Τρία θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο θυρεοειδής σας

trofes-iodio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο σημαντικός αυτός αδένας που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο όταν υπολειτουργεί ή υπερλειτουργεί, χρειάζεται θρεπτικές ουσίες που μπορούμε να του δώσουμε μέσω της διατροφής.

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας  

Ιώδιο
Το ιώδιο είναι το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη λειτουργία του θυρεοειδούς και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση θυρεοειδικών ορμονών. Όταν δεν επαρκεί, ο θυρεοειδής προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη με τη διόγκωσή του, που σημαίνει βρογχοκήλη και εμφάνιση όζων. Μπορείτε να λάβετε ιώδιο από: το ιωδιούχο αλάτι, τα ψάρια, τα φύκια, αβγά, σκόρδο, τα θαλασσινά, τα μανιτάρια, τη σάλτσα σόγιας. 

Σελήνιο
Άλλο ένα σημαντικής αξίας ιχνοστοιχείο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, το σελήνιο χρειάζεται και για τη δημιουργία πρωτεϊνών που ελέγχουν τη σύνθεση ορμονών, ρυθμίζουν το μεταβολισμό και διατηρούν τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών στον οργανισμό. Μπορείτε να λάβετε σελήνιο από: τα βραζιλιάνικα καρύδια, τον τόνο, τα μανιτάρια, το μοσχάρι, τον ηλιόσπορο, τα φασόλια σόγιας.

Ψευδάργυρος
Τα χαμηλά επίπεδα του ψευδάργυρου στον οργανισμό συνδέονται με χαμηλά επίπεδα στις θυρεοειδικές ορμόνες. Τόσο ο υποθυρεοειδισμός (όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί) όσο και ο υπερθυρεοειδισμός (όταν ο θυρεοειδής υπερλειτουργεί) μπορούν να προκαλέσουν ελλείψεις στα επίπεδα ψευδαργύρου. Μπορείτε να λάβετε ψευδάργυρο από: τα θαλασσινά, το κρέας, τη γαλοπούλα, τις σαρδέλες, τα αυγά, τα φασόλια σόγιας, τα καρύδια, τα μανιτάρια.

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας