Τα πιο cool Day-Spa στην Αθήνα

spa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Στα spa, γενικώς, περνά κανείς πολύ ωραία. Μάλιστα, σε πολλά απ’ αυτά τα «καταφύγια» ευεξίας, μπορείτε να βιώσετε και κάτι παραπάνω από μια απολαυστική εμπειρία: αληθινή γιατρειά.

Αν πολύ συχνά σας έρχεται μια ακατανίκητη διάθεση να επισκεφθείτε ένα spa, καλύτερα να μην το αρνηθείτε στον εαυτό σας.  Ακόμη κι αν νιώθετε πως τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν τέτοιου είδους «υπερβολικές πολυτέλειες», δείτε το αλλιώς. Ονομάσετε το «βαθιά εσωτερική ανάγκη» και περάστε μια-δυο ώρες θεραπευτικής απόλαυσης μέσα από ευεργετικά μασάζ, αισθαντικές κούρες ανανέωσης και γαλήνιες ιεροτελεστίες εσωτερικής ανάνηψης, οι οποίες πραγματικά θα αξίζουν τα λεφτά τους (άλλωστε, στα περισσότερα ινστιτούτα καλλωπισμού και χαλάρωσης, όλο και περισσότερα προγράμματα κόβονται και ράβονται πάνω στις ειδικές ανάγκες ή την οικονομική άνεση του καθενός).

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που το σώμα, ο εγκέφαλος ή η επιδερμίδα σας νιώσει αυτή την ανάγκη κάντε το καθήκον σας απέναντι στον εαυτό σας, χαρίζοντάς του το καλύτερο δώρο: μια επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα spa που υπάρχουν στην πόλη, σήμερα.

GB Μεγάλη Βρετανία

Το ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας διαθέτει ένα εξαιρετικής αισθητικής spa με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και υπηρεσιών -και όχι μόνο για τους πελάτες του ξενοδοχείου. Οι χώροι του GB spa, όπου δεσπόζουν η εντυπωσιακή πισίνα με αλμυρό νερό, όζον και οξυγόνο, αλλά και τα υδρομασάζ, τα αριστοκρατικά χαμάμ με βότανα, αμέθυστο και ευκαλύπτους, καθώς και το σιντριβάνι πάγου (για ανανέωση στη στιγμή) είναι εντυπωσιακοί και κερδίζουν αμέσως τις εντυπώσεις.

Οι επιλογές είναι αναρίθμητες, όπως το να μοιραστείτε ξεχωριστές στιγμές απόλαυσης με το σύντροφό σας στην Couple’s Suite ή να επιλέξετε κάποιο εκλεπτυσμένο μασάζ, όπως το  Baliness Massage. Επίσης, θα ανακαλύψετε μια μεγάλη γκάμα θεραπειών για το πρόσωπο και το σώμα με καλλυντικά Valmont αλλά και μασάζ Αγιουβέρδα, ενώ μπορείτε να επωφεληθείτε από τις δωροεπιταγές του GB spa -οι οποίες αποτελούν μια πολύ όμορφη πρόταση για δώρο στον εαυτό σας ή τους αγαπημένους σας με αφορμή μιας επετείου ή ενός ευχάριστου γεγονότος.

Η θεραπεία που επιλέξαμε:

> Nourishing Yoghourt, Honey & Sugar Wrap Treatment: Ξεκινά με το τελετουργικό ενυδάτωσης των ποδιών και στη συνέχεια, απολαμβάνετε μία αναζωογονητική απολέπιση σώματος από ένα μίγμα με ζάχαρη, λάδι ελιάς, λεμόνι και πλούσια έλαια αρωματοθεραπείας, όπου όλοι οι μύες του σώματος «λύνονται» και  το μυαλό αδειάζει. Ακολουθεί η περιτύλιξη του σώματος με ελληνικό μέλι και γιαούρτι για να διασφαλισθεί η μεταξένια απαλότητά του, ενώ ένα βαθύ μασάζ κεφαλής θα σας εξασφαλίσει την απόλυτη χαλάρωση.

- Το αποτέλεσμα: Το δέρμα σας θα έχει υφή σαν μετάξι ενώ μυαλό και σώμα βρίσκονται σε πλήρη αρμονία, απαλλαγμένα από την ένταση και τις αρνητικές σκέψεις.

- Διάρκεια: 1ώρα και 10 λεπτά

- Κόστος: 155€

- Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 3330 799/772, [email protected]

MF Day Spa

Το κέντρο ευεξίας και ομορφιάς ΜF Day Spa στο Νέο Κόσμο, προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια ολιστικές λύσεις ενάντια στο στρες αλλά και ολοκληρωμένες θεραπείες αισθητικής αντιγήρανσης laser και αποτρίχωσης, μόνιμο μακιγιάζ συν θεραπείες για το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Επίσης, το κέντρο διαθέτει spa με υδρομασάζ, χαμάμ, διπλή καμπίνα με εξαιρετική θέα σε όμορφους κήπους, spa ποδιών και μια μεγάλη γκάμα θεραπειών και μασάζ.

H θεραπεία που επιλέξαμε:

> Bamboo spa: Πρόκειται για μια θαυμάσια κούρα σώματος με κινέζικα καλάμια μπαμπού, που ταξιδεύει νου και σώμα σε μακρινούς, εξωτικούς προορισμούς. «Το φυτό bamboo συμβολίζει τη δύναμη και την ευελιξία, την ειλικρίνεια και την απλότητα» λέει η ιδιοκτήτρια του MF Day Spa, Μαίρη Φιλιππαίου. «Για το μασάζ χρησιμοποιούμε ειδικά ξυλάκια -διαφορετικά σε μήκη και διάμετρο- μαζί με διάφορα αιθέρια έλαια, με τέτοιον τρόπο που να χαλαρώνει, να μαλακώνει και να αναδομεί το σώμα. Το συγκεκριμένο μασάζ κάνει τους μυς πιο ευέλικτους, αναδομεί τους κυτταρικούς ιστούς και διευκολύνει την απόφραξη των λεμφατικών αδένων. Έτσι καταπολεμά και την κυτταρίτιδα, ενώ τα αποτελέσματα του μασάζ είναι αισθητά ακόμη και πολλές μέρες μετά την εφαρμογή του».

- Χρόνος: 45 λεπτά.

- Κόστος: 80€

- Πληροφορίες: Βαρβιτσιώτη 24, Ν. Κόσμος, στάση Μετρό Αγίου Ιωάννη, τηλ.: 210 90 14 211

Orloff Spa

Στην καρδιά της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, κοντά στον μυθικό ναό του Ηφαίστου, η Orloff δημιούργησε έναν νέο, αναζωογονητικό χώρο day-spa, στην οδό Άγιων Ασωμάτων 2-4 (στο Thission Luxury Homes).

Το Spa προσφέρει state-of-the-art εξοπλισμό υδροθεραπείας και μαζί με τα πιστοποιημένα πρωτόκολλα της διεθνούς premium μάρκας CINQ MONDES, σας προσκαλεί σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαμάμ και spa.

Ο χώρος υδροθεραπείας αποτελείται από ένα ατμόλουτρο/ χαμάμ, πλαισιωμένο από έναν ειδικό δωμάτιο Peeling Room με μαρμάρινο θερμαινόμενο τραπέζι υγρής απολέπισης όπου πραγματοποιείται το τελετουργικό του Μαροκινού χαμάμ by CINQ MONDES. Ακριβώς δίπλα, ένα ντους τροπικής βροχής (Tropical Rain Εxperience Shower), που ενσωματώνει αρωματοθεραπεία και χρωμοθεραπεία, απογειώνει την εμπειρία της υδροθεραπείας προσφέροντας απόλυτη αίσθηση ευεξίας.

Ο χώρος θεραπειών διαθέτει τέσσερα άνετα δωμάτια θεραπειών, ένα εκ των οποίων είναι διπλή σουίτα spa, διακοσμημένα σε μινιμαλιστικούς γήινους τόνους που προσκαλούν σε ένα ανακουφιστικό ταξίδι αισθήσεων με ποιότητα, τελετουργία και αυθεντικότητα.

Η θεραπεία που επιλέξαμε:

> Facial KO-BI–Do: Πρόκειται για μια αρχέγονη τεχνική μασάζ από την Ιαπωνία που εφαρμόζεται με ειδικές χειρομαλάξεις και τα αποκλειστικά προϊόντα CINQ MONDES. Τα προϊόντα  CINQ MONDES (αποκλειστική αντιπροσωπεία της Orloff στην Ελλάδα και στη Κύπρο) παράγονται με αυστηρά οικολογικές αρχές , δοκιμάζονται δερματολογικά και δεν περιέχουν parabens, σιλικόνη, ορυκτά έλαια, τεχνητές χρωστικές, ούτε πρώτες ύλες ζωικής προέλευσης.

Θα τα βρείτε στο Beauty Store στη ρεσεψιόν που βρίσκεται στο ισόγειο μαζί με μια συλλογή αρωμάτων της Γαλλικής φίρμας Etat Libre d’Orange.

Στα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι ότι επαναφέρει το οβάλ του προσώπου λεαίνει τις ρυτίδες και χαρίζει άμεσο αποτέλεσμα lifting.

- Το αποτέλεσμα: Πρόσωπο που ακτινοβολεί πιο σφιχτή και νεανική επιδερμίδα.

- Χρόνος: 40 λεπτά.

- Κόστος: 60€.

- Πληροφορίες: Άγιων Ασωμάτων 2-4 @Thission Luxury Homes, 10553 Αθήνα, τηλ.: 210- 89 600 28

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ