Μάθετε γιατί πρέπει να τρώτε πιο συχνά κάρυ

karu
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2022

Θυμίζει ινδική κουζίνα και αποτελεί ένα μπαχαρικό που δίνει ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα. Κι αν δεν το καταναλώνετε συχνά, δείτε γιατί πρέπει να το πασπαλίσετε στα πιάτα σας.

Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, ανάμεσα στα οποία βρίσκουμετον κουρκουμά, το κύμινο, τις πιπεριές τσίλι, τον κόλιαντρο και ενίοτε μπορεί ν περιέχει και κανέλα, σκόρδο, τζίντζερ. Όπως είναι φανερό, αυτό το mix μπαχαρικών είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία, με ιδιαίτερη δράση τόσο τον εγκέφαλο, όσο και την καρδιά.

Όσον αφορά τον εγκέφαλο, το κάρυ σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μας προστατέψει από την άνοια, το εγκεφαλικό και διάφορες άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις, με την κουρκουμίνη να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, αφού φαίνεται πως διορθώνει τις βλάβες στα κύτταρα του εγκεφάλου, οι οποίες προκαλούνται από τέτοιου είδους ασθένειες.

Η αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση του ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα, ευεργετώντας την καρδιά, ενώ κάνει καλό στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη.

Για να απολαύσετε τα οφέλη του, δοκιμάστε να το προσθέσετε στο κοτόπουλο ή το χοιρινό σας, να το πασπαλίσετε στα ντιπ και τις πίτες σας να εξασφαλίσετε ότι μπαίνει πιο συχνά στο πιάτο σας.