Πάνω από όλα στην ομορφιά, το serum

serum
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ποια serum είναι ιδανικά για να καλύψετε τις ανάγκες σας για μακροπρόθεσμη αντιγήρανση, διαρκή ενυδάτωση και άμεσο καμουφλάζ πριν το μακιγιάζ.

 Μέχρι σήμερα γνωρίζατε ότι τα serum έχουν τη «μαγική» ιδιότητα να προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση, να καλύπτουν τις βαθιές ρυτίδες και να προστατεύουν τις πιο νεαρές επιδερμίδες από όλα τα προηγούμενα. Σήμερα θα μάθετε ότι οι αυτοί οι ίδιοι οροί, τα «βαριά χαρτιά» της επιστήμης της κοσμητολογίας,  είναι το καλύτερο μέσο για την αναβάθμιση του μακιγιάζ σας.

«Χρησιμοποιώντας έναν ορό πριν το μακιγιάζ, βοηθάτε στην ένταση του σχήματος του προσώπου σας, αλλά και στην προετοιμασία της επιδερμίδας να αφομοιώσει όση περισσότερη φυσική ενυδάτωση», λέει η Jana Geyer, φημισμένη make-up artist του Χόλιγουντ και εξηγεί: «Συνήθως, οι οροί έχουν πολύ υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών, τα οποία είναι ικανά να μετατρέψουν την επιδερμίδα του προσώπου σε ιδανικό καμβά -λιγότερο λιπαρό, περισσότερο εύπλαστο και απόλυτα λειτουργικό για κάθε είδους παρεμβάσεις».

Επιπλέον, η καθημερινή εφαρμογή serum, καθιστά πιο ανθεκτική την επιδερμίδα στην UV ακτινοβολία, δηλαδή στη φωτογήρανση και στη δημιουργία αντιαισθητικών λεκέδων και άλλων παρενεργειών που οδηγούν σε οιδήματα, ερυθριάσεις ή ακμή. «...συμπτώματα, που δεν είναι σε θέση να αναδείξουν μια λεία, καθαρή και νεανική επιδερμίδα», λέει η Geyer.

Οι επιλογές σας

«Υπάρχουν ποικίλοι τύποι ορών, με αντίστοιχα διαφορετικές λειτουργίες και οφέλη. Οι οροί που σχηματίζονται σε βάση το νερό τείνουν να είναι κατάλληλοι για τα πιο λιπαρά δέρματα, ενώ εκείνοι με πλούσια υφή ή με σκευάσματα από έλαια, να δείχνουν άριστα αποτελέσματα στις γυναίκες με ξηρότερο δέρμα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός των δραστικών συστατικών που πρέπει να προσδιορίζει ένα serum αποτελείται από τα εξής: αντιοξειδωτικά, πεπτίδια, ρετινόλη, αυξητικοί παράγοντες, άλφα και βήτα υδροξυλικά οξέα και αγνά εκχυλίσματα βοτάνων», συμβουλεύει η ειδικός.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ