Μεταμορφώστε το στυλ των μαλλιών σας στο λεπτό

mallia-gunaika-kragion-kosmima
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μια ειδικός εξηγεί τα απλά καθημερινά τρικ, που θα κάνουν ακόμη και το πιο περίτεχνο styling μαλλιών παιχνιδάκι.

Έχουμε τις πιο εύκολες κινήσεις που εγγυώνται άψογη εμφάνιση των μαλλιών σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας -και με το ελάχιστο ρίσκο φθοράς της υγείας ακόμη και της πιο ευαίσθητης τρίχας.

 Η φημισμένη Rita Hazan, colorist διασημοτήτων στη Νέα Υόρκη, συμβουλεύει:

- Αν δεν προλαβαίνετε να λούζετε κάθε πρωί τα μαλλιά σας, αλλά ούτε είστε οπαδός των «βαριών» προϊόντων styling (κυρίως επειδή τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά ή αδύναμα), εφαρμόστε αυτό το απλό τρικ: ψέκασμα με ξηρό σαμπουάν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα μαλλιά σας θα δείχνουν το ίδιο καθαρά, ογκώδη και τέλεια φορμαρισμένα, σα να βγήκατε από το κομμωτήριο.

- Για να προσδώσετε στα σπαστά μαλλιά σας το super-trendy-look «σαν-να-βγήκα-από-τη-θάλασσα», ψεκάστε τα με ένα πρόχειρο μείγμα που αποτελείται από νερό της βρύσης και λίγο μαγειρικό αλάτι. Φορμάρετε τοπικά με τα χέρια.

- Ένας εύκολος τρόπος για να μεγεθύνετε τον όγκο σε λεπτά και άτονα μαλλιά, είναι ο εξής: μετά το λούσιμο και πριν στεγνώσουν εντελώς, ψεκάστε τα με ένα volumizing mousse-spray ξεκινώντας από τις ρίζες στην κορυφή του κεφαλιού και καταλήγοντας στις άκρες, ανασηκώνοντας με ελαφριές κινήσεις τα μαλλιά τούφα-τούφα με τα δάχτυλα σε κάθε πέρασμα.

- Ο αφρός φορμαρίσματος χαρίζει όγκο και φυσική κίνηση. Αλλά για να έχει τη μέγιστη απόδοση πρέπει να απλώνεται σε εντελώς στεγνά μαλλιά. Και όχι παντού, παρά μόνο τμηματικά και με στόχευση στις τούφες που δείχνουν πτωτική τάση (κυρίως εξαιτίας της λιπαρότητας).

 - Όταν χρησιμοποιείτε ψαλίδι για μπούκλες ή κεραμικές πλάκες για ίσιωμα φροντίστε να ψεκάζετε προηγουμένως κάθε τούφα με ένα ειδικό προστατευτικό σπρέι, που προσφέρει ελαστικό κράτημα αλλά, κυρίως, προστασία της τρίχας από τη θερμότητα.

- Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λεπτά και φοβάστε ότι ένα προϊόν styling θα τα βαρύνει περισσότερο, η ασφαλέστερη επιλογή είναι να βάλετε μια μικρή ποσότητα στη βούρτσα και να περάσετε τα μαλλιά σας με γρήγορες κινήσεις.

- Χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή ισιωτικά εργαλεία μόνο όταν τα μαλλιά σας είναι σε κοντό ή μεσαίο μήκος. Οι μακριές τρίχες έχουν την τάση να οδηγούνται σε ψαλίδα όταν έρχονται σε επαφή με υψηλή θερμοκρασία.

- Αν τα μαλλιά σας είναι εκ φύσεως αδύνατα, αποφύγετε κάθε προϊόν styling που περιέχει οινόπνευμα. Προτιμήστε ελαφρά τζελ  ή αφρούς με προστατευτικά συστατικά και βιταμίνες.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ