Κρέμες CC και BB: Crash test

gunaika-mallia-kremes-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2019

Το γοργόν και χάριν έχει ή όποιος βιάζεται σκοντάφτει; Ιδού η απορία -η οποία συνάδει απόλυτα με τις κρέμες «Όλα Σε Ένα».

Οι κρέμες BB και CC, αυτά τα «υβριδικά» προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας τα οποία υπόσχονται ενυδάτωση, μακιγιάζ, εξαφάνιση των ρυτίδων και αντηλιακή κάλυψη ταυτόχρονα, αγαπήθηκαν από τις γυναίκες που δεν έχουν χρόνο για μια ρουτίνα φροντίδας η οποία -όντως- απαιτεί χρόνο, διάθεση και χρήμα (δηλαδή από όλες, σχεδόν). Αλλά απ’ την άλλη, είναι πιθανό, οι κρέμες BB και CC, να εκθέτουν την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σας σε μεγαλύτερους κινδύνους. Πού η αλήθεια και πού ο μύθος; Και κυρίως, ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές;  

 Οι ομοιότητες

- Ξεκινάμε κατευθείαν το θέμα με την απάντηση που έχει να κάνει με την φόρμουλά τους: οι κρέμες BB και CC είναι παρόμοιες. Αυτές οι «υβριδικές» κρέμες συνδυάζουν πολλές δράσεις ταυτόχρονα και έχουν πλούσια σύνθεση, απλά αποτελούνται από διαφορετικά -δραστικά- συστατικά.

- Επόμενο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι αυτές οι «έξυπνες» κρέμες εξυπηρετούν τις γυναίκες που αναζητούν άμεσες καθημερινές λύσεις σε πολλαπλά επίπεδα (ενυδάτωση, κάλυψη, αντιγήρανση).

- Όμως, τόσο οι CC όσο και οι BB περιβάλλονται από τις ίδιες απαγορευτικές οδηγίες των δερματολόγων, επειδή δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος. Κυρίως δεν συνιστώνται αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό ή αφυδατωμένο, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως η παρουσία εκζέματος, ατοπικής δερματίτιδας, διάχυτων ερυθριάσεων ή γενικευμένων ευρυαγγειών στην επιδερμίδα, απαιτείται εξειδικευμένη δερμοκαλλυντική φροντίδα.

- Ηydra Zen BB Cream Nude Maqique Cream, Lancome: Κρέμα BB με πολλαπλά οφέλη –ενυδάτωση, λάμψη και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Nude Magique BB Cream, L’Oreal ParisΚρέμα ΒΒ για ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

- BB Cream SPF 35, Bobbi Brown: Ενυδατική κρέμα ΒΒ, που καλύπτει τις ατέλειες και χαρίζει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα.

Οι διαφορές

- Η κρέμα BB (Blemish Balm), πέρα από τα οφέλη ενυδάτωσης και προστασίας από τον ήλιο, επικεντρώνεται περισσότερο στην εξομάλυνση της υφής της επιδερμίδας, ταυτόχρονα με το «καμουφλάρισμα» των ατελειών μέσω της ύπαρξης χρωστικών στη σύνθεσή της. Στην ουσία, οι κρέμες ΒΒ σχεδιάστηκαν για να υποκαταστήσουν τις βάσεις του μακιγιάζ συνδυαστικά με την ίδια αποτελεσματικότητα μιας ενυδατικής (πιο ελαφριές, σε σχέση με το παραδοσιακό υγρό makeup, πιο βαριές από μία ενυδατική με χρώμα).

- Η κρέμα CC (Complexion/Color Correcting), αποτελεί μια «αναβαθμισμένη» παραλλαγή της ΒΒ, με την αρκετά πιο παχύρρευστη σύνθεσή της να βοηθά περισσότερο στην κάλυψη προβλημάτων της επιδερμίδας όπως οι ρυτίδες, οι κοκκινίλες, οι δυσχρωμίες και οι καφέ κηλίδες.

- Είναι καλύτερη η μία από την άλλη; Όχι απαραίτητα. Πραγματικά, όλα εξαρτώνται από τι θέλετε να καλύψετε και σε ποια ηλικία βρίσκεστε. Οι ειδικοί, σε γενικές γραμμές, λένε ότι αν είστε κάτω από 30 ανήκετε στην κατηγορία BB, ενώ πάνω από 30, στην κατηγορία CC -εκτός αν έχετε τύπο δέρματος, ο οποίος έχει ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις, τις οποίες μόνο ο δερματολόγος σας είναι σε θέση να αξιολογήσει με απόλυτη ασφάλεια.

- CC Complete Cream Oily Skin SPF 30,Youth Lab: Κρέμα CC για ομοιόμορφη κάλυψη, ρύθμιση της λιπαρότητας και υψηλή προστασία από την UV ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες.

- Superdefense CC Cream SPF 30, Clinique: Kρέμα CC με μη λιπαρή υφή για υγιή φυσική λάμψη στην επιδερμίδα.

- Ultra Light Daily UV Defense CC Cream SPF 50,Kiehl’s: Κρέμα CC  για ομοιόμορφο χρώμα και προστασία από την αστική μόλυνση και τις ακτίνες UV.

- Prima CC SPF 35, Giorgio Armani: Κρέμα CC με βιταμίνη Ε, που ενισχύει τη φυσική λάμψη και τη ζωντάνια της επιδερμίδας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ