Τα μυστικά για να κατακτήσετε το φυσικό μακιγιάζ

gunaika-omorfia-ksanthia-mple-matia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο από έμπνευση, μερικά προϊόντα πρώτης ανάγκης και λίγα απλά βήματα ρουτίνας.

Όλες οι γυναίκες αγαπούν εκείνο το μακιγιάζ που χαρίζει ροδαλά μάγουλα, βλέμμα γεμάτο ζωντάνια και μια αίσθηση άνεσης και αυτοπεποίθησης, όπως ακριβώς στην πρώτη νιότη τους. Αυτό το νόημα έχει το φυσικό μακιγιάζ, μια τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, επειδή έχει την ικανότητα να αναδεικνύει την καλύτερη εικόνα του προσώπου χωρίς την όψη «μάσκας». Η τεχνική «μακιγιάζ χωρίς μακιγιάζ» χρησιμοποιεί ελάχιστα προϊόντα κάλυψης -και όλα, στις πιο αέρινες παραλλαγές τους- με σκοπό να αποκρύψει ατέλειες, να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος και να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά με έμφαση στη φυσικότητα.

Τα απλά βήματα για ένα «μακιγιάζ χωρίς μακιγιάζ»

-Ελαφρύτερο και ουδέτερο προϊόν βάσης: Το φον ντε τεν σας πρέπει να είναι ό,τι πιο κοντά στον τύπο του δέρματός σας, τόσο σε απόχρωση όσο και σε πυκνότητα, σε σημείο που να καλύπτει τις ατέλειες αλλά να το αφήνει να αναπνέει. Μία από τις κορυφαίες επιλογές βάσης φυσικού μακιγιάζ για όλους του τύπους δέρματος είναι το υγρό make up Flawless Lumiere Radiance-Perfecting Foundation της Laura Mercier, για φυσική και λαμπερή επιδερμίδα σε κάθε είδους φωτισμό, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας (attica) .

-Μετριασμένο concealer για χρήση spot-to-spot: Η λογική της εφαρμογής concealer ως μέσο ολικής κάλυψης των μαύρων κύκλων ή της τοπικής ερυθρότητας, δημιουργεί μια «μάσκα» η οποία μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του βλέμματος και του προσώπου. Προτιμήστε να εφαρμόζετε το concealer με την τεχνική spot-to-spot, δηλαδή μικρές δόσεις εκεί όπου όντως απαιτείται μια κάλυψη, δίχως να εμποδίζετε τις φυσικές κινήσεις έκφρασης. Για ένα «φυσικό και μη ανιχνεύσιμο φινίρισμα», επιλέξτε το κονσίλερ Infaillible More Than Concealer της  L’Oreal Paris, που καλύπτει φωτίζει και μειώνει τις ατέλειες από το βλέμμα.

-Το blush δεν είναι για χόρταση: Όταν εφαρμόζεται με ελαφριές κινήσεις  και στο σωστό σημείο, το ρουζ μπορεί να προσθέσει ζεστασιά και υγιή, ρόδινη λάμψη στην επιδερμίδα. Το κυριότερο; Επιλέξτε μια απόχρωση που ζωηρεύει τα μάγουλα, αλλά δεν τα αναψοκοκκινίζει. Για έναν τυπικό μεσογειακό τύπο δέρματος (η πλειοψηφία των Ελληνίδων), δοκιμάστε το λαμπερό ρουζ μεταξένιας υφής Wild Rose Blush του Korres στην απόχρωση 12 Golden Pink με έλαιο Αγριο Τριαντάφυλλο και βιταμίνη C. Aπλώνεται ομοιόμορφα στα μάγουλα χαρίζοντας φυσικό χρώμα και ένα φυσικό λαμπερό τελείωμα με μια λάμψη υγείας (στα φαρμακεία) .

 -Κραγιόν όσο πιο «nude» γίνεται: Το «γυμνό» κραγιόν αποτελεί την κορυφαία τάση στο φυσικό μακιγιάζ, επειδή -απλά- προσδιορίζει και αναδεικνύει τον όγκο των χειλιών δίχως επιπόλαιες εξάρσεις. Σε περιπτώσεις μικροσχηματισμένου στόματος, ένα απλό πέρασμα με μολύβι χειλιών -στον ίδιο ουδέτερο τόνο- λίγο πιο ανοιχτά από το φυσικό περίγραμμα, θα κάνει τα χείλη σας να δείχνουν αρκετά πιο ογκώδη. Η πρόσθετη εφαρμογή ενός επίσης neutral lip gloss, ενισχύει το αποτέλεσμα. Ιδανική επιλογή; Το έλαιο χειλιών με χρώμα Volupte Tint Oil Yves Saint Laurent στην απόχρωση 09 Make Me Nude, ενισχύει το φυσικό τόνο των χειλιών.

-Μάσκαρα; Προαιρετική: Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτήν, επιλέξτε μια φόρμουλα που εστιάζει περισσότερο στην επιμήκυνση των βλεφαρίδων, παρά στον όγκο. Όμως, όσον αφορά στις σκιές ματιών, μην επιλέξετε τίποτε πιο μακριά από το φυσικό τόνο των βλεφάρων σας. Η πιο «φυσική» επιλογή για καστανά, μεσογειακά μάτια: η παλέτα σκιών On The Run Eyeshadow Palette της Urban Decay με 8 σκιές σε ουδέτερες ρόδινες αποχρώσεις για να δημιουργήσετε υπέροχα look και να κάνετε κάθε σας εμφάνιση ξεχωριστή.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ