Τα ρεβίθια με μια γρήγορη ματιά

rebithia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Όσο κι αν πολλοί δεν τα πολυσυμπαθούν, τα ρεβίθια αποτελούν το πιο υγιεινό όσπριο που πρέπει να μπαίνει πιο συχνά στο πιάτο μας.

Από όλα τα όσπρια, ένα είδος φαίνεται πως υπερέχει κι αυτό είναι το κάπως παρεξηγημένο ρεβίθι, που πολλοί έχουν να αγγίξουν από την παιδική τους ηλικία.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα ρεβίθια, εκτός από παιδικός εφιάλτης είναι μια πολύ σημαντική τροφή από την κατηγορία τν οσπρίων, πλούσια σε πρωτεΐνες και μάλιστα μια από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης μεγάλης διατροφικής αξίας. Γι΄ αυτό άλλωστε και τα ρεβίθια είναι ωφέλιμα για την ανάπτυξη των μυών και την ενέργειά μας.

Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, όσοι καταναλώνουν ρεβίθια τακτικά παρουσιάζουν καλύτερα επίπεδα χοληστερίνης από τους υπόλοιπους, λόγω της περιεκτικότητά τους σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες δημιουργούν ένα είδος τζελ στο έντερο και μπλοκάρουν την απορρόφηση της χοληστερίνης από τον οργανισμό. Οι διαλυτές φυτικές ίνες ωφελούν και την χλωρίδα του εντέρου, προστατεύοντας την υγεία του και τονώνοντας το ανοσοποιητικό.

Για να τα καταναλώσετε, ξεπλύνετέ τα, βάλτε τα στο νερό και χρησιμοποιήστε τα εκτός από σούπα και στη σαλάτα σας, φτιάξτε ρεβιθοκεφτέδες, πουρέ ή ψήστε τα στον φούρνο για ένα τραγανό σνακ.