Να γιατί πρέπει πάντα να διπλοκαθαρίζετε το πρόσωπό σας

katharismos-gunaika-kathreftis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Με το πρωινό ξύπνημα και λίγο πριν τον βραδινό ύπνο, σίγουρα. Μήπως όμως και ενδιάμεσα στην ημέρα; Και αν ναι, γιατί; Και, κυρίως, πώς;

Διπλός καθαρισμός σημαίνει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές τη μέρα. Από το ξύπνημα -επειδή αποβάλλετε το λιπαρό επίστρωμα που άφησε η νυχτερινή αναδόμηση των κυττάρων- έως και πριν πέσετε για τον νυχτερινό ύπνο -για απομάκρυνση κάθε ίχνους ρύπου και μακιγιάζ.

Αυτό όμως αρκεί για να διατηρείτε την επιδερμίδα του προσώπου σας πάντα νέα και ακμαία; Μάλλον όχι, σύμφωνα με τους δερματολόγους.


«Όντως, ο καθαρισμός πρωί και  βράδυ με ένα προϊόν σε μορφή λοσιόν, τζελ ή αφρού, λειαίνει το δέρμα και εξομαλύνει τις φλεγμονές, τη λιπαρότητα ή την ξηρότητα, όμως, έχετε σκεφτεί πόσες φορές μέσα στην ημέρα έχετε ακουμπήσει το πρόσωπό σας με τα δάχτυλα, τα οποία προηγουμένως έχουν έρθει σε επαφή με πληκτρολόγια, τηλέφωνα ή ξένα χέρια, όπως και μετά από μια επίσκεψη στο ιατρείο, ένα δρομολόγιο με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας ή κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε καταστήματα μαζικής εστίασης και διασκέδασης;

 «Η εμφάνιση λοιμώξεων, οιδημάτων και ερυθριάσεων στο πρόσωπο, δεν έχει να κάνει τόσο με τον ελλιπή καθαρισμό -πρωί και βράδυ- ή την απολέπισή του –μια φορά την εβδομάδα-, όσο πρωτίστως με την πλημμελή φροντίδα των χεριών σε 24ωρη βάση, επειδή αυτά είναι που έρχονται σε μόνιμη επαφή με το πρόσωπο», λέει η Gina Mari, μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικούς προσώπου στο Μπέβερλι Χιλς και εξηγεί: «Το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στους μεταδοτικούς ιούς, αλλά κυρίως στην προσκόλληση μικροβίων και άλλων εξωτερικών παθογόνων οργανισμών, οι οποίοι καθιστούν την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σε πεδίο μάχης».

«Μια τυπική ρουτίνα καθαρισμού, είναι βέβαιο ότι δεν αρκεί. Ναι, αναζωογονείτε την επιδερμίδα σας μόλις ξυπνάτε, ναι, ξεπλένετε ρύπους και μακιγιάζ λίγο πριν κοιμηθείτε, αλλά η διαρκής επαφή του προσώπου με τα δάχτυλα των χεριών είναι αναπόφευκτη», τονίζει η Mari, η οποία συμβουλεύει να έχετε πάντοτε στην τσάντα σας ένα σετ μαντιλάκια καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, εφαρμόζοντάς τα κάθε φορά που η επιδερμίδα του προσώπου σας εκτίθεται σε ρύπους ή την αισθάνεστε ιδρωμένη, στεγνή και λιπαρή.