Τα μυστικά μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας

makigiaz
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2019

Ποια, εντέλει, είναι η ιδανική παλέτα σκιών που ταιριάζει απόλυτα με την ίριδα των ματιών σας;

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια σκιά ματιών θα ενισχύσει τη φωτεινότητα των βαθιά καστανών ματιών σας ή ποια απόχρωση μπορεί να κάνει το βλέμμα σας λιγότερο «παγωμένο», αν έχετε πολύ ανοιχτό χρώμα οφθαλμών; Εδώ θα βρείτε τις πιο ενδεδειγμένες επιλογές για ένα μακιγιάζ ματιών, που θα κάνει το βλέμμα σας να αναδειχθεί σε κάτι που ποτέ δεν είχατε φανταστεί: Θεϊκό. Τρεις φημισμένες make-up artists του Χόλιγουντ, εξηγούν τα μυστικά.

 Πράσινα μάτια
«Οποιαδήποτε σκιά που γειτνιάζει με το πράσινο -από την έντονη απόχρωση της μέντας έως το πιο ουδέτερο σμαραγδί- θα σας κάνει να μοιάζετε με alien. Τολμηρό απ’ τη μια μεριά, εκφοβιστικό απ’ την άλλη», λέει η Michele Burke, μια μακιγιέζ που έχει βραβευτεί με δυο Όσκαρ (για τις ταινίες Δράκουλας και Το Κελί). «Ένα τρίο σαμπάνιας, καφέ σοκολάτας και πράσινης ελιάς είναι προτιμότερο, επειδή αναδεικνύει την υπεροχή της πράσινης ίριδας και ταυτόχρονα δημιουργεί μια πιο σοφιστικέ εικόνα. Για πιο ήπιες προσεγγίσεις, επιλέξτε μια σκιά στο χρώμα της λεβάντας (ανοιχτό μοβ), την οποία θα απλώσετε με φειδώ στις άκρες του βλεφάρου».

Μπλε μάτια
Στην Laura Mercier εμπιστεύονται την εικόνα των ματιών τους ηθοποιοί όπως τηνσοκολάτας Η Angelina Jolie επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα θρίλερ, την Megan Fox ή την Emmanuelle Béart. Και υπάρχει ένας σημαντικός λόγος γι’ αυτό: «Τα μπλε μάτια, μολονότι είναι εκθαμβωτικά, εντούτοις, αναδύουν μια αίσθηση ψυχρότητας. Μια εύχρηστη παλέτα, η οποία περιλαμβάνει σκιές σε ελαφριές αποχρώσεις γκρι, ασημί έως και χρυσαφί στα όρια της σαμπάνιας, απ’ τη μια απογειώνει τη λάμψη της ίριδας ενώ ταυτόχρονα “γειώνει” το σύνολο του βλέμματος, χαρίζοντάς του μια εικόνα μεγαλύτερης οικειότητας και θέρμης».

 Καστανά μάτια
Η λιγότερο ανοιχτή ή η περισσότερο σκούρα καστανή ίριδα, είναι χαρακτηριστικό της πλειοψηφίας των γυναικών σε όλο τον πλανήτη. «Ομοίως και στον “πλανήτη” του Χόλιγουντ», τονίζει η Charlie Green, μια μακιγιέζ με τις περισσότερες συμμετοχές πελατισσών της σε βραβεία Όσκαρ τα τελευταία 20 χρόνια. «Αλλά για να κάνετε το καστανό βλέμμα σας αληθινά εξωστρεφές, επιλέξτε την αντίθεση: οποιαδήποτε τολμηρή απόχρωση, η οποία ξεκινά από το πράσινο της μέντας και που μπορεί να καταλήξει έως και στο φωτεινό πορφυρό, δεν θα σας προδώσει ποτέ. Ακόμη κι αν δεν είστε “υποχρεωμένες” να περπατήσετε σε ένα κόκκινο χαλί».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ