Τρεις υδατάνθρακες που θα σας βοηθήσουν να τα... χάσετε

krithari
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Μπορεί συχνά να ακούτε ότι πρέπει να μείνετε μακριά από υδατάνθρακες στην απώλεια βάρους, αλλά στην πραγματικότητα, κάποιοι θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Κριθάρι
Το κριθάρι μειώνει και την όρεξη και σας βοηθά να μην τσιμπολογάτε όλη μέρα, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, κυρίως διαλυτών. Οι φυτικές ίνες, που συαντάμε σε φρούτα, λαχανικά και ολική άλεση, σχετίζονται με χαμηλή χοληστερίνη, μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξημένο αίσθημα κορεσμού.

Κινόα
Η κινόα έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από οποιαδήποτε άλλη φυτικής προέλευσης τροφή και ταυτόχρονα μας παρέχει καλά λιπαρά, που κάνουν καλό στην καρδιά. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών και βιταμινών Β και λόγω του ότι έχει τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από τα περισσότερα δημητριακά και λιγότερους υδατάνθρακες, είναι ιδανική για πρωινό.

Μαύρα φασόλια
Σκεφτείτε ότι 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια φτάνει τα 12 γραμμάρια πρωτεΐνης και τα 9 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, βιταμίνες συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην αύξηση των μυών και χαλκό που δυναμώνει τους τένοντες. Προσθέστε σε αυτό ότι σύμφωνα με ισπανική μελέτη παίζουν ρόλο στην αύξηση απώλειας βάρους και βάλτε τα στη διατροφή σας, ως μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, που η κατανάλωσή τους δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος και μας χαρίζει ενέργεια, αλλά και μυς.