Τα 6 μεγάλα λάθη που κάνουν οι αρχάριες στο μακιγιάζ

makigiaz-gunaika-ntemakigiaz-prasini-skia
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο ενθουσιασμός μιας πρωτάρας μπροστά σε ένα σετ make-up, μπορεί να είναι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της εικόνας της.

Δεν είναι μόνο οι έφηβες που συνήθως υπερβάλουν με το make-up. Υπάρχουν και πιο ώριμες γυναίκες, που «σκοτώνουν» την εικόνα τους κάνοντας ακριβώς τα ίδια λάθη.

«Το μακιγιάζ είναι μια τέχνη. Όχι το ίδιο δύσκολη όσο η ζωγραφική, αλλά σίγουρα, έχει και αυτό τα μυστικά του», λέει η Lisa Potter-Dixon, make up artist διασημοτήτων, καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας Benefit Cosmetics και συγγραφέας του best seller The Makeup Manual. «Η έλλειψη εμπειρίας είναι ένα βασικό πρόβλημα, αλλά αυτό που κυριαρχεί ως λανθασμένη νοοτροπία σε μια μεγάλη μερίδα γυναικών, είναι η εμμονή τους στην υπερβολή και την κατάχρηση των προϊόντων μακιγιάζ», λέει η ειδικός και δείχνει τα  μεγάλα λάθη που κάνουν οι αρχάριες στο μακιγιάζ. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε ακόμα περισσότερο με την τέχνη του μακιγιάζ για μια άψογη και, κυρίως, μοντέρνα εικαστική προσέγγιση του προσώπου σας

Les 9 Ombres Limited Edition Quintess, Chanel: Συλλεκτική παλέτα με 9 βελούδινες σκιές για να δημιουργήσετε ξεχωριστά look.

Το βαρύ smoky-eye look

Αγριεύει ακόμα και το πιο αγγελικό πρόσωπο και κάνει το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο. Το total gothic look είναι για τολμηρές και κυρίως πολύ συνειδητοποιημένες περσόνες. Η μοντέρνα εκδοχή του έντονου βλέμματος για εμφανίσεις από το πρωί έως το βράδυ είναι η καφέ σκιά στο κινητό βλέφαρο με μια πινελιά από μαύρο μολύβι κατά μήκος των βλεφαρίδων.

-Extra tip: Για λίγο πιο τολμηρές εμφανίσεις, χρησιμοποιήστε σκιές σε απόχρωση γκρι, δαμασκηνί ή βαθύ μπλε.

Teint Idole Ultra Cushion, Lancome: Make-up σε πρακτική συσκευασία κόμπακτ για μεγαλύτερη κάλυψη και λαμπερή επιδερμίδα.

Το υπερβολικό foundation

Εντέλει, αποκαλύπτει περισσότερα πράγματα από εκείνα που προσπαθείτε να καμουφλάρετε. Ακολουθήστε αυτή την απλή, αφαιρετική τεχνική: απλώστε υγρό φον-ντε-τεν σε μια απόχρωση στον ίδιο ακριβώς τόνο με την επιδερμίδα σας και με ένα χαρτομάντιλο αφαιρέστε την περίσσεια ποσότητα υλικού από τα μάγουλα. Αυτό, θα διευκολύνει να στρώσετε το blush με τέτοιο τρόπο, ώστε η επιδερμίδα σας να αποκτήσει φυσική ζωντάνια και ελαστικότητα.

-Extra tip: Αν φοράτε βάση μακιγιάζ τις πρωινές ώρες, προτιμήστε ένα προϊόν σε μορφή πούδρας, ώστε να αποφύγετε τις γυαλάδες και το εφέ «μάσκας» .

Sun Fabric Sheer Bronzer, Giorgio Armani: Μεταξένια μπρονζέ πούδρα για φυσική ηλιοκαμμένη επιδερμίδα.

Η κατάχρηση του bronzer

Μια ηλιοκαμένη, χρυσαφένια λάμψη στην επιδερμίδα είναι πάντα στη μόδα -ειδικά το χειμώνα, ωστόσο, δεν είναι κομψό να μοιάζετε σαν να έχετε βγει από solarium. Επιλέξτε στρατηγικά σημεία εφαρμογής του bronzer, όπως στην περιοχή του τόξου των φρυδιών, τα πλαϊνά του προσώπου και ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά - με μια φορά που να θυμίζει σχήμα μισοφέγγαρου.

-Extra tip: Αποφύγετε να απλώνετε bronzer στις βραδινές εξόδους σας γιατί θα «σκοτεινιάζει» πολύ την όψη σας και θα δείχνετε μεγαλύτερη από την πραγματική ηλικία σας.

 Οι πολλές στρώσεις από ένα έντονο κραγιόν

Τα ίχνη του μένουν στα χείλη ακόμα και μετά το ντεμακιγιάζ, όπου ξεραίνονται και αφήνουν τα χείλη να δείχνουν σουφρωμένα. Η πιο σωστή κίνηση για ζουμερά και σέξι χείλη είναι να περάσετε πάνω από μια στρώση κραγιόν, μια πινελιά από lip gloss σε ουδέτερο τόνο.

Extra tip: Πριν απλώσετε το lip gloss, ταμπονάρετε το χρώμα του κραγιόν με ένα χαρτομάντιλο ώστε να εξασφαλίσετε πιο λαμπερό φινίρισμα.

Shades Of Paris & New York Velour Lip Powder Collection, Laura Mercier: Συλλεκτική παλέτα με καινοτόμες πούδες χειλιών σε κρεμώδη-ματ υφή με ένα ελαφρώς μεταλλικό τελείωμα. Η ελαφριά βελούδινη υφή τους χαρίζει άνεση στα χείλη ενώ το balm που περιέχει η παλέτα θα ενυδατώσει και θα προετοιμάσει τα χείλη (attica).

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες

Κινδυνεύουν με κατάρρευση ανά πάσα στιγμή, ιδίως σε περιπτώσεις που χορεύετε ξέφρενα σε κάποιο πάρτι ή ιδρώνετε υπερβολικά στη δουλειά -το τελευταίο, μπορεί να οδηγήσει και σε αλλεργίες του ματιού. Ο πιο φυσικός τρόπος για αύξηση του όγκου και του μήκους των βλεφαρίδων είναι ο εξής: εφαρμόζετε μια παχιά στρώση μάσκαρα, περιμένετε λίγο να στεγνώσει και κατόπιν περάστε τις βλεφαρίδες με μια μπατονέτα -ή ειδικό βουρτσάκι- που θα έχετε «βουτήξει» στην πούδρα της σκιάς ματιών. Ολοκληρώστε με ένα ακόμη πέρασμα μάσκαρα οδηγώντας το πινελάκι με ανοδικές κινήσεις.

Extra tip: Πριν την εφαρμογή της μάσκαρα, χρησιμοποιείστε ένα ειδικό ψαλίδι βλεφαρίδων για να δώσετε το αρχικό, ανυψωμένο μήκος, το οποίο θα μείνει σταθερό μετά τη στρώση της μάσκαρα και της πούδρας

Full Lash Curler, MAC: Ψαλίδι για φυσικές βλεφαρίδες με ένα απλό γύρισμα.

Το πολύ ανοιχτό concealer κάτω από τα μάτια

Το πιο ορατό fake-trick που κάνετε για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους. Αντίθετα, δημιουργεί ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα, ιδίως αν εκτός από μαύρους κύκλους, έχετε και άλλες ατέλειες όπως πρήξιμο και ρυτίδες. Η πιο σοφή επιλογή είναι να απλώσετε concealer σε λεπτόρρευστη κρεμώδη μορφή και απόχρωση που είναι κοντά στις αποχρώσεις της φυσικής επιδερμίδας: ροδακινί για τις μελαχρινές, μπεζ για τις ουδέτερες και ροζέ για τις ανοιχτόχρωμες -αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση το κίτρινο ή το λευκό.

Extra tip: Aποφύγετε το concealer στις άκρες των ματιών. Τα πόδια της χήνας καμουφλάρονται καλύτερα με μια πούδρα, που επιτρέπει στις ρυτίδες έκφρασης να κινούνται όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά.

Τοuche Eclat Cover Concealer, Yves Saint Laurent: Διορθώνει αμέσως τους μαύρους κύκλους και χαρίζει φυσικό και λαμπερό βλέμμα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ