Πώς θα δημιουργήσετε βλέμμα που τραβάει τα βλέμματα

gunaika-mati-makigiaz-blefarides-skia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2019

Μικρά, στενά, σκούρα μάτια, όλα μπορούν να γίνουν δυο φορές πιο μεγάλα και φωτεινά με τα ανάλογα κόλπα μακιγιάζ.

- Μεγαλύτερη ευκρίνεια βλεφάρων: Σε καστανά μάτια, περάστε μια ελαφριά μπρονζέ/χρυσή σκιά στην άνω εσωτερική πτυχή του ματιού, επιμένοντας περισσότερο στη διαδρομή ανάμεσα στο μέσο και το άκρο. Για τις γαλανομάτες, η απόχρωση του χαλκού ή του πορτοκαλί δουλεύει καλύτερα.

- Αν έχετε στενά μάτια: Επιμηκύνετε το πλάτος των ματιών σας, εφαρμόζοντας μια μαύρη σκιά στο εξωτερικό μισό των άνω και κάτω βλεφάρων και υπερτονίστε το βλέμμα με μια ανοιχτόχρωμη μάσκαρα, στο ίδιο εύρος εφαρμογής με τη σκιά.

 - Αν έχετε οιδήματα και μαύρους κύκλους: Χρησιμοποιήστε ένα concealer ένα τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό σας στην κάτω μεριά των ματιών. Στο άνω βλέφαρο, αρκεστείτε σε μια σκιά σε ουδέτερους τόνους και επιμεληθείτε με επιμονή στο άνοιγμα των βλεφαρίδων με ένα βουρτσάκι που χαρίζει όγκο και ανύψωση.  

- Αν έχετε μικρά μάτια: Εφαρμόστε ένα μπεζ χρώμα στο κάτω εσωτερικό βλέφαρο και στη  συνέχεια χρησιμοποιήστε μια μαύρη επένδυση από μολύβι ματιών στις βλεφαρίδες, προεκτείνοντας το χέρι σας προς τις άκρες (cat’s eye look). Στο τέλος, περάστε τα πάνω και και τα κάτω βλέφαρα με μια σατινέ σκιά.

Οι ασφαλείς χρωματικές αντιθέσεις σκιών

- Για μπλε μάτια: Πορτοκαλί, χρυσό, βερικοκί ή ροδακινί.

- Για πράσινα μάτια: Κόκκινο, δαμασκηνί, ροζέ του σταφυλιού.

- Για καστανά μάτια: Καφέ, μπεζ, χρυσό ή μοβ.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ