Έξι απλοί τρόποι να απαλλαγείτε από τις τρίχες του προσώπου

gunaika-prosopo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2019

Οι γρήγορες (και οικονομικές) μέθοδοι για επιδερμίδα πιο θηλυκή από ποτέ.

Καμία γυναίκα δεν μπορεί να ανεχτεί τρίχες στο πρόσωπό της. Μικρές ή μεγάλες, άχρωμες σαν χνούδι ή έντονες σαν αντρικές, όλες οι τρίχες μπορούν να εξαφανιστούν από την εικόνα σας γρήγορα και εύκολα χωρίς να καταφύγετε σε ακριβές θεραπείες λέιζερ.

- Τσιμπιδάκι: Το τράβηγμα με τσιμπιδάκι είναι ένας πάμφθηνος και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε μεμονωμένες ατίθασες τρίχες από τα φρύδια, το μεσόφρυο, το λαιμό ή τα χείλη. Μόνο μειονέκτημα, ο ελαφρύς πόνος.

- Συσκευή αποτρίχωσης: Το κόστος μιας τέτοιας συσκευής κυμαίνεται από 30 έως 100€, ωστόσο λειτουργεί πιο γρήγορα από το τσιμπιδάκι και αφαιρεί πολλές τρίχες ταυτόχρονα χωρίς κανένα πόνο. Ένα ελαφρύ τσούξιμο της επιδερμίδας μετά τη χρήση είναι πιθανός, ωστόσο περνά μετά από λίγα λεπτά.

- Βάψιμο/λεύκανση: Η πρακτική της βαφής μαλλιών βρίσκει καλή ανταπόκριση στις μικρές τρίχες που μοιάζουν με χνούδι και εμφανίζονται κυρίως στο άνω χείλος και στις «φαβορίτες». Σκόπιμο είναι, το χρώμα που θα επιλέξετε να είναι όσο πιο κοντά στον τόνο του δέρματος.

- Κερί: Aποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος ριζικής αποτρίχωσης, η οποία αφήνει πραγματικά βελούδινη επιδερμίδα, με αποτελέσματα που διαρκούν έως και ένα μήνα. Το επίσης θετικό είναι ότι οι νέες τρίχες βγαίνουν πιο λεπτές και αραιές. Το μειονέκτημα: συχνά προκαλείται ερεθισμός από την θερμότητα του κεριού και το δυνατό τράβηγμα και αυτό απαιτεί αποφυγή του ήλιου, τουλάχιστον για ένα 24ωρο.

- Κρέμα αποτρίχωσης: Ένα τέτοιο προϊόν χρησιμοποιεί μια χημική διαδικασία για να αφαιρέσει εντελώς την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα -στην ουσία, «λιώνοντας» τις τρίχες. Η εύκολη χρήση της, χωρίς ίχνος πόνου, αντισταθμίζεται από πιθανή πρόκληση τοπικού, χημικού εγκαύματος -ιδίως στα πολύ ευαίσθητα σημεία (άνω χείλος, για παράδειγμα).  

- Threading: Πολύ δημοφιλής τεχνική αποτρίχωσης στα σαλόνια ομορφιάς, αλλά που μπορείτε με λίγη εξάσκηση να την επιχειρήσετε και μόνη στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καθαρή κλωστή, την οποία στρίβετε και τραβάτε κατά μήκος της περιοχής έτσι ώστε το θυλάκιο να ανυψωθεί και να βγει η τρίχα από τη ρίζα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ