Πώς θα διατηρείτε δυο φορές περισσότερο τη βαφή των μαλλιών σας

gunaika-mallia
ΤΡΙΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μερικά μυστικά για πιο μεγάλη διάρκεια χρώματος, λάμψης και φυσικότητας, που μπορεί να μην σας πει ο κομμωτής σας.

Η διατήρηση της βαφής των μαλλιών σας, είτε την εφαρμόζετε μόνες σπίτι είτε επιλέγετε έναν επαγγελματία colorist, είναι ίσως περισσότερο αναγκαίο από ό,τι η ίδια απόχρωση που επιλέξατε. Σχεδόν ένα 50% των γυναικών παρατηρούν μετά από μόλις λίγες μέρες το χρώμα τους να ατονεί ή και να καταστρέφεται σταδιακά μέσα στις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες. Εδώ θα μάθετε μερικά πολύτιμα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη λάμψη και τη φρεσκάδα του χρώματος των μαλλιών σας για διπλάσιο χρόνο από το συνηθισμένο (κάτι που συνεπάγεται λιγότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο ή αγορές βαφών, αλλά, κυρίως, διαρκή αίσθηση αυτοπεποίθησης).

 Αφού εφαρμόσετε τη φρέσκια βαφή, περιμένετε τουλάχιστον 72 ώρες για να λουστείτε με σαμπουάν: Ο λόγος έχει να κάνει με τον αναγκαίο χρόνο που απαιτείται για να «κλειδώσει» το χρώμα στο «σώμα» της τρίχας αλλά και στις ρίζες.

Προτιμήστε να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα: Επίσης, προτιμήστε ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά που περιέχει μόνο αγνά συστατικά, ώστε να μην επενεργεί στα χημικά της βαφής και να επιτρέπει στο χρώμα να δείχνει πιο φωτεινό.

Ξεπλένετε τα μαλλιά σας με δροσερό νερό: Το ζεστό νερό προκαλεί βλάβη στην επιδερμίδα της τρίχας και κάνει τα μαλλιά σας πιο πορώδη, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απομάκρυνση της βαφής.

Προμηθευτείτε ένα προϊόν ενίσχυσης των βαμμένων μαλλιών: Μια φορά τη βδομάδα εφαρμόστε στα μαλλιά σας ένα ενισχυτικό λάμψης και θρέψης για βαμμένα μαλλιά (κυκλοφορούν σε κρέμα, μάσκα ή αμπούλες), το οποίο δημιουργεί έναν αόρατο προστατευτικό μανδύα γύρω από την τρίχα, επιτρέποντας στο χρώμα να αναδεικνύεται περισσότερο.

Ελαχιστοποιήστε την έκθεση των μαλλιών σας στο ηλιακό φως: Η επαφή των βαμμένων μαλλιών με τις ακτίνες UVA και UVB καταστρέφει τις πρωτεΐνες της τρίχας και απομακρύνει τις χρωστικές, οδηγώντας σε ξηρότητα και αποχρωματισμό. Ένα καπέλο, εκτός από σωτήρια λύση για το χρώμα των μαλλιών σας, προσδίδει και ένα εξαιρετικό στυλ στην εμφάνισή σας κάθε φορά που κυκλοφορείτε σε εξωτερικούς χώρους με έντονη ηλιοφάνεια.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ