Κατάμαυρη -με τη σούπερ σέξι έννοια-, μέσα σ’ ένα βράδυ!

gunaika-thalassa-maurisma-kalokairi-paralia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2019

Βιάζεστε να αποκτήσετε τέλειο μπρονζέ look σε πρόσωπο και σώμα και, μάλιστα, χωρίς να εκτεθείτε ούτε στιγμή στον βλαβερό ήλιο; Όλες οι απορίες σας για τις κρέμες αυτομαυρίσματος, βρίσκουν απάντηση εδώ.

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά! 

Γιατί να επιλέξω μια κρέμα αυτομαρίσματος;

«Τα προϊόντα self tanning μπορούν να σας προσφέρουν ένα χρώμα τόσο φυσικό, που είναι δύσκολο να το ξεχωρίσει κανείς -κι ας μην έχετε πατήσει ακόμη σε παραλία. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για καλλυντικά προηγμένης τεχνολογίας, τα οποία μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην υγεία της επιδερμίδας σας», λέει η Μαίρη Φιλιππαίου, μια από τις πιο έμπειρες και διακεκριμένες αισθητικούς στην Αθήνα και ιδιοκτήτρια του Mf Day Spa και εξηγεί: «Εκτός από το πολυπόθητο μπρονζέ look που χαρίζουν, τα προϊόντα αυτομαυρίσματος είναι εμπλουτισμένα με ένα πλήθος ενυδατικών και προστατευτικών παραγόντων (όπως εκχυλίσματα φυτών, ενεργά συστατικά κατά της γήρανσης και βιταμίνες C και Ε) που προστατεύουν και προάγουν την ομορφιά και την υγεία του δέρματος.

 Είναι εντελώς ακίνδυνα;

Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι η χρήση τους χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη ρίσκου. Στην ιστοσελίδα της Mayo Clinic (του κορυφαίου ερευνητικού φορέα υγείας στον κόσμο) αναφέρεται ρητά: «Το ενεργό συστατικό που περιέχουν τα περισσότερα προϊόντα αυτομαυρίσματος ονομάζεται διυδροξυακετόνη (DHA), η οποία μόλις απλώνεται στο δέρμα αντιδρά με τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στιβάδας, δημιουργώντας μια προσωρινή όψη μαυρισμένου δέρματος. Το χρώμα δεν ξεπλένεται, αλλά υποχωρεί σταδιακά και ομοιόμορφα μέσα σε λίγες μέρες».  

Οι δερματολόγοι τι λένε;

Περισσότερο ανησυχούν για την δραματική αύξηση μελανώματος σε σχέση με όλες τις άλλες μορφές καρκίνου που συνεχώς μειώνονται. Και επειδή η χρήση των self tanning βοηθά στον περιορισμό της έκθεσης στον ήλιο, τα συστήνουν ανεπιφύλακτα. Κάτι που δεν κάνουν για το σολάριουμ: Η Διεθνής Εταιρεία για τον Καρκίνο έχει καταχωρήσει τις καμπίνες σολάριουμ στην ίδια κατηγορία καρκινογόνων με το πλουτώνιο και το κάπνισμα.

Πόσο εύκολη είναι η εφαρμογή μιας κρέμας αυτομαυρίσματος;

«Όσο άνετο είναι και το άπλωμα μιας ενυδατικής κρέμας» λέει η αισθητικός Μαίρη Φιλιππαίου. «Απλώνετε μικρές ποσότητες ομοιόμορφα σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας τα φρύδια και τις ρίζες των μαλλιών. Το ίδιο κάνετε και στο υπόλοιπο σώμα, φροντίζοντας απλά να μην παραλείψετε κανένα σημείο. Καλό επίσης είναι, στις περιοχές που το δέρμα είναι ιδιαίτερα σκληρό, δηλαδή αγκώνες, γόνατα ή φτέρνες, να ανακατεύετε το self tanner με λίγη ενυδατική κρέμα».

Χρειάζεται να κάνω κάτι πριν ή μετά τη χρήση;

Όσο πιο καλά ενυδατωμένο είναι το δέρμα τόσο ευκολότερη και αποτελεσματικότερη θα είναι η εφαρμογή του αυτομαυριστικού προϊόντος. Μια καλή απολέπιση επίσης θα βοηθήσει να πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα, όπως και μια αποτρίχωση στα πόδια μια μέρα πριν. Τις επόμενες ημέρες, μια απλή επάλειψη με ενυδατική κρέμα θα προσδώσει μεγαλύτερη λάμψη στο ήδη μαυρισμένο δέρμα σας.

 Αφήνουν σημάδια στα ρούχα ή τα σεντόνια;

Όχι, γιατί το «χρώμα» στεγνώνει γρήγορα, σε λιγότερο από μια ώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να πλένετε αμέσως τα χέρια σας μετά από κάθε επάλειψη, ώστε να μην κυκλοφορείτε με μπρονζέ παλάμες. Κάντε άφοβα χρήση το βράδυ, πριν κοιμηθείτε, και αφήστε να απορροφηθεί και να δράσει η κρέμα όλη νύχτα. Μη φοβάστε: τα σεντόνια σας δεν θα λερωθούν.

Κι αν κάπου πέσει περισσότερο χρώμα;

Δεν χρειάζεται πανικός. Με λίγο βαμβάκι βουτηγμένο σε λοσιόν με οινόπνευμα αφαιρείτε την επιπλέον ποσότητα. Αν δε βοηθήσει, κάντε τοπική απολέπιση και ξεκινήστε τη διαδικασία από την αρχή.

Μπάνιο μπορώ να κάνω;

«Όση περισσότερη ώρα υπομένετε να απορροφηθεί το φρέσκο χρώμα μετά την εφαρμογή, τόσο πιο ομαλό θα είναι το αποτέλεσμα. 12 ώρες είναι ένας μέσος χρόνος αναμονής πριν το μπάνιο», συμβουλεύει η ειδικός.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!