Δείτε τους τρόπους που δεν θα αφήσουν το δέρμα σας να «ωριμάσει» ποτέ

maska-aggouri-mama-kori-epidermida-omorfia-derma
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2019

Η γήρανση είναι κάτι το αναπόφευκτο. Αλλά αν θέλετε να σπάσετε τους νόμους της φυσικής δείτε πώς.

Δερματολόγοι και επιστήμονες εξετάζουν διαρκώς πώς η γήρανση της επιδερμίδας μπορεί να προληφθεί και ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες και τα πιο αποτελεσματικά καλλυντικά συστατικά που μπορούν να μειώσουν τη φθορά του χρόνου. Ωστόσο, όπως λένε οι έρευνες, η αντιγήρανση πρέπει να ξεκινά από πολύ νωρίς και όχι μόνο όταν έχουν επέλθει μη αναστρέψιμες βλάβες στα κύτταρα της επιδερμίδας. Στη δεκαετία των 20 έως 30, ξεκινά η απώλεια υγρασίας, η παραγωγή λιγότερων λιπιδίων και πιθανώς η  εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών στο πρόσωπο. Από τα 40 και μετά, η επιδερμίδα ξηραίνεται και λεπταίνει, οι πρώτες γραμμές γύρω από το μάτια είναι εμφανείς, ενώ τα πρώτα σημάδια απώλειας ελαστικότητας είναι ορατά. Από τα 50 έως και τα 60, η μειωμένη παροχή θρεπτικών στοιχείων, η χαλάρωση και η ακαμψία της επιδερμίδας όπως και η εμφάνιση πανάδων συνδυαστικά με βαθύτερες ρυτίδες είναι μια μόνιμη κατάσταση χωρίς επιστροφή.

 Σε επίπεδο βασικής πρόληψης, οι επιστήμονες συστήνουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής αμέσως σχεδόν μετά την εφηβεία, όπου η προσεκτική διατροφή με βάση φρούτα και λαχανικά και μειωμένα λιπαρά, η κατανάλωση αρκετών ποσοτήτων νερού, η άσκηση, ο καλός ύπνος, η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και η αποφυγή καταχρήσεων, αποτελούν το ήμισυ του παντός.

Το υπόλοιπο ήμισυ, εξαρτάται από τη συστηματική ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας, με βάση προϊόντα που ενισχύουν την αντιγήρανση.

Ακούστε αυτό: η «αντιγήρανση» δεν αφορά μόνο στις μαμάδες ή στις γιαγιάδες σας. Έχει μεγάλη σημασία να μην περιμένετε να εμφανιστούν στην επιδερμίδα σας τα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες κι η ξηρότητα. Ξεκινήστε από τώρα να περιποιείστε την επιδερμίδα σας με κρέμες ημέρας, νύχτας, ματιών και  ορούς με βεβαιωμένη αντιγηραντική αποτελεσματικότητα.

Οι καλύτερες και επιστημονικά πιστοποιημένες φόρμουλες που θα διατηρήσουν την επιδερμίδα σας για πάντα νέα, είναι αυτές:

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!