3 συνταγές «σπιτικού» scrub για βελούδινη επιδερμίδα

spitiki-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και μια κούπα μούρα είναι ό,τι χρειάζεστε για να δείτε το δέρμα σας να δείχνει πιο λείο και καθαρό, στο λεπτό.

Η απολέπιση του προσώπου και του σώματος είναι μια διαδικασία που πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά, επειδή διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και χαρίζει λείο και απαλό δέρμα. Δοκιμάστε τα παρακάτω scrub με υλικά που κάθε γυναίκα έχει στο σπίτι της και δείτε άμεσα το πρόσωπο και το σώμα σας να αναγεννιούναι.

Scrub σώματος με αλάτι

Τα υλικά

1 κούπα χοντρό θαλασσινό αλάτι

½ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο

Τα οφέλη

Οι κόκκοι του αλατιού αποτελούν ένα άριστο απολεπιστικό για το σώμα, μιας και η πλούσια ορυκτή του σύνθεση από μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο βοηθά το δέρμα να αποβάλλει τις τοξίνες.

Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες Α και Ε, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο κάνει καλό στο ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα, επιμηκύνοντας την διάρκεια ζωής των κυττάρων κατά 20%, σύμφωνα με μελέτες στο τομέα της αντιγήρανσης.

Το δεντρολίβανο είναι ένα φυτό με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθά το δέρμα να διατηρείται ήρεμο και βελούδινο, ενώ παράλληλα το θαυματουργό αυτό βότανο, προσφέρει και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

Η εφαρμογή

-Κόψε σε μικρά κομματάκια το δεντρολίβανο και ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

-Κάντε μασάζ με το μείγμα πάνω σε βρεγμένο δέρμα εκτελώντας απαλές κυκλικές κινήσεις με φορά από κάτω προς τα πάνω -ξεκινώντας από τα πόδια- ώστε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Πίλινγκ προσώπου με bluberries

Τα υλικά

2 κουταλιές της σούπας έλαιο ηλίανθου

¼ κούπας blueberries

1 κούπα γάλα με όλα του τα λιπαρά

 Τα οφέλη

Το έλαιο ηλίανθου είναι πλούσιο σε ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ καθώς και βιταμίνη Ε, συστατικά τα οποία θεωρούνται πολύ ενυδατικά. Φροντίστε πάντως να βρείτε έλαιο που να έχει παραχθεί με ψυχρή πίεση γιατί η θερμή απόσταξη απομακρύνει πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Τα blueberries περιέχoυν ανθοκυανίνη, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες βοηθά στην προστασία των τριχοειδών αγγείων, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και χαρίζει στην επιδερμίδα περισσότερη λάμψη και ζωντάνια.

Το πλήρες γάλα έχει αντιγηραντικές θρεπτικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Η εφαρμογή

-Ανακατέψτε όλα τα υλικά για μισό περίπου λεπτό μέσα σε ένα μπλέντερ.

-Απλώστε το πίλινγκ σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Κάντε μασάζ για 2 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. 

Scrub με μαύρη ζάχαρη στις προβληματικές περιοχές

Τα υλικά

Μια κούπα μαύρη ζάχαρη

Τα οφέλη

Η μαύρη ζάχαρη εγκλωβίζει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά των ζαχαρότευτλων (ψευδάργυρο, σίδηρο, βιταμίνες Β, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο) με σημαντικότερο όφελος στην υγεία της επιδερμίδας, την απορρόφηση τοξινών.

Η εφαρμογή

-Ανακατέψτε μια κούπα μαύρης ζάχαρη μαζί με δυο κουταλιές ελαιόλαδου και τρίψτε με το μείγμα αγκώνες, γόνατα και φτέρνες σου για λίγα λεπτά. Αμέσως μετά κάντε ένα χλιαρό ντους και δείτε όλες τις σκληρές περιοχές να αποκτούν αίσθηση αφής όπως το δέρμα ενός μωρού.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ