Να, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείτε ειδικό αντηλιακό για το πρόσωπο

antiliako-prosopo-gunaika-xamogelo-kalokairi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2019

Οι επιστημονικές εξηγήσεις για την τεράστια διαφορά του δέρματος του σώματος με εκείνο του προσώπου, όσον αφορά την αντηλιακή προστασία –και όχι μόνο.

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!

Όλοι γνωρίζουν τη σημασία της προστασίας από τον ήλιο, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν το ίδιο προϊόν για το πρόσωπο και το σώμα. Μήπως αυτό δεν είναι σωστό; Δείτε τι συστήνει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας σε πρόσφατη οδηγία.

 Ενώ οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προστασία του δέρματος γενικώς, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας επισημαίνει την αναγκαιότητα χρήσης πιο εξειδικευμένων αντηλιακών για το πρόσωπο. Κι αυτό επειδή, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η επιδερμίδα του προσώπου έχει πάχος περίπου 0,12 mm, ενώ το δέρμα του σώματος είναι πέντε φορές παχύτερο (0,60 mm). «Αυτό σηματοδοτεί μια σειρά συμπεριφορών εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, με κυριότερη την αίσθηση πιο έντονης ευαισθησίας στο πρόσωπο και την σχεδόν αυτόματη αντίδραση στους εξωτερικές επιθέσεις, πόσω μάλλον στην μεγαλύτερη επικινδυνότητα ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία», τονίζει η δερματολόγος Dr. Barbara Greenan, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας και συγγραφέας της επικαιροποιημένης οδηγίας και συνεχίζει:

«Όταν σκέφτεστε το αντηλιακό ως μια μορφή φροντίδας του δέρματος, φαίνεται περίεργο να περιμένετε το ίδιο προϊόν να κάνει διαφορετικό ή διπλό καθήκον από εκείνο για το οποίο είναι προορισμένο».

 Τι κάνει τα αντηλιακά προσώπου διαφορετικά;

Όπως και οι ενυδατικές κρέμες προσώπου (οι οποίες έχουν εντελώς διαφορετική σύνθεση με μια κρέμα σώματος), έτσι και οι αντηλιακές φόρμουλες για το πρόσωπο έχουν μια ξεχωριστή σύνθεση, απόλυτα αναγκαία για την υγεία του ευαίσθητου δέρματος, το οποίο αφενός είναι πιο λεπτό και αφετέρου εκτίθεται πολύ περισσότερο στην UV ακτινοβολία, όλη μέρα επί 365 ημέρες το χρόνο. «Οι ντιρεκτίβες που έχουν δοθεί από τους επίσημους φορείς υγείας προς τους κατασκευαστές αντηλιακών παγκοσμίως, έχουν ως βασικό κριτήριο ασφάλειας τα ίδια υψηλά στάνταρντ με την παραγωγή προϊόντων περιποίησης προσώπου», λέει η Greenan και εξηγεί: «Είναι σχεδιασμένα για να είναι άνετα στην εφαρμογή, με υφές ελαφρύτερες και πιο εύκολα απορροφήσιμες σε σύγκριση με τα “βαριά” αντηλιακά για το σώμα, με επιπλέον βασικά χαρακτηριστικά την μειωμένη αίσθηση λιπαρότητας, την εξάλειψη συνθετικών αρωμάτων ή άλλων πετροχημικών συντηρητικών, όπως και την διαμόρφωση της φόρμουλάς τους ανάλογα με τους διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας –κανονική, ξηρή, λιπαρή, μεικτή ή υπερευαίσθητη».

Γιατί πρέπει να φοράτε αντηλιακό προσώπου καθημερινά

Το να απλώνετε αντηλιακό προσώπου μόνο όταν ο ήλιος λάμπει έντονα ή όταν βρίσκεστε σε καλοκαιρινές διακοπές, δεν είναι μια 100% ασφαλής λύση. Ο λόγος που οφείλετε να φοράτε αντηλιακό προσώπου 365 μέρες το χρόνο έχει να κάνει με το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις ακτίνες UVB (οι οποίες προκαλούν έγκαυμα), οι UVA (αυτές που επιφέρουν μετάλλαξη των κυττάρων από υγιή σε καρκινογόνα), έχουν την ικανότητα να διαπερνούν σύννεφα, παράθυρα, καπέλα,  ομπρέλες ή ακόμη και το πιο βαρύ μακιγιάζ. «Μια αντηλιακή κρέμα προσώπου με φωτοσταθερά φίλτρα ευρέως φάσματος διαφυλάσσει απολύτως την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σας τόσο από τα συμπτώματα πρόωρης γήρανσης, όσο, φυσικά, και από τον καρκίνο», τονίζει η Greenan.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!