Ό,τι δεν ξέρατε για την προστασία των ματιών σας εν όψει καλοκαιριού

matia-kalokairi-gunaika-fusi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο νους σας στα μάτια σας...

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!

Τα βλέφαρα είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη ζώνη της επιδερμίδας του προσώπου, πολύ επιρρεπής στις αλλεργίες και εξαιρετικά εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, πολλές γυναίκες εξακολουθούν να αγνοούν τις βασικές κινήσεις προστασίας, που ξεκινούν από την επιλογή ενός κατάλληλου ζευγαριού γυαλιών ηλίου, περνούν από τη διατροφή και καταλήγουν στην επιμελή φροντίδα μακιγιάζ και την εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία.

- Τι δεν ξέρατε μέχρι σήμερα για τα γυαλιά ηλίου: Ένα συνηθισμένο ζευγάρι γυαλιών, που συνήθως προμηθεύεστε από οπτικούς, διαθέτει τη μίνιμουμ απορροφητικότητα (μέχρι τα 400 νανόμετρα), δηλαδή προστατεύουν μόνο από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η σύγχρονη τεχνολογία κατάφερε να καλύψει το κενό αυτό και σήμερα υπάρχουν ειδικοί φακοί που απορροφούν όλων των ειδών τις ακτίνες του ήλιου και κατά συνέπεια προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία στον αμφιβληστροειδή. Οι φακοί μελανίνης, ακριβώς επειδή περιέχουν συνθετική μελανίνη ικανή να απορροφήσει όλη τη γκάμα των βλαβερών ακτινών (μέχρι 600 νανόμετρα), συστήνονται από τους ειδικούς ως το απόλυτο προστατευτικό φράγμα για χάρη της υγείας και της αποφυγής πρόωρης γήρανσης των ματιών σας.

- Τι δεν ξέρατε μέχρι σήμερα για το μακιγιάζ ματιών: Η σύνθεση των προϊόντων για τα μάτια είναι αρκετά διαφορετική από αυτή των βάσεων του μακιγιάζ προσώπου. Οι σκιές ματιών έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε χρωστικές (οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο τιτανίου) για μέγιστη κάλυψη, ενώ η μάσκαρα και το eyeliner, επειδή περιέχουν κερί και άλλα πηκτικά μέσα, όταν έρθουν σε επαφή με τα μάτια, πιθανώς να δημιουργήσουν αλλεργική αντίδραση. Ωστόσο, πολλές από τις νέες φόρμουλες μακιγιάζ ματιών είναι σχεδιασμένες ώστε να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους ερεθισμών, αλλεργίας και φωτοευαισθησίας. Αλλά η σημαντικότερη κίνηση έχει να κάνει με την βαθιά ενυδάτωση της περιοχής γύρω από τα μάτια πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ, καθώς και η προσεκτική αφαίρεση του μακιγιάζ ματιών, με απαλά προϊόντα κατάλληλα για αυτό το τμήμα του προσώπου.

- Τι δεν ξέρατε μέχρι σήμερα για τις αντηλιακές κρέμες ματιών: Οι νέες φόρμουλες που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την αντηλιακή προστασία των ματιών, δεν περιέχουν χημικά φίλτρα, αρώματα και parabens και είναι πολύ ανθεκτικές στο νερό και τον ιδρώτα, προσφέροντας προστασία στα βλαστοκύτταρα του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ οι καταπραϋντικές και αντιερεθιστικές ιδιότητές τους, προφυλάσσουν την  ευαίσθητη επιδερμίδα των βλεφάρων από την αφυδάτωση, τους ερεθισμούς, το ηλιακό ερύθημα και τα εγκαύματα.  

- Τι δεν ξέρατε μέχρι σήμερα για τη διατροφή σας: Εμπλουτίστε την καλοκαιρινή σας διατροφή με συμπληρώματα που περιέχουν ψευδάργυρο (επειδή επιτρέπει στη βιταμίνη Α να δημιουργήσει μελανίνη, η οποία δρα προστατευτικά τόσο στο δέρμα όσο και στα μάτια), βιταμίνη C (η οποία προστατεύει τον κερατοειδή χιτώνα και το φακό του οφθαλμού από την οξείδωση και συμβάλει στην πρόληψη του καταρράκτη), ω-3 λιπαρών οξέων (επειδή συμβάλλουν στην καλή ενυδάτωση του ματιού και στην πρόληψη της ξηροφθαλμίας) και λουτεΐνη ή ζεαξανθίνη (επειδή προστατεύουν από τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!