Μπορεί ένα αντηλιακό προϊόν να βλάψει την ομορφιά σας;

gunaika-thalassa-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μάθετε αυτό: δεν είναι όλα τα αντηλιακά κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά! 

Έχετε πολύ ευαίθητη επιδερμίδα; Πάσχετε από ακμή; Βιώνετε μόνιμες πανάδες; Ή μήπως κάθε φορά που απλώνετε ένα αντηλιακό προϊόν εμφανίζονται αλλεργικά συμπτώματα; Εδώ θα μάθετε γιατί η αντηλιακή κρέμα που απλώνετε δεν είναι κατάλληλη για σας, αλλά και πώς θα αποκτήσετε την τέλεια κάλυψη από την ηλιακή ακτινοβολία, με κύριο γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας σας.

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος αντηλιακού που πρέπει να επιλέξω αν έχω πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα; Για την περίπτωσή σας, προτιμήστε ένα προϊόν με φυσικά φίλτρα (όπως το οξείδιο του τιτανίου ή του ψευδαργύρου) και αποφύγετε όλα τα σκευάσματα που περιέχουν οινόπνευμα ή άρωμα, τα οποία σίγουρα θα ερεθίσουν το δέρμα σας. Στην αγορά -και κυρίως στα φαρμακεία- θα βρείτε αντηλιακές σειρές με φόρμουλες σχεδιασμένες αποκλειστικά για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 Ανησυχώ πολύ μήπως το αντηλιακό που θα επιλέξω, επιδεινώσει την ακμή μου: Ο γενικός κανόνας σε καταστάσεις ακμής, είναι ότι το αντηλιακό εφαρμόζεται πάντα σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Γι’ αυτό, πριν τη χρήση αντηλιακής κρέμας, απλώστε στο πρόσωπο ένα καθαριστικό μη λιπαρό προϊόν με βάση το οινόπνευμα, ενώ, επιστρέφοντας στο σπίτι, εφαρμόστε ξανά την τυπική θεραπεία κατά της ακμής που έχει συστήσει ο δερματολόγος σας.

Αν είμαι αλλεργική στον ήλιο, πως θα προστατευτώ; Δυο είναι οι πιο συνηθισμένες φωτοαλλεργίες, η πολυμορφική φωτο-δερματίτιδα και η Μallorca Ance, που προκαλούνται από την απότομη είσοδο της ακτινοβολίας UVA στις κατώτερες στοιβάδες κυττάρων της επιδερμίδας. Ωστόσο, μπορούν να αποφευχθούν με τη χρήση ειδικής αντηλιακής προστασίας που θα σας υποδείξει ο δερματολόγος σας.

Η επιδερμίδα μου είναι γεμάτη πανάδες και δυσχρωμίες. Ποια είναι η κατάλληλη αντηλιακή αγωγή; Ανά δεκαετία, τα επίπεδα μελανίνης του οργανισμού μειώνονται 10-20%. Σταδιακά, το δέρμα γίνεται πιο επιρρεπές στην ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λευκές κηλίδες, πολύ πιο έντονες έντονες  δυσχρωμίες, ενώ ο κίνδυνος μελανώματος καραδοκεί. Το ευαίσθητο δέρμα σας έχει ανάγκη από ειδικά αντηλιακά  που καταπολεμούν την ανομοιόμορφη παραγωγή της μελανίνης και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Πρακτικά, πόση ποσότητα αντηλιακού πρέπει να απλώνω στο πρόσωπό μου ώστε να πετύχω την καλύτερη δυνατή προστασία; Το πρόβλημα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί λιγότερη ποσότητα από την ενδεδειγμένη, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει ένα μέρος μόνο της προστασίας που αντιστοιχεί στον δείκτη του προϊόντος. Υπολογίστε ότι μια ποσότητα 100 ml., αρκεί για τρεις επαναλήψεις σε όλο το πρόσωπο, καθημερινά.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!