Τι προσφέρει ένα αντηλιακό εκτός από την θωράκιση εναντίον του καρκίνου του δέρματος

magio-antiliako
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2019

Πώς η αντηλιακή φροντίδα μετατρέπεται σε σύμμαχο της ενυδάτωσης, της αντιγήρανσης και της λάμψης της επιδερμίδας σας

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά! 

Σχεδόν όλοι θεωρούν την αντηλιακή κρέμα ως «αξεσουάρ» της παραλίας, επειδή τότε εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Όμως, όλα τα αντηλιακά προϊόντα (είτε για το σώμα και το πρόσωπο, είτε αποκλειστικά για τα χείλη και τα μαλλιά), έχουν πολλούς λόγους που πρέπει υποχρεωτικά να φοριούνται από όλους, χειμώνα-καλοκαίρι -και ειδικά στη χώρα μας. Εκτός από τη διαπιστωμένη προφύλαξη που προσφέρουν ενάντια στον καρκίνο, τα αντηλιακά αποτελούν σύμμαχο της ομορφιάς και της διατήρησης της νιότης.

 Μια ρουτίνα ενυδάτωσης δεν είναι αρκετή για την υγεία της επιδερμίδας

Η ηλιακή ακτινοβολία δεν «χαμπαριάζει» από εποχές. Ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο, βρίσκει τρόπους να διαπεράσει τα σύννεφα –πολλώ μάλλον τώρα που καλοκαιριάζει- ακυρώνοντας πολλά από τα οφέλη που νομίζετε ότι χαρίζει η καθημερινή ενυδατική σας κούρα. Η φωτογήρανση λειτουργεί συσσωρευτικά  και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης δεν θα αργήσουν να φανούν -χρόνο με τον χρόνο-, όσο επιμένετε να εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς πλήρη αντηλιακή κάλυψη.

Ο καθαρισμός και η απολέπιση είναι σταγόνα στον ωκεανό

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, δυο στις τρεις γυναίκες υφίστανται την οδυνηρή δοκιμασία για πιθανό έλεγχο μελανώματος ακόμη και πριν τα 30 έτη, παρόλο που τηρούσαν με ευλάβεια μια ενδεδειγμένη κούρα καθαρισμού και απολέπισης της επιδερμίδας τους. Ο λόγος είναι προφανής: η μείωση των φυσικών λιπιδίων του δέρματος αφαιρεί σημαντικό κομμάτι της φυσικής ηλιοπροστατευτικής ασπίδας των κυττάρων ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν μια κούρα καθαρισμού και απολέπισης (που κατά τα άλλα, διασφαλίζει την οξυγόνωση των κυττάρων και των πόρων) δεν συνδυάζεται με άμεση εφαρμογή αντηλιακής κρέμας στο πρόσωπο, στα μάτια και στα χείλη, οδηγεί ταχύτερα σε ρυτίδες, πανάδες, έντονες κοκκινίλες και, αναπόφευκτα σε υψηλότερο ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

 Ο τρόπος ζωής σας αποκαλύπτει τον δείκτη αντηλιακής προστασίας που χρειάζεστε

Δουλεύετε σε εξωτερικούς χώρους; Ζείτε σε περιοχές με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης; Έχετε στρες; Καπνίζετε; Απλώνετε βαρύ μακιγιάζ το πρωί και ξεχνάτε να το βγάλετε όταν πρόκειται να κοιμηθείτε; Αυτοί οι παράγοντες από μόνοι τους, αρκούν για να κάνουν την επιδερμίδα σας περισσότερο ευάλωτη στην πρόωρη γήρανση. Συνδυαστικά με την μεγάλη ηλιοφάνεια που δέχεται η χώρα μας από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο καθιστάτε το δέρμα σας βορά στις καρκινογόνες ακτίνες.

Για να καλύψετε αποτελεσματικά τις ανάγκες σας για ηλιοπροστασία, ενυδάτωση, αντιγήρανση και προστασία από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ο κανόνας είναι απλός: Αν συνήθως το δέρμα σας αρχίζει να κοκκινίζει μετά από 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, τότε η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας 15 θα αποτρέψει το κοκκίνισμα 15 φορές περισσότερο σε σχέση με τη φυσική άμυνα του δέρματος. Με την προϋπόθεση να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας συχνά.

Λάβετε υπόψιν και αυτό: ένα προϊόν με SPF 30+ κρατά μακριά το 97% των ακτίνων UVB που προκαλούν ερυθρότητα ενώ ο δείκτης 50+ κρατά μακριά το 98%. Η διαφορά μπορεί να μοιάζει απειροελάχιστη αλλά αν παρουσιάζετε φωτοευαισθησία, έχετε ανοιχτή επιδερμίδα ή είχατε νοσήσει από καρκίνο στο παρελθόν, ακόμα και αυτή η μικρή διαφορά στην προστασία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη ιδίως αν καπνίζετε..

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!