Λαμπερά μαλλιά και νεανικό δέρμα με 4 απλές και φυσικές θεραπείες

lampera-mallia-kai-neaniko-derma-me-4-aples-kai-fusikes-therapeies-aples-kai-fusikes-therapeies

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Τα μαλλιά και το δέρμα είναι δύο στοιχεία που προδίδουν, εκτός από την αισθητική και την υγεία του κάθε ανθρώπου. Έξαλλου, ποιος δεν επιθυμεί νεανικό δέρμα και πλούσια, λαμπερά μαλλιά;

Είτε έχετε διάθεση για ειδυλλιακές βραδιές με το σύντροφό σας είτε θέλετε απλά να προσφέρετε φροντίδα στον εαυτό σας, το click@Life σας προτείνει απλούς και φυσικούς τρόπους για να κάνετε την επιδερμίδα σας λαμπερή και σφριγηλή και τα μαλλιά σας…μεταξένια. Ακολουθήστε τις 4 φυσικές θεραπείες και πείτε αντίο στα κουρασμένα μάτια, τους μαύρους κύκλους και τα θαμπά μαλλιά.

Πρόβλημα: Θαμπά, ξηρά και «βαρετά» μαλλιά

Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν….προσωπικότητα και λάμψη, υπάρχουν 4 τρόποι να ανακτήσετε τη χαμένη τους «νιότη» με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι.

• Χρησιμοποιήστε το χυμό ενός λεμονιού για να ξεπλύνετε τα φρεσκολουσμένα σας μαλλιά. Ειδικά μάλιστα, εάν είναι ξανθά, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν φυσικές ανταύγειες, ενώ ο ήλιος θα συμβάλλει στη φρεσκάδα που θα αποπνέουν. Για πιο έντονες φυσικές ανταύγειες, υπάρχει και η τεχνική του super model των 90ς, Eva Herzigova, η οποία λέγεται ότι έλουζε τα μαλλιά της με βότκα και καθόταν στον ήλιο, αποκτώντας λαμπερές και κατάξανθες ανταύγειες. Ωστόσο, αυτό το αναφέρουμε μόνο ενημερωτικά.

• Η γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση των 80s που επέμενε «Μην το πιείτε, λουστείτε» αναφερόμενη σε σαμπουάν με εκχύλισμα μπύρας, μάλλον είχε δίκιο, που εκθείαζε τις ευεργετικές ιδιότητες του αγαπημένου ποτού. Ανοίξτε μία μπύρα και ρίξτε την απευθείας στα μαλλιά σας. Χτενιστείτε και έπειτα ξεπλύνετε. Η μπύρα έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τις ισορροπίες μεταξύ λοσιόν και conditioner, απαλλάσσοντάς σας από τα χημικά προϊόντα του εμπορίου.

• Η τακτική είναι απλή: πηγαίνετε στο ψυγείο, πάρτε το βάζο με τη μαγιονέζα και απλώστε την στα μαλλιά σας. Θα γίνουν πιο απαλά και λαμπερά. Οι πρωτεΐνες του αβγού «θρέφουν» τα εύθραυστα μαλλιά, ενώ το ξίδι που περιέχει η μαγιονέζα, τους προσφέρει δυναμική δομή και ελαφρότητα.

• Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε εύπλαστα μαλλιά, αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά σε σκόνη με τέσσερις κουταλιές ξύδι από μηλίτη. Χύστε το πάνω στα βρεγμένα μαλλιά σας και αφήστε το να σταθεί τουλάχιστον ένα λεπτό πριν το ξέπλυμα.

Bonus: Εάν τα μαλλιά σας είναι ξανθά, για να ζωντανέψετε το χρώμα και την υφή τους, αντί για νερό μετά από κάθε λούσιμο, ξεπλύνετε με ζουμί από βρασμένο χαμομήλι (προσοχή να είναι χλιαρό). Εάν πάλι είναι καστανά, με χυμό από τσουκνίδα.

Πρόβλημα: Λιπαρά μαλλιά και δέρμα

Η λιπαρότητα στο δέρμα και τα μαλλιά είναι κάτι που απασχολεί αρκετούς ανθρώπους. Ωστόσο, η φύση έχει προνοήσει και γι' αυτό.

• Σε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας, προσθέστε δύο κουταλιές από το σαμπουάν σας. Το μείγμα αυτό δρα, απορροφώντας το περιττό «λάδι» από τα μαλλιά σας.

• Με την ίδια ακριβώς πρακτική, η μαγειρική σόδα λειτουργεί και στο δέρμα, απορροφώντας την περίσσια λιπαρότητα και παράλληλα, εξουδετερώνοντας την επιπλέον οξύτητα στο δέρμα σας. Αντίθετα με τα λιπαρά μαλλιά, στην περίπτωση του λιπαρού δέρματος, χρησιμοποιείστε νερό αντί για σαμπουάν για να φτιάξετε το μείγμα.

• Μία καλή (και φτηνή) εναλλακτική για να «διορθώσετε» το λιπαρό δέρμα, είναι να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού ως στυπτικό καθαριστικό προσώπου. Προσοχή όμως, γιατί το λεμόνι είναι όξινο και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ειδικά εάν έχετε δερματολογικά προβλήματα.

Πρόβλημα: Ξηρό δέρμα

Ο αέρας, ο ήλιος και η κληρονομικότητα δυστυχώς είναι «εχθροί» του δέρματος. Η ξηρότητα που μπορεί να προκαλέσουν, μπορεί να γίνει από ενοχλητική ως...προβληματική.

• Ξεχάστε τα συμβατικά scrub του εμπορίου και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σπιτικό προϊόν. Ανακατέψτε βρώμη και μέλι. Τρίψτε όλο το πρόσωπο και ειδικά τη μύτη σας με το μείγμα. Η λειαντική του δράση θα αφαιρέσει το ξηρό, φολιδωτό δέρμα, ενώ το μέλι θα λειτουργήσει ως μια ενυδατική κρέμα. Ξεπλύνετε πολύ καλά και στεγνώστε με μία καθαρή πετσέτα. Το δέρμα σας θα είναι λαμπερό και μαλακό. Θυμηθείτε, ότι αυτό το μείγμα πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο μία φορά την εβδομάδα.

• Το μέλι είναι η ιδανική θεραπεία για τα σκασμένα χείλη. Απλά απλώστε το στα χείλη σας για ένα βράδυ και το πρωί θα δείτε εξαιρετικά αποτελέσματα.

• Στην περίπτωση που το δέρμα σας είναι υπερβολικά ξηρό, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο. Τρίψτε το σώμα σας πριν από το ντους με ελαιόλαδο για φυσική ενυδάτωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο.

• Η Κλεοπάτρα μεταξύ άλλων ήταν διάσημη για τα ατελείωτα και απολαυστικά μπάνια, που απολάμβανε μέσα σε γάλα. Και δεν είχε άδικο. Αν και πολυτελές «σπορ», ένα λίτρο γάλα μπορεί να λειτουργήσει ως η καλύτερη τονωτική λοσιόν.

Πρόβλημα: Κουρασμένα μάτια

Δυστυχώς, η καθημερινότητα «τρέχει» και οι απαιτήσεις της έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα…μάτια μας. Πρησμένα, κουρασμένα μάτια, με τις γνωστές αντιαισθητικές «σακούλες», εξάλλου όλοι έχουμε αντικρίσει στον καθρέφτη.

Τα χρησιμοποιημένα «φακελάκια» του τσαγιού είναι η καλύτερη θεραπεία για να απαλλαγείτε από τη «γέρικη» όψη στα μάτια σας. Αφού βουτήξετε τα φακελάκια στο τσάι και τα στραγγίξετε, τοποθετήστε τα πάνω στα κλειστά μάτια και κρατήστε τα εκεί για λίγα λεπτά. Η ερυθρότητα, ο πόνος, το πρήξιμο και ο ερεθισμός, θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.