Ξέρετε γιατί πρέπει να τρώτε φασολάκια;

fasolakia
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

Βρίσκονται ανά στην εποχή τους και περιμένουν να «πρασινίσουν» το πιάτο σας και τη διατροφή σας. Δείτε γιατί πρέπει να τα αφήσετε.

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας 

Τα γνωρίζουμε καλά στη λαδερή εκδοχή τους από την παιδική μας ηλικία, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα φασολάκια μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, να μπουν στη σαλάτα, να συνδυαστούν με κοτόπουλο, σπαγγέτι κ.ο.κ.

Αποδίδουν ελάχιστες θερμίδες, μόλις 31 στα 100 γραμμάρια και σε αυτή την ποσότητα μας χαρίζουν 2,7 γραμμάρια φυτικές ίνες, σχεδόν 7 γραμμάρια υδατάνθρακες, 1,83 γραμμάρια πρωτεΐνης, το 15% σε βιταμίνη C, το 14% σε βιταμίνη Κ, το 8% σε φυλλικό οξύ, το 10% από το μαγγάνιο που χρειαζόμαστε την ημέρα, το 8% από το σίδηρο, το 7% από το μαγνήσιο και το 4% από το ασβέστιο, ενώ είναι πλούσια και σε φλαβονοειδή.

Λόγω όλων αυτών των θρεπτικών ουσιών τους, έχουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας, αφού:

-Μας βοηθούν στη διαχείριση της πείνας και την απώλεια κιλών, λόγω των χαμηλών τους θερμίδων και των φυτικών τους ινών που μας οδηγούν σε κορεσμό για περισσότερη ώρα -φροντίστε μόνο να μην παρασύρεστε από τη λαδερή τους εκδοχή και καταναλώνετε πολύ ψωμί.

-Το φυλλικό τους οξύ, εκτός από την αντιμετώπιση της αναιμίας, εργάζεται από κοινού με τη βιταμίνη Β12 για την βελτίωση της νευρολογικής υγείας. Ταυτόχρονα, μπορεί να προστατεύσει τις γυναίκες απέναντι στις γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου.

-Παρουσιάζουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, χάρη στα φλαβονοειδή τους και τη χλωροφύλλη.

-Δρουν ευεργετικά στα οστά χάρη στη βιταμίνη Κ, το ασβέστιο και το μαγνήσιο που μας παρέχουν.

-Μας παρέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνη C, ενισχύοντας την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, την άμυνα του οργανισμού και την υγεία της όρασης.

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας