Μπορείτε να χάσετε γρήγορα πόντους και κιλά για το καλοκαίρι μόνο με μια κρέμα αδυνατίσματος;

kalokairi-gunaika-ammos-ilios
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Εδώ είναι όλα τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις κρέμες απώλειας βάρους και σύσφιξης του δέρματος.

Οι κρέμες αδυνατίσματος είναι μια από τις τάσεις της σύγχρονης κοσμετολογίας, που, θεωρητικά, έχουν σχεδιαστεί για να εξουδετερώνουν το πλεονάζον -και άχρηστο- λίπος που αποθηκεύεται μέσα στα λιποκύτταρα.

Αλλά το ερώτημα είναι εάν αυτές οι κρέμες όντως έχουν τέτοια επίδραση στο τοπικό πάχος (κοιλιά, γλουτοί, μηροί κλπ.) ώστε να θεωρούνται ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για ορατό αδυνάτισμα.

Πώς δρα μια κρέμα απώλειας βάρους στο δέρμα;

Κάθε τέτοιο προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά ισχυρίζεται ότι εφαρμόζοντάς το συστηματικά στις περιοχές με πλεονάζον λίπος, μπορεί να πετύχει ορατή μείωση πόντων. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αγγειοδιαστολής και της αύξησης της ροής του αίματος που επιτυγχάνουν τα συστατικά μιας αδυνατιστικής κρέμας στην πάσχουσα περιοχή, επιτρέποντας στους φυσικούς μηχανισμούς των κυττάρων να μπουν σε μια διαδικασία λιπόλυσης.

Βέβαια, οι αδυνατιστικές κρέμες δεν έχουν την ικανότητα να αυξήσουν το μεταβολισμό και την καύση θερμίδων (αυτό επιτυγχάνεται φυσιολογικά μόνο μέσω συστηματικής άσκησης), όμως παρέχουν σημαντικά αποτελέσματα μέσω της ραγδαίας αφυδάτωσης του λιπώδους ιστού, οδηγώντας τον σε μια κατάσταση σοκ, και υποχρεώνοντάς τον να συρρικνωθεί. Αυτή η -πρόσκαιρη- διαδικασία δίνει ένα ορατό αποτέλεσμα σύσφιξης και τόνωσης του δέρματος.

Τι συστατικά περιέχει μια κρέμα αδυνατίσματος;

Οι συγκεκριμένες φόρμουλες διαθέτουν έναν συνδυασμό ενεργών συστατικών, με τα εξής συνηθέστερα:

- Γλυκυρριζικό οξύ: Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PubMed, την πιο έγκριτη διεθνή ακαδημαϊκή βάση βιοεπιστημονικών δεδομένων, το εν λόγω συστατικό (από το βότανο της γλυκόριζας) βοηθά στη μείωση του υποδόριου λίπος.

- Εκχύλισμα πικρού πορτοκαλιού: Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology έδειξε ότι η τοπική χρήση αυτού του ελαίου έχει δείξει θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση της κυτταρίτιδας.

- Καφεΐνη: Άπειρες είναι οι μελέτες που την καθιστούν πρωταγωνιστή στην μάχη κατά των λιποκυττάρων.

- Απόσταγμα andiroba: Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι καρποί του συγκεκριμένου δέντρου, που εκφύεται αποκλειστικά στον Αμαζόνιο, εμποδίζει την ενζυμική δραστηριότητα του σχηματισμού λιπιδίων.

- Αμινοφυλλίνη: Φαρμακευτική ουσία με ισχυρές αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες. Ως συστατικό σε μια κρέμα αδυνατίσματος επιτρέπει στα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος να παρέχουν ισορροπία στη ροή του αίματος και την άμεση παροχή οξυγόνου στα κύτταρα.

- Φορσκολίνη: Δραστικό συστατικό στην φαρμακολογία (παράγωγο από τους καρπούς ενός γηγενούς φυτού της Ινδίας), με ισχυρή δράση στα λεμφοκύτταρα, βοηθώντας στην επιδιόρθωση των αλλοιωμένων κυττάρων και την υποστήριξη της θερμογένεσης των υγιών κυττάρων και ενζύμων.

- Ginkgo biloba: Ένα βότανο υπερ-πλήρες σε φλαβονοειδή, τερπενοειδή και αμινοξέα, συστατικά τα οποία μπλοκάρουν την πρόληψη και την συσσώρευση σωματικού λίπους.

- Κακάο: Η πιο αγνή πηγή βότανο, που βοηθούν στην αυξημένη κυκλοφορία του αίματος.

Πόσο ασφαλείς είναι, εντέλει, αυτές οι κρέμες;

Εάν το προϊόν που πρόκειται να επιλέξετε είναι πιστοποιημένο για τοπική χρήση (συμβουλευτείτε τον γιατρό σας), θεωρήστε το ασφαλές και αποτελεσματικό για τον εαυτό σας. Όσο δεν κάνετε κατάχρηση, η χρήση μιας κρέμας αδυνατίσματος είναι γενικά ασφαλής. Όμως βάλτε κατά νου και τα εξής:

- Η χρήση μιας τέτοιας δραστικής κρέμας, συνήθως δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 12 εβδομάδες. Και ο λόγος έχει να κάνει με δεκάδες ορμονικές και παθολογικές ιδιαιτερότητες για κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

- Συνδυάστε την χρήση μιας αδυνατιστικής κρέμας με τακτική σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή με έμφαση στα μειωμένα ζωικά λιπαρά.

- Πολλαπλασιάστε τα οφέλη της χρήσης μιας τέτοιας φόρμουλας, εφαρμόζοντας ήπιες μαλάξεις μασάζ με στόχο την βαθύτερη απορρόφηση των συστατικών.

- Ξεχάστε όλα τα παραπάνω εάν διαπιστώσετε από τις πρώτες εφαρμογές μόνιμη φαγούρα, κοκκινίλες, ναυτία, υπερβολική εφίδρωση, διάρροια, μυϊκούς σπασμούς και τρέμουλο των άκρων.  

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ