Πόσων χρονών είναι η επιδερμίδα σας; Κάντε αυτό το τεστ

gunaika-omorfia-epidermida
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2019

Η αναγνώριση της ηλικίας του δέρματός σας -και οι τρόποι επιστροφής στη νιότη της- δεν απαιτεί τίποτε παραπάνω από ένα απλό «τσίμπημα».

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά! 

Καθώς μεγαλώνετε ηλικιακά, οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη κάτω από το δέρμα, οδηγώντας σε απώλεια ελαστικότητας. Τι πιο φυσιολογικό απ’ αυτό, θα πείτε. Όμως, υπάρχουν γυναίκες (και άντρες), που βιώνουν συμπτώματα πρόωρης γήρανσης, ακόμη και στην βιολογική ηλικία των 30 ετών. Και αυτό δεν είναι καθόλου φυσιολογικό!

Εδώ είναι μια απλή δοκιμή ελαστικότητας του δέρματός σας, η οποία θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε την πραγματική ηλικία της επιδερμίδας σας:

- Με τον δείκτη και τον αντίχειρα πιάστε ένα κομμάτι δέρματος (από το λαιμό, τα μάγουλα, κάτω από τα μάτια, δίπλα από το στόμα ή τα χείλη) και  τραβήξτε το προς τα έξω για 5 δευτερόλεπτα.

- Απελευθερώστε και, με τη βοήθεια ενός χρονόμετρου, μετρήστε πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται ώστε το δέρμα να επανέλθει στην υπάρχουσα κατάσταση.

Η αξιολόγηση

> 1 έως 2 δευτερόλεπτα (κάτω των 30 ετών)

> 3 έως 4 δευτερόλεπτα (30-44 ετών)

> 5 έως 9 δευτερόλεπτα (ηλικίας 45-50 ετών)

> 10 έως 15 δευτερόλεπτα (60 ετών)

> 35 έως 55 δευτερόλεπτα (70 ετών)

Η εξήγηση
Αν το δέρμα σας επιστρέψει αμέσως, τότε αυτό είναι το σημάδι πολύ νεαρής επιδερμίδας. Μέχρι και τα 3-5 δευτερόλεπτα, τα προβλήματα πρόωρης γήρανσης είναι δεδομένα. Από 5 δευτερόλεπτα και πάνω, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να δηλώνετε «δεσποινίς ετών 39», αλλά να δείχνετε πολύ πάνω από 50.

Τα αίτια
Η απώλεια ικανότητας των κυττάρων της επιδερμίδας να παράγουν και να διατηρούν σταθερά τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης (τις δυο βασικές πρωτεΐνες υποστήριξης της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος), υποδηλώνει γήρανση, ανεξαρτήτως της βιολογικής ηλικίας κάθε ατόμου.

Οι λύσεις
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης υψηλά, είναι η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής –μετάφραση: λιγότερο στρες, προσεκτική διατροφή, περισσότερη άσκηση και ασφαλέστερη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Παράλληλα, θα δείτε μεγάλη διαφορά στην όψη του προσώπου σας αν ενστερνιστείτε μια ρουτίνα περιποίησης με κύριο πρωταγωνιστή την κρέμα ενυδάτωσης (πρωί και βράδυ). Θεμιτή και η χρήση μιας μάσκας αντιγήρανσης έως και δυο φορές την εβδομάδα. Επικουρικά, καταναλώνετε καθημερινά και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, που είναι ειδικά σχεδιασμένο κατά της εμφάνισης ρυτίδων και γραμμών έκφρασης.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!