Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης άνοιξε ένα «Μποστάνι»

frouta-laxanika
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Μια ψηφιακή και φυσική συνέργεια για τη διατροφή ξεκινά, με πρωτοβουλία του European Village και του Impact Hub Athens.

Το «Μποστάνι», που κάθε Τετάρτη φέρνει κοντά παραγωγούς και καταναλωτές με φυσικό τρόπο, αλλά και καθημερινά μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του την Τετάρτη 13 Μαρτίου από τις 16.00 έως τις 20.00 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και θα συνεχίσει κάθε Τετάρτη μέχρι και τις 29 Μαΐου.

Η δράση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να προμηθευτούμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, από καλλιεργητές και παραγωγούς που στήνουν τους πάγκους τους στο Μποστάνι, αλλά και ποικιλία διαφόρων προϊόντων φυσικής παραγωγής, όπως όσπρια, αυγά και κρασί.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο την αλληλεπίδραση, από τη μία πλευρά καλλιεργητών που σέβονται το περιβάλλον και τη γη, και από την άλλη ανθρώπων που αναζητούν ποιοτικά, γευστικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με ηθικές και βιώσιμες διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται παράλληλες δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, αφόρμηση και παραμύθι με την συνοδεία μουσικών οργάνων, όπως και survivor game και ζωγραφική.

Πραγματοποιείται, μάλιστα, και συζήτηση με τα παιδιά με σκοπό να καταλάβουν πως όταν τα φρούτα και τα λαχανικά μας δεν φαίνονται καθαρά ή ομοιόμορφα -όπως καμιά φορά παθαίνει η κυρία Μπανάνα που μαυρίζει- δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάξουμε, αντιθέτως τα προτιμούμε γιατί από την φύση έρχονται κατευθείαν στο σπίτι μας. Στην περίπτωση που ένα λαχανικό χαλάσει μπορούμε να βρούμε άλλους δημιουργικούς τρόπους να το χρησιμοποιήσουμε, τους οποίους τα παιδιά μαθαίνουν και λατρεύουν!

Info
https://www.mpostani.gr/
κάθε Τετάρτη 16.00- 20.00