Πώς θα γυμνάσετε την επιδερμίδα που «τεμπελιάζει»

gunaika-xamogelo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Τα μυστικά για το ιδανικό fitness προσώπου και τη μεταμόρφωση της επιδερμίδας σας στην πιο φρέσκια, τονωμένη και όμορφη εκδοχή της.

Για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας μπαίνετε σε μεγάλο κόπο: ώρες στο γυμναστήριο, εβδομάδες δίαιτας, μήνες αναμονής των αποτελεσμάτων. Αυτό όμως δεν ισχύει όταν θέλετε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σε τέλεια φόρμα. Εδώ τα πράγματα απαιτούν, απλά, ηρεμία και απόλαυση: η  άμεση τόνωση, η βαθιά περιποίηση, η πλούσια ενυδάτωση, η σωστή θρέψη, η νεανική λάμψη και η ριζική αναζωογόνηση με εξειδικευμένες κούρες ομορφιάς στο σπίτι, αποτελούν το πιο ξεκούραστο είδος φροντίδας που εξασφαλίζει στην επιδερμίδα σας μια καλή φυσική κατάσταση.

Τι πραγματικά σημαίνει «fitness» της επιδερμίδας;

Μια επιδερμίδα φρέσκια, διάφανη και λαμπερή, που αναπνέει και σφύζει από ζωντάνια, εύκολα μπορούμε να τη διακρίνουμε με την πρώτη ματιά. Αγγίζοντάς την στη συνέχεια, ανακαλύπτουμε την ποιότητά της, δηλαδή το πόσο σφριγηλή, ενυδατωμένη, ξεκούραστη, δυναμική, και τέλεια ισορροπημένη είναι, ακόμη και χωρίς ίχνος make up! Κι αν νομίζετε πως μια τέτοια άψογη επιδερμίδα οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να την αποκτήσουν ποτέ, κάνετε λάθος. Μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο για ένα συστηματικό πλάνο καθημερινής φροντίδας, όμως πρέπει να πιστέψετε πως μια τέτοια φροντίδα δεν είναι πολυτέλεια. Αποτελεί μια πραγματική ανάγκη της επιδερμίδας σας.

 Αυτά είναι τα μυστικά για μια επιδερμίδα σε άριστη φόρμα:

-Υιοθετήστε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει αρκετό ύπνο και ξεκούραση, λιγότερο στρες, ελάχιστη έκθεση στον ήλιο και πολύ μετρημένο τσιγάρο, καφέ ή αλκοόλ.

-Είναι απαραίτητο να αντιληφθείτε από μόνες σας πώς αλλάζουν από εποχή σε εποχή οι ανάγκες του δέρματός σας. Μπορεί δηλαδή ο τύπος σας να παραμένει ίδιος μια ζωή (κανονικό, ξηρό, λιπαρό ή μεικτό δέρμα), ωστόσο οι απαιτήσεις περιποίησης διαμορφώνονται ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο ζείτε, τη φυσιολογική γήρανση, τη μεταβολή των ορμονών, την εγκυμοσύνη κλπ.

-Αποκτήστε μια καθημερινή «συμβουλευτική» σχέση με τον καθρέφτη σας, ώστε να αντιλαμβάνεστε έγκαιρα όλες εκείνες τις προειδοποιητικές ενδείξεις που αποτελούν εμφανείς προάγγελους για υπάρχοντα ή μελλοντικά προβλήματα: Μια σταδιακή απώλεια του τόνου και της λάμψης, κάποιες ξηρές επιφάνειες ή δυο-τρεις παραπάνω «γραμμούλες» που δεν υπήρχαν πριν, μπορεί, αν δεν τις αντιμετωπίσετε έγκαιρα, να οδηγήσουν γρηγορότερα την επιδερμίδα σας στα επικίνδυνα μονοπάτια της χαλάρωσης, της αφυδάτωσης και της πρόωρης γήρανσης.

-Ζητήστε τη γνώμη μιας επαγγελματίας αισθητικού για το ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για σας, αφού κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετικές ανάγκες για να διατηρηθεί υγιής και διαφορετικούς μηχανισμούς με τους οποίους διεγείρεται η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.

-Και επειδή πάνω απ’ όλα μετράει η καλή ψυχολογία, τη στιγμή που πρόκειται να ακολουθήσετε την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας, φροντίστε να έχετε υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης και ενέργειας. Μη βαρυγκωμάτε και απολαύστε την, ξέροντας πως εκείνη τη στιγμή χαρίζετε το μεγαλύτερο δώρο στον εαυτό σας. 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ