Πώς η γυμναστική διπλασιάζει τη νεανικότητα της επιδερμίδας σας συγκριτικά με μια απλή κρέμα αντιγήρανσης

gumnastiki-gunaika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μάθετε πώς και γιατί οι τακτικές προπονήσεις στο γυμναστήριο βοηθούν όχι μόνο το σώμα σας να παραμένει αγαλματένιο, αλλά και το πρόσωπό σας νέο και σφριγηλό.

Η σωματική άσκηση έχει αμέτρητα οφέλη για το σώμα και την υγεία, λένε με ένα στόμα όλοι οι γιατροί και οι ειδικοί της άθλησης. Αλλά κάτι που ίσως να μην γνωρίζατε είναι ότι η προπόνηση με αντιστάσεις συνδυαστικά με καθημερινό τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμπι, βοηθά επίσης και στην εξάλειψη κάθε βλάβης της επιδερμίδας, που προκαλεί γήρανση.

Στο νέο βιβλίο της, «Να Γιατί Νιώθετε Διαρκώς Άρρωστη και Κουρασμένη - και Πώς Nα Δείχνετε και Nα Νιώθετε Για Πάντα Απίθανα», η διάσημη personal trainer και συγγραφέας Jackie Warner, γράφει ότι πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η επαρκής τόνωση των μυών και του καρδιαγγειακού συστήματος αυξάνει την παραγωγή κυττάρων κολλαγόνου, χάρη στην διέγερση της αυξητικής ορμόνης κατά την προπόνηση (η οποία ορμόνη παράλληλα ευνοεί τη λιπόλυση, προστατεύει του μυς και τα οστά και ενισχύει το ανοσοποιητικό).

 Το ακόμη καλύτερο νέο είναι ότι οι τακτικές συνεδρίες σε ένα γυμναστήριο, αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό και τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να μεταφέρονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και οξυγόνο, στα κύτταρα του δέρματος. Αυτή η διαδικασία οδηγεί στο να αναπαραχθούν και να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί επισκευής της επιδερμίδας από εξωτερικές ή εσωτερικές επιθέσεις και  να τονωθεί η ενέργεια των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο.

«Τελικό όφελος; Πρόληψη εμφάνισης ρυτίδων, γέμισμα των σημείων του προσώπου που εμφανίζουν έντονα σημάδια έκφρασης ρυτίδων και  φυσική λάμψη της επιδερμίδας», γράφει η Warner.

Οι γυναίκες που γυμνάζονται ήπια αλλά συστηματικά (τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα με αντιστάσεις και καθημερινά με τρέξιμο ή άλλες αερόβιες ασκήσεις), μπορούν να επαναφέρουν τη νεότητα στο σώμα και το πρόσωπό τους μέσα σε διάστημα οκτώ εβδομάδων.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ