Τι να κάνετε τώρα για να έχετε καλύτερο δέρμα, αύριο

gunaika-xamogelo-dontia
ΤΡΙΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

...και σε μια βδομάδα, έναν μήνα, έναν χρόνο, έως και δέκα χρόνια μετά!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια για κάθε γυναίκα, από το να ξυπνά κάθε πρωί και βλέπει το πρόσωπό της στον καθρέφτη φρέσκο και νεανικό. Οι πρόσκαιρες λύσεις -κρέμα ημέρας και κρέμα νύχτας- δουλεύουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και οι εβδομαδιαίες μάσκες ή οι επισκέψεις στο ινστιτούτο για μια θεραπεία αντιγήρανσης. Όμως, τι μπορεί να μετατρέψει μια τυπική ρουτίνα ομορφιάς σε ένα μακρόπνοο σχέδιο αναγέννησης της νεότητας της όψης σας (εκτός από τις ενέσιμες θεραπείες); Δυο κορυφαίες δερματολόγοι δίνουν τις μεθόδους που θα σας απαλλάξουν από το άγχος του πρωινού ξυπνήματος μπροστά στον καθρέφτη, όχι μόνο για την επόμενη μέρα, αλλά και για δέκα χρόνια μετά.

Το παρακάτω, αξίζει να το διαβάσετε...

 Μικροδερμοαπόξηση

Η celebrity δερματολόγος Michelle Henry, ιδιοκτήτρια της κλινικής Laser & Skin Surgery στη Νέας Υόρκης, λέει: «Η συστηματική εφαρμογή δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους μια φορά το μήνα, βοηθά την επιδερμίδα να απαλλάσσεται άμεσα από τα νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα οδηγεί στην μακροχρόνια διατήρηση της μείωσης των λεπτών γραμμών έκφρασης. Αν οι μικρές γραμμές έκφρασης δεν τύχουν έγκαιρης θεραπείας, μετά από μερικούς μήνες μεταμορφώνονται σε βαθύτερες ρυτίδες».

Απολέπιση με γλυκολικό οξύ

Η Tara Rao, επικεφαλής της κλινικής Schweiger Dermatology Group στο Μανχάταν, συστήνει μια ολιγόλεπτη μέθοδο σπιτικής απολέπισης με ένα προϊόν που περιέχει γλυκολικό οξύ, το οποίο έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η άμεση δράση του οδηγεί σε ορατή λείανση και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου. «Το γλυκολικό οξύ διαλύει τα ανενεργά κύτταρα του ανώτερου στρώματος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον αποχρωματισμό και την θαμπάδα της επιδερμίδας», λέει η Rao.

 Εφαρμόστε συστηματικά ένα αντιηλιακό

«Μόνο ένα ηλιακό έγκαυμα αρκεί για να αυξήσει κατά 50% τον κίνδυνο για μελάνωμα, χωρίς να συνυπολογίσουμε τη βίαιη πρόωρη γήρανση του δέρματος», λέει η Henry και συνεχίζει: «Όταν κάποιος με ρωτάει για το σημαντικότερο αντιγηραντικό προϊόν φροντίδας του δέρματος, απαντώ με μεγάλη ευκολία: Αντηλιακό. 24-7-365».

Επιμείνετε σε μια ρουτίνα με μακροπρόθεσμα οφέλη

Και οι δυο δερματολόγοι συμφωνούν ότι το «κόλλημα» σε μια συνεπή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, η οποία περιλαμβάνει καθαριστική λοσιόν, ενυδατική κρέμα, καθημερινό SPF και ορούς με ενεργά συστατικά όπως βιταμίνη C και ρετινόλη (ιδίως στις βραδινές κούρες) είναι το ελιξίριο για μια επιδερμίδα που θα μάθει να αναγεννάται κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, από σήμερα μέχρι και πολλά χρόνια μετά.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ