Πίνοντας αυτό κάθε πρωί, θα «στρώσετε» τέλεια επιδερμίδα

gunaika-gualia-kalokairi-xumos
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

Spoiler: Σκόνη από τσάι Μάτσα -το απόλυτο superfood.

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας 

Έχετε ακούσει από δερματολόγους, διατροφολόγους, γυμναστές και ομοιοπαθητικούς γιατρούς ότι τοπράσινο τσάι και, ειδικά η ποικιλία Μάτσα, είναι ο Νο1 σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα. Ο λόγος έχει να κάνει με την υψηλή ποσότητα χλωροφύλλης που περιέχει (η οποία βοηθάει στη διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος, στη διατήρηση της αλκαλικότητας του αίματος και των ιστών, στον καθαρισμό βλαβερών τοξινών από τα τοιχώματα του παχέος εντέρου), αλλά και στις θερμογενετικές ιδιότητες των κατεχινών του (οι οποίες προωθούν την οξείδωση του λίπους στο σώμα, με πρόσθετο όφελος την επιπλέον καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης).

 Για τις μη γνωρίζουσες, το τσάι Μάτσα παράγεται από συγκεκριμένα φύλλα του φυτού (που ονομάζονται tencha) και των οποίων η συγκομιδή γίνεται με το χέρι και, σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες πράσινου τσαγιού, τα φύλλα tencha περνούν από ατμό για να διατηρηθεί η γεύση και το θρεπτικό περιεχόμενό τους. Ακολουθεί άλεσμα των φύλλων σε μύλους από γρανίτη και έτσι παράγεται η πράσινη σκόνη που είναι η πρώτη ύλη για το τσάι Μάτσα.

Σύμφωνα με τις έρευνες, μόλις ένα φλιτζάνι πράσινου τσαγιού Μάτσα παρέχει στον οργανισμό περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο superfood του πλανήτη (6,2 περισσότερο από το γκότζι μπέρι, 7 φορές περισσότερο από τη μαύρη σοκολάτα, 17 φορές περισσότερο από τα μύρτιλα και 60,5 φορές περισσότερο από το σπανάκι!

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι αυτή η πράσινη σκόνη είναι ένα εξαιρετικό διατροφικό όπλο που θωρακίζει την υγεία, ας δούμε τι κάνει στο δέρμα, σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες.  

 Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Σάλφορντ στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, η οποία δημοσιεύθηκε στην μηνιαία επιστημονική επιθεώρηση Journal of Aging Science,

«η σκόνη του πράσινου τσαγιού Μάτσα μπορεί να βελτιώσει την φλεγμονή του δέρματος, επειδή παρέχει ιδανική προστασία της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, η κατανάλωση ενός ροφήματος Μάτσα κάθε πρωί, βοηθά στην ανανέωση του δέρματος που στερείται οξυγόνου, ως αποτέλεσμα των τοξικών περιβαλλοντικών συνθηκών στις μεγαλουπόλεις».

Ο πλέον διαδεδομένος τρόπος κατανάλωσης είναι σε μορφή κρύου ή ζεστού Latte -με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου (και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μιας και το τσάι Μάτσα είναι από μόνο του αρκούντως γλυκό).

Τι θα κερδίσετε;

«Μείωση ερυθριάσεων, αναδόμηση επιδερμίδας, πρόληψη σημαδιών πρόωρης γήρανσης, μείωση λιπαρότητας, καθαρισμός των πόρων, μείωση παραγωγής σμήγματος και, πάνω απ’ όλα, επιδερμίδα υγιή και βελούδινη», αναφέρει η έρευνα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας