Γιατί η ενυδατική κρέμα είναι το Α και το Ω για τη διατήρηση της νιότης

krema-gunaika-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

...και πώς να επιλέξτε την ιδανική, με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σας -και την ηλικία σας.

Ο λόγος που η επιδερμίδα απαιτεί τη μέγιστη καθημερινή φροντίδα είναι επειδή, απλά, αποτελεί το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του σώματός μας, με κύρια λειτουργία του την προστασία του σώματος από τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Όμως, η επιδερμίδα χάνει μεγάλα ποσοστά από αυτή την ικανότητα καθώς περνούν τα χρόνια και τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με την όψη της, όσο κυρίως με τις πιο βαθιές -κυτταρικές- διαδικασίες, οι οποίες προσδιορίζουν εντέλει τη γενική υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Μια ξηρή, πρόωρα γερασμένη και παραμελημένη επιδερμίδα, δεν οδηγείται μόνο σε ζάρωμα ή κρέμασμα, αλλά επιπλέον, μειώνει δραματικά τις άμυνες του οργανισμού απέναντι σε ασθένειες που ξεκινούν από απλές ιώσεις φτάνοντας μέχρι και θανατηφόρους ιούς (όπως της γρίπης), στην καρκινογόνο ηλιακή ακτινοβολία και στους περιβαλλοντικούς παράγοντες -με όσες φλεγμονές, τουλάχιστον, συνεπάγονται όλα αυτά.

Μια καλή ενυδατική κρέμα θα κρατήσει την επιδερμίδα σας γεμάτη ζωντάνια και φρεσκάδα, ενώ η ταυτόχρονη παρουσία αντηλιακών φίλτρων SPF στη σύνθεσή της, θωρακίζει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα ενάντια στην γήρανση και την εμφάνιση καρκίνου.

Γι’ αυτό, μια καθημερινή ρουτίνα ενυδάτωσης με ειδικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σας ή την ηλικία σας, αποτελεί το θεμελιώδες προστατευτικό μέσο για την νιότη και την υγεία της επιδερμίδας σας -η πρώτη σας έγνοια το πρωί και η τελευταία κάθε βράδυ.

 Τι πρέπει να προσέχετε κατά την επιλογή μιας ενυδατικής κρέμας προσώπου

-Τώρα που είναι άνοιξη, επιλέξτε μια κρέμα με ανάλαφρη αίσθηση και ταχεία απορρόφηση, καθώς αυτή θα επιτρέπει στην επιδερμίδα σας να αναπνέει ελεύθερα και δεν θα φράσσει τους πόρους.

-Αποφύγετε τα λιπαρά σκευάσματα -αυτά είναι πιο ευεργετικά τους χειμερινούς μήνες-, ιδίως αν η επιδερμίδα σας είναι επιρρεπής στην ακμή. Οι πιο ανάλαφρες συνθέσεις λειτουργούν καλύτερα σαν βάση για το μακιγιάζ σας αυτή την εποχή, χαρίζοντας αναζωογονητική αίσθηση και «επιδερμική γαλήνη», απομακρύνοτας το ρίσκο ερυθριάσεων και οιδημάτων που προκαλούν οι αλλεργιογόνοι παράγοντες της άνοιξης.

-Φροντίστε η ενυδατική σας να περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά και φυσικά αποστάγματα που προλαμβάνουν την εμφάνιση ρυτίδων.

-Αναγνωρίστε τις βασικές διαφορές μιας κρέμας νύχτας με μια ενυδατική κρέμα ημέρας: Κατά τη διάρκεια της ημέρας το δέρμα εστιάζει περισσότερο σε λειτουργίες που συμβάλουν στην προστασία του από εξωτερικές επιθέσεις -υπεριώδης ακτινοβολία, μόλυνση, ξηρή ατμόσφαιρα, υψηλή θερμοκρασία-, ενώ αντίθετα το βράδυ βοηθά στον διπλασιασμό του ρυθμού αναγέννησης των κυττάρων και ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ