Χαλαρωτικές και αισθαντικές ιεροτελεστίες ευεξίας στην μπανιέρα

mpanio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Με βότανα και ζεστούς αφρούς λίγο πριν έρθει το καλοκαίρι.

 Στις παραδοσιακές κουλτούρες της Ανατολής, το μπάνιο με βότανα αποτελούσε μια αληθινή τελετουργία εξαγνισμού σώματος και πνεύματος, με τη σύγχρονη επιστήμη να έχει αποδείξει πως η εισπνοήαιθέριων ελαίων μέσω των υδρατμών στο μπάνιο, βελτιώνουν το κυκλοφορικό και τονώνουν την καρδιά.

Τις λίγες κρύες νύχτες του χειμώνα που ακόμη απομένουν, βυθισμένες για λίγη ώρα μέσα σε ένα κατευναστικό, θεραπευτικό και θαλπερό μπάνιο από λεβάντα, φασκόμηλο, τσάι, ευκάλυπτο ή κανέλα θα νιώσετε το νευρομυϊκό σας σύστημα να απελευθερώνεται από τις εντάσεις και να ξαλαφρώνει από το στρες. Ιδού, οι οδηγίες χρήσης:

- Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από αποξηραμένα λουλούδια και φυτά της αρεσκείας σας δοκιμάζοντας τη τεχνική με την οποία φτιάχνετε ένα τσάι. Τυλίξτε μια μεγάλη χούφτα από τα λογής-λογής φυτά σε ένα ύφασμα (προτιμήστε μουσελίνα) δημιουργώντας ένα πουγκί που θα κρεμάσετε κάτω από τη ροή ζεστού  νερού ώστε να εξατμιστούν καλύτερα τα συστατικά των φυτών. Τα αρωματικά και συνάμα θεραπευτικά συστατικά θα απελευθερωθούν αρμονικά μέσα στο νερό, ενώ μπορείτε να κρατήσετε για όση ώρα θέλετε το αρωματικό πουγκί μέσα στη μπανιέρα.

- Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο canola, που προσδίδει μια πρωτόγνωρη θαλπωρή.

- Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο ζεστό νερό άλατα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να καλμάρουν το κυκλοφορικό.

- Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης γεμίζοντας το χώρο με αρωματικά κεριά. Τα κεριά με έλαια εσπεριδοειδών αφυπνίζουν τις αισθήσεις, αυτά με νότες θαλασσινής αύρας είναι περισσότερα κατευναστικά, ενώ τα κεριά με άρωμα βανίλιας και μπαχαρικών βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση και την ονειροπόληση.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ