Οι σημαντικοί λόγοι που αξίζει να απλώνετε αυτά τα φρούτα στην επιδερμίδα σας

gunaika-manikiour-portokali-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Καλό είναι να τρώτε πολλά φρούτα κάθε μέρα, αλλά δείτε και γιατί πρέπει να τα εφαρμόζετε τα συγκεκριμένα στο πρόσωπό σας. Κάθε μέρα.

Φορτωμένα με βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, τα φρούτα είναι μια εκπληκτική φυσική ασπίδα κατά της γήρανσης της επιδερμίδας (και καταλύτης της καλής υγείας) και όχι μόνο όταν τα τρώτε. Δείτε πώς και γιατί τα φρούτα μπορούν να κάνουν θαύματα στην όψη σας, απλώνοντάς τα σαν μάσκα ομορφιάς.

Παπάγια και λεμόνι για περισσότερη καθαριότητα και λάμψη

Η παπάγια και το λεμόνι είναι φρούτα με εξαιρετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της καθαριότητας της επιδερμίδας και αναβάθμισης της φυσικής ακτινοβολίας της, κυρίως χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, αντιοξειδωτικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που βοηθούν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και αφράτο.

> Λιώστε ένα κομμάτι παπάγια, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού, ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο για 10 λεπτά.

 Μπανάνα για δραστική σύσφιξη και αντιγήρανση

Το κουρασμένο δέρμα και οι ρυτίδες έκφρασης αποτελούν σημαντικό πρόβλημα ακόμη και για νέες γυναίκες, κυρίως εξαιτίας του στρες και της ελλιπούς περιποίησης. Όμως, αρκεί μια μπανάνα για να επαναφέρετε την χαμένη ζωντάνια και στιλπνότητα στο πρόσωπό σας, επειδή αυτό το φρούτο έχει την ικανότητα να ενυδατώνει και να βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, δημιουργώντας παράλληλα ένα άμεσα ορατό συσφιγκτικό αποτέλεσμα. Επίσης, καθαρίζει του πόρους από το σμήγμα και τους ρύπους.

> Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπανάνα, 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ημίρρευστος πολτός και απλώνετε ομοιόμορφα στο πρόσωπο.

Καρπούζι και αβοκάντο για βαθύτερη ενυδάτωση και θρέψη

Το ξηρό και θαμπό δέρμα υποδεικνύει με τον πιο άμεσο τρόπο ότι το πρόσωπό σας έχει φτάσει σε όρια μόνιμης αφυδάτωσης. Η δραστική ενυδάτωση είναι μια θεμελιώδης ανάγκη τόσο για την νεότητα όσο και την ίδια την υγεία της επιδερμίδας και μια μάσκα με καρπούζι και αβοκάντο αποτελεί την ιδανική κούρα. Το καρπούζι απ’ τη μια περιέχει πολύ νερό και βιταμίνες Α και C, που ξεδιψούν και θρέφουν τα κύτταρα, ενώ το αβοκάντο απ’ την άλλη, επίσης πλούσιο σε βιταμίνες (A, B, C και E), διαθέτει και ένα ακόμη συστατικό που το καθιστά ακαταμάχητο συστατικό στην κοσμητολογία: τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα. Όταν το αβοκάντο πολτοποιηθεί και απλωθεί στο δέρμα, αυτά τα έλαια δημιουργούν ένα μαλακτικό και ενυδατικό φίλτρο, με πολύ υψηλό αντηλιακό δείκτη.

> Απλά ανακατέψτε μερικά κομμάτια από σάρκα καρπουζιού και αβοκάντο σε ένα μπολ, προσθέστε και μια κουταλιά μέλι και εφαρμόστε την πάστα σε καθαρό πρόσωπο για 25 λεπτά. Ακόμη και αν, λόγω εποχής, δεν βρίσκετε καρπούζι, το αβοκάντο μόνο του θα λειτουργήσει εξίσου θεαματικά.

 Πορτοκάλι και αγγούρι για την ακμή

Τα σπυράκια στο πρόσωπο, είτε λόγω μετεφηβικής ακμής είτε λόγω άλλων εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων, είναι ό,τι πιο ενοχλητικό έχει να αντιμετωπίσει κάθε γυναίκα σε κάθε ηλικία. Και εδώ, τα φρούτα μεταμορφώνονται σε σούπερ προστάτες της όψης σας. Ειδικά το πορτοκάλι και το αγγούρι (το αγγούρι θεωρείται εσφαλμένα «λαχανικό», μιας και στην πραγματικότητα ανήκει στην ίδια «οικογένεια» με το πεπόνι και το καρπούζι).

Το πορτοκάλι και, συγκεκριμένα ο φλοιός του, χρησιμοποιείται κατά κόρον στην κοσμητολογία, καθώς χάρη στα ισχυρά αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C) και το ασβέστιο που περιέχει, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και επουλώνει την ακμή.

Το δε αγγούρι, με τις τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητές του (χάρη στο συνδυασμό βιταμινών C και B1, ιχνοστοιχείων, σακχάρων και καροτενίων), προκαλεί γρήγορη βελτίωση των ερεθισμών και αποφράσσει τους πόρους.

> Λιώστε στο μπλέντερ ένα ολόκληρο πορτοκάλι (με τη φλούδα) και ένα μικρό αγγούρι (με τη φλούδα). Προσθέστε όσο μέλι χρειάζεται για να γίνει το μείγμα πιο παχύρρευστο και εύκολα εφαρμόσιμο και απλώστε σε όλο το πρόσωπο ή τοπικά, στα σημεία που εμφανίζονται σπυράκια. Περιμένετε μέχρι 20 λεπτά ώστε να απορροφηθούν τα συστατικά.

Φράουλες ή ακτινίδια για απολέπιση

Ξεχάστε τους σκληρούς κόκκους καφέ και ζάχαρης. Το Νο1 φυσικό απολεπιστικό προσώπου και, μάλιστα, στην πιο ήπια μορφή, είναι αυτά τα δυο δροσιστικά φρούτα. Οι σπόροι μέσα στις φράουλες και τα ακτινίδια, εκτός από τις πανίσχυρες αντιοξειδωτικές βιταμίνες που κουβαλούν, προκαλούν την πιο βελούδινη απολέπιση δίχως ίχνος ερεθισμού ακόμη και σε επιδερμίδες με προχωρημένη ακμή ή φωτοευαιθησία, χαρίζοντας έναν ομαλό και ομοιόμορφο τόνο σε όλο το πρόσωπο. 

> Περάστε τις φράουλες ή τα ακτινίδια (κομμένα στη μέση) πάνω στο δέρμα σας εκτελώντας κυκλικές κινήσεις scrub-μασάζ για λίγα λεπτά ή φτιάξτε ένα μείγμα από τα ίδια φρούτα προσθέτοντας και μια κουταλιά από σπόρους chia και απλώστε το σαν μάσκα για 30 λεπτά.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ