Πώς θα επιλέξετε το προϊόν φροντίδας που «δουλεύει» αποκλειστικά για εσάς

gunaika-proionta-omorfias-agores
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Πριν αγοράσετε κάποια φόρμουλα περιποίησης της επιδερμίδας, ανιχνεύστε τα μυστικά που θα αναβαθμίσουν τις προσωπικές σας ανάγκες στο 100%.

Καλύτερα να είστε ψυχολογικά προετοιμασμένες γι’ αυτό που θα σας πούμε: ενδεχομένως, ό,τι έχετε αυτή τη στιγμή στα ράφια του μπάνιου σας πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια -ακόμη κι αν έχετε ξοδέψει και μια μικρή περιουσία γι’ αυτά τα προϊόντα! Αλλά η πικρή αλήθεια είναι αυτή.

Μήπως το πανίσχυρο -και αναμφίβολα πανάκριβο- serum που απλώνετε για να διώξετε τις ρυτίδες δημιουργεί ξηρότητα, ερεθισμούς και ακμή; Άραγε, να φταίει η πολυδιαφημισμένη μάσκαρα για το πρήξιμο και τη φαγούρα στα βλέφαρά σας;  Και γιατί το πρόσωπό σας να δείχνει πιο λιπαρό όταν απλώνετε μια λοσιόν καθαρισμού με μικροκόκκους απολέπισης; Τι φταίει; Το προϊόν ή κάποια βασικά πράγματα που δεν γνωρίζατε σχετικά με τον «ποιόν» του δέρματός σας;

Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την φροντίδα του δέρματος (δερματολόγοι και αισθητικοί) λένε, ότι για να δείτε ποια φόρμουλα καθαρισμού, απολέπισης, αντιγήρανσης και μακιγιάζ ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας, πρέπει να περάσουν 28 ημέρες καθημερινής εφαρμογής. Μόλις δείτε ότι σε αυτό τον ένα μήνα τα αποτελέσματα δεν αποδίδουν ή –ακόμη χειρότερα- εμφανίζονται κάθε είδους παρενέργειες, οφείλετε να τα σταματήσετε και να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας.

Τα ίχνη που δείχνουν ότι το προϊόν προσώπου που επιλέξατε δεν είναι κατάλληλο για εσάς

Όπως καθετί στη ζωή, τα πάντα ξεκινούν από την πρώτη επαφή. Αισθάνεστε άνεση, ευεξία και αναζωογόνηση κάθε φορά που εφαρμόζετε τα προϊόντα που αφορούν στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας; Ανακουφίζεστε πραγματικά σε τοπικό επίπεδο; Σβήνουν σταδιακά οι καφέ κηλίδες, οι γραμμές έκφρασης και οι ρυτίδες; Ή μήπως κερδίζετε κάτι επιφανειακά πρόσκαιρο αλλά χάνετε κάποια πολύ πιο σημαντικά στο βάθος της υπόθεσης -βλέπε, ξηρότητα, ερυθρίαση, ακμή, φαγούρα, οίδημα-;  

Κάθε είδους κίνηση που κάνετε για αναζωογόνηση, αντιγήρανση και ανοικοδόμηση της όψης του προσώπου, δεν διαφέρει σε τίποτε από μια θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι τα «γιατρικά» οφείλουν να δουλεύουν άριστα προς αυτή την κατεύθυνση. Αν δεν βλέπετε να συμβαίνει, μόνο ο δερματολόγος σας μπορεί να σας οδηγήσει στην σωστή και ασφαλή πορεία.

 Οι βασικοί κανόνες ασφαλούς επιλογής για κάθε προϊόν που απλώνετε στην επιδερμίδα σας

-Οι «βαριές» ενυδατικές κρέμες από γυναίκες με λιπαρό δέρμα, όπως και τα προϊόντα με δυνατά αρώματα και συστατικά φρούτων από άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή ιστορικό ροδόχρου ακμής ή αλλεργικής δερματίτιδας είναι απαγορευτική επιλογή. Όσες έχουν λιπαρό δέρμα πρέπει να επιλέγουν προϊόντα που αναγράφουν «μη φαγεσωρογόνο» (σημαίνει ότι δεν αποφράσσουν τους πόρους), ενώ όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα χωρίς άρωμα (θα αναγράφουν fragrance-free) με μαλακτικά συστατικά, όπως η αλόη, η καλέντουλα και το χαμομήλι.

- Τα προϊόντα απολέπισης δεν είναι όλα κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, μπορεί το scrub που εφαρμόζετε να δίνει ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα λείανσης, ωστόσο καθιστά το δέρμα σας ευάλωτο σε επιπλέον αφυδάτωση, μολύνσεις και την πρόωρη ρυτίδωση.

- Ο καθημερινός καθαρισμός με μια κοινή λοσιόν -όσο πανάκριβη κι αν είναι- δεν αποκαθιστά την υπερπαραγωγή λιπαρότητας, επειδή οι ορμονικές διαταραχές σε κάθε ηλικία της γυναίκας ποικίλουν. Αντίθετα, επιδεινώνουν το πρόβλημα, ειδικά αν έχετε λιπαρό τύπο δέρματος.

- Το make-up οφείλει να είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα σας. Λιπαρή επιδερμίδα σημαίνει «στεγνά» προϊόντα (πούδρες και σκόνες με ματ φινίρισμα), ενώ ξηρή επιδερμίδα σημαίνει ενυδατικές φόρμουλες σε υγρή μορφή με έξτρα αντηλιακή προστασία.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ