Ποια είναι η πιο «ζεν» ρουτίνα αναγέννησης του δέρματός σας;

gunaika-ksanthia-mpanio-omorfia
ΤΡΙΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μια διάσημη beauty coach δίνει τις πιο γαλήνιες και «ολιστικές» τεχνικές επαναφοράς της χαμένης σφριγηλότητας και λάμψης μέσα από 5 απλές κινήσεις.

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά! 

«Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο εξωτερικό όργανο του ανθρώπου, το οποίο σε σχέση με όλα τα άλλα όργανα που υπάρχουν μέσα στο σώμα, υφίσταται τις μεγαλύτερες -και πιο ορατές- βλάβες που δημιουργούν το στρες, οι καταχρήσεις, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το πολύ κρύο ή η αφόρητη ζέστη, και, φυσικά, οι ορμονικές διαταραχές και η φυσική γήρανση», λέει η Elke Willemen, φημισμένη beauty coach, make up artist της Mac Cosmetics, yoga instructor και συγγραφέας, η οποία δίνει τις πιο χρηστικές συμβουλές για ολικής ανανέωση της ομορφιάς και της υγείας του δέρματος από την κορυφή έως τα νύχια –και από μέσα προς τα έξω.

 Κανακέψτε το σώμα σας με αγάπη

«Μια υγιεινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος απαιτεί αφοσίωση, στοργή και κατάλληλα προϊόντα», τονίζει η Willemen και εξηγεί: «Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο πριν και μετά το μπάνιο με σκοπό να δώσετε στο δέρμα σας την ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ήπια και ομαλά. Η αποτοξίνωση του δέρματος πρέπει να είναι σαν μια ιεροτελεστία: μην βιάζεστε, μην τρίβετε σκληρά, μην απλώνετε τις κρέμες σας πρόχειρα, μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα».

Ενυδατωθείτε κι άλλο

Το δέρμα είναι ένα ζωντανό αναπνευστικό όργανο. Οι λοσιόν, οι κρέμες από μόνες τους δεν θα μπορούν να προσφέρουν τίποτε αν δεν αποκτήσετε  υγιεινές και αποτοξινωτικές συνήθειες που βοηθούν το δέρμα να ανανεωθεί από μέσα προς τα έξω. «Γι’ αυτό, πίνετε περισσότερο νερό, καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά, με σκοπό να πολλαπλασιάσετε τα οφέλη από την περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα», συμβουλεύει η beauty coach.

Απολεπιστείτε ήπια

Ο βαθύς καθαρισμός βοηθά το δέρμα να απελευθερωθεί γρηγορότερα από τις τοξίνες, μιας και επιτρέπει στους πόρους να «αναπνεύσουν», επιτρέποντας στα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων να δράσουν βαθύτερα και αποτελεσματικότερα. Πριν το μπάνιο, μια ή δυο φορές τη βδομάδα, εφάρμοσε ένα ήπιο scrub σε όλο το σώμα, επιμένοντας λίγο περισσότερο στα πιο σκληρά σημεία (αγκώνες, γόνατα, φτέρνες).

 Το «θαυματουργό» μασάζ

Είτε το εφαρμόζετε μόνη σας την ώρα που απλώνετε με ηρεμία το γαλάκτωμα ή το λάδι σώματος, είτε επιλέξεις να αφεθείς στα χέρια μιας ειδικού, μάθετε ότι το μασάζ είναι το πράγμα που θα αγαπήσει περισσότερο από κάθε άλλη κούρα το δέρμα σας, μιας και βελτιώνει άμεσα την κυκλοφορία του αίματος, διώχνει το στρες και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. 

Ναι, νηστέψτε!

«Μια εβδομάδα το μήνα, δώστε στον οργανισμό σας τη δυνατότητα να αποτοξινωθεί φυσιολογικά, προσφέροντας αναγεννητικά ευεργετήματα στο δέρμα και στο σώμα σας μέσα-έξω, όπως φυσικά και στη διάθεσή σας. Για επτά ημέρες αποφύγετε κάθε μορφής τροφές ζωικής προέλευσης, γαλακτοκομικά, άσπρο ψωμί, ζάχαρη, αλκοόλ και, φυσικά, έτοιμα ή συσκευασμένα τρόφιμα», προτείνει η Willemen.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!