσει την επιδερμίδα τονωμένη και βελούδινη» λέει η Falcon.
Αυτό που δεν θα ξαναδοκίμαζε ποτέ είναι μια θεραπεία που ονομάζεται «Zerona», ένα κρύο λέιζερ, που έχει ως στόχο να ενεργοποιεί το λίπος με σκοπό τη διάσπασή του. Όπως λέει η ίδια, «…χρησιμοποιεί κάτι που μοιάζει με αράχνη και εκπέμπει περιστρεφόμενες κόκκινες ακτίνες λέιζερ στο δέρμα για να λιώσει το λίπος. Πέρα από το υπερβολικά μεγάλο κόστος της θεραπείας (1.500€), δεν είδα αποτέλεσμα στο σώμα μου».

Η Falcon εμπιστεύεται το Botox. Το ξεκίνησε από την ηλικία των 30 ετών και έκτοτε πηγαίνει μια φορά το χρόνο στο γιατρό της για συντήρηση. «Αρκεί μια μικρή ένεση πάνω από τα φρύδια μου. Και τίποτε άλλο. Το αν θα κατέφευγα σε μια πλαστική επέμβαση σε μερικά χρόνια από τώρα δεν το γνωρίζω, αλλά δεν το αποκλείω», καταλήγει.

 Jennifer Dickinson
Πρώην διευθύντρια ομορφιάς του περιοδικού Elle και νυν σύμβουλος μάρκετινγκ σε μεγάλους οίκους καλλυντικών.

Πριν από λίγο καιρό δοκίμασε μια εξελιγμένη θεραπεία με λέιζερ, την “Advanced Laser Lipolysis” στην κλινική του Dr. Alan Kingdon στο Λονδίνο, με τσουχτερό αντίτιμο -σχεδόν 3.000€.

«Στην αρχή, η περιοχή που ήθελα να κάνω λιπόλυση -ακριβώς κάτω από τους γλουτούς- μούδιασε εντελώς με μια ένεση και κατόπιν, το λέιζερ ξεκίνησε τη διαδικασία υγροποίησης του λίπους. Στο τέλος, το είδα (το λίπος) να αναρροφάται μέσω μικροσκοπικών τομών που έγιναν στο δέρμα μου» λέει η Dickinson, η οποία έχει διχασμένη άποψη για τα αποτελέσματα: «Αν και όλη η περιοχή ήταν πρησμένη για μέρες, εντούτοις μπορώ να χωρέσω σε δυο νούμερα μικρότερα τζιν, άνετα. Τα δε σημάδια από την επέμβαση δεν ξεπερνούν τα δυο χιλιοστά. Αλλά το χειρότερο κομμάτι ήταν εκείνο το αλατούχο διάλυμα που έσταζε από τις οπές τις πρώτες 24 ώρες. Έκατσα σπίτι δυο περίπου μέρες φορώντας έναν ειδικό κορσέ και τον φορούσα για άλλες δέκα μέρες» λέει η Dickinson και συνεχίζει: «Γενικά, δεν μου αρέσουν οι θεραπείες που απαιτούν χρόνο ανάρρωσης. Δοκίμασα το Dermaroller, μια συσκευή που περιέχει μικρο-βελόνες οι οποίες τρυπούν το δέρμα για να τονωθούν οι περιοχές με ρυτίδες (περίπου 300€ ανά συνεδρία). Αν και δεν πονούσε καθόλου, η αλήθεια είναι πως δεν παρατήρησα μεγάλη διαφορά, ενώ έκανε και το δέρμα μου πολύ ξηρό. Η επιδερμίδα του προσώπου μου ξεφλούδιζε επί μέρες -αυτό είναι κάτι που δεν καμία γυναίκα δεν θα ήθελε να βιώσει».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ