4 fast track θεραπείες για μείωση της κυτταρίτιδας σε ένα μήνα από τώρα

gunaika-soma-magio-paralia-kuttaritida
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Εδώ, οι πιο εξελιγμένες και αναίμακτες επιστημονικές μέθοδοι, που εγγυώνται λείο και βελούδινο δέρμα, λίγο πριν φορέσετε μαγιό.

Το ότι η κυτταρίτιδα είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, το έχετε νιώσει στο…πετσί σας. Το πιο πιθανό είναι να έχετε ιδρώσει (και πεινάσει) πολύ για να την αποτάξετε. Αλλά αυτή, εκεί, επίμονη και σθεναρή. Αυτό που σήμερα θα μάθετε είναι ότι για την πεισματάρα κυτταρίτιδα, η δερματολογία έχει να επιδείξει σημαντικά προχωρημένες θεραπείες, οι οποίες καταπολεμούν το πρόβλημα ανώδυνα, αποτελεσματικά και, κυρίως, γρήγορα.

Παγώστε το λίπος σας

Η Κρυολιπόλυση αποτελεί μια από τις σύγχρονες μη επεμβατικές μεθόδους μείωσης του τοπικού πάχους παγκοσμίως, η οποία μειώνει μέχρι και 40% τον αριθμό των λιποκυττάρων κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα ασκείται ελαφρά αναρρόφηση στους ιστούς. «Η όλη διαδικασία ενεργεί ως θερμικό σοκ στα λιποκύτταρα  δημιουργώντας φλεγμονώδη αντίδραση σε αυτά, με φυσική συνέπεια τη ραγδαία συρρίκνωσή τους» λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. Αμέσως μετά την επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία σας ή ακόμη και να γυμναστείτε, πιθανώς όμως να χρειαστεί μια επαναληπτική εφαρμογή στο ίδιο σημείο μετά από ένα τρίμηνο. Όσο για το αποτέλεσμα; «Αυτό είναι άμεσα ορατό, ωστόσο η τελική -άριστη- εικόνα ολοκληρώνεται μερικές μέρες μετά, μέχρις ότου δηλαδή το λεμφικό σύστημα παροχετεύσει τα φλεγμονώδη στοιχεία που προκάλεσε η κρυολιπόλυση» απαντά ο γιατρός.

 Ραδιοσυχνότητες με υπερήχους

Ψάχνοντας για μια ακόμη εναλλακτική λύση εναντίον της κυτταρίτιδας οδηγηθήκαμε στο ιατρείο της πλαστική χειρουργός Μαρία Κοτρώτσου, η οποία εφαρμόζει μια επεμβατική θεραπεία που συνδυάζει ραδιοσυχνότητες με υπερήχους. «Ο συνδυασμός δυο καινοτόμων τεχνολογιών -οι λιπολυτικοί υπέρηχοι και οι μονοπολικές ραδιοσυχνότητες- επιτυγχάνει επιλεκτική καταστροφή των λιποκυττάρων αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιεί τα κύτταρα να παράγουν νέες ίνες κολλαγόνου», λέει η γιατρός και εξηγεί: «Με την μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων, βελτιώνεται η δομή των ιστών, ενώ προκαλείται λείανση και μείωση της κυτταρίτιδας, σύσφιξη της επιδερμίδας και λεμφική αποστράγγιση του οργανισμού». Μετά την ευχάριστη και ανώδυνη εφαρμογή της μεθόδου, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και η ορατή βελτίωση στο σώμα διακρίνεται από την πρώτη κιόλας συνεδρία (κατά μέσο όρο απαιτούνται τρεις έως έξι εφαρμογές, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος).

Τσάι και μπαλάκια του γκολφ (!)

«Είναι μια πρωτότυπη και αποτελεσματική θεραπεία κατά της καπιτονέ όψης με προέλευση από την Ιαπωνία», λέει η αισθητικός και ιδιοκτήτρια του ΜF Day Spa Μαίρη Φιλιππαίου και εξηγεί: «Η αγωγή βασίζεται στα βότανα -πράσινο και μαύρο τσάι- και σε ένα ιδιαίτερο μασάζ με μπάλες του γκολφ. Το πράσινο τσάι επιλέχθηκε χάρη στην ιδιότητά του να αυξάνει την καύση του λίπους και να βελτιώνει την φυσική κατάσταση του δέρματος. Επίσης, το εκχύλισμα μαύρου τσαγιού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μεταλλικά στοιχεία, που απομακρύνουν τις τοξίνες και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Απ’ την άλλη, το μασάζ με μπάλες του γκόλφ σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την κίνηση της λέμφου μειώνοντας έτσι την κατακράτηση νερού. Σημαντικό μέρος της θεραπείας αποτελεί και η ηφαιστειακή λάσπη (που προέρχεται αποκλειστικά από το ηφαιστειογενές νησί  Jeju της Νότιας Κορέας) και είναι πλούσια σε ανόργανα άλατα που ενυδατώνουν την πάσχουσα περιοχή και ενεργοποιούν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό. Από την πρώτη συνεδρία υπάρχει ορατή μείωση της κυτταρίτιδας, αύξησης της σφριγηλότητας και βελτίωσης της εμφάνισης του δέρματος», λέει η Μαίρη Φιλιππαίου.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι 30 λεπτα και το κόστος 50€.       

 Φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια

Για τους λάτρεις των φυσικών θεραπειών ιδανική είναι η θεραπεία σώματος Cellulite Drainage με φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια. «Η Cellulite Drainage υπόσχεται ολικό αδυνάτισμα, μείωση της κυτταρίτιδας και  απώλεια πόντων από περιοχές όπως οι μηροί, οι γλουτοί και η κοιλιά», λέει η αισθητικός και ιδιοκτήτρια του Boutique Institute, Δήμητρα Γουλά και εξηγεί τη διαδικασία: «Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος lymph drainage σε συνδυασμό με λεμφική χειρομάλαξη, επιτυγχάνοντας μείωση της κυτταρίτιδας έως 70%, απώλεια πόντων και αποτοξίνωση του σώματος. Τα ενεργά συστατικά της θεραπείας είναι φυσικά αιθέρια έλαια που προέρχονται από βότανα όπως ο κισσός, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το πεύκο, το κυπαρίσσι και η άγρια μαντζουράνα, τα οποία συμβάλλουν με τη σειρά τους στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση της καπιτονέ όψης».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ