5 ποτά που θα εξαφανίσουν την ακμή σας, σύμφωνα με την επιστήμη

gunaika-xumos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΙΟΥ 2019

Αφεψήματα, για την ακρίβεια. Ζεστά ή παγωμένα, προσφέρουν μοναδικά οφέλη στην ταλαιπωρημένη από ακμή επιδερμίδα σας.

Για όλες εσάς που έχετε πέσει θύματα της ανεπιθύμητης ξηρότητας και της φλεγόμενης αίσθησης που προκαλούν τα σπυράκια στο δέρμα σας, εκτός από τις καλλυντικές θεραπείες που έχει συστήσει ο δερματολόγος σας, δείτε πώς θα βρείτε άμεση ανακούφιση και σταδιακή μείωση της ακμής, καταναλώνοντας αυτά τα 5 ροφήματα, που συστήνουν οι ειδικοί:

Matcha

Μαζί με μια σειρά από άλλα απίστευτα οφέλη για την υγεία, αυτή η «μοντέρνα» (αλλά δημοφιλής στην καθημερινότητα των βουδιστών μοναχών πάνω από μια χιλιετία) ποικιλία πράσινου τσαγιού, το οποίο φυτρώνει μόνο στην Ιαπωνία, περιέχει 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κλασικό πράσινο πράσινο τσάι. Μια ιδιότητα, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, βοηθά γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της οξείδωσης του σμήγματος που εμφανίζεται πριν από τη δημιουργία ακμής.

Απολαύστε το παγωμένο.

 Κουρκουμάς

Θεωρείται το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής στον κόσμο, με πολλές επιστημονικές μελέτες να δείχνουν, ότι αυτό το μπαχαρικό που καταναλώνουν οι Ινδοί εδώ και αιώνες έχει πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες και χαρίζει σημαντικά οφέλη στο σώμα και στον εγκέφαλο. Οι αντιφλεγμονώδεις, αντι-ιικές, αντιοξειδωτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητές της, έχουν κάνει τον κουρκουμά πολύτιμο «εργαλείο» της Αγιουρβέδα, θεραπεύοντας ένα ευρύ φάσμα εσωτερικών και εξωτερικών ασθενειών. Οι ειδικοί συστήνουν ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνης κουρκουμά μέσα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να δείτε άμεσα αποτελέσματα επούλωσης της ακμής σας.

Κεφίρ

Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που έπιναν γάλα που έχει υποστεί ζύμωση με 200 mg λακτοφερρίνης ημερησίως (όπως το κεφίρ) παρουσίασαν 39% μείωση στις φλεγμονώδεις αλλοιώσεις της επιδερμίδας που προκαλεί η ακμή, μέσα σε διάστημα 12 εβδομάδων. Το έντερο συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την υγεία του δέρματος, γι’ αυτό το λόγο η κατάποση προβιοτικών ροφημάτων, όπως το γάλα κεφίρ, αντιμετωπίζει τα βλαβερά βακτηρίδια και μειώνει τις φλεγμονές του δέρματος.

Κρύο, είναι ακόμη πιο τέλειο.

Δυόσμος

Ο Dr. Carl Thornfeldt, ένας δερματολόγος με εμπειρία 30 ετών στην έρευνα για την καταπολέμηση της ακμής, γράφει σε άρθρο του στην μηνιαία επιστημονική επιθεώρηση Aesthetics Journal: «Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών αφεψήματος βιολογικού δυόσμου καθημερινά μειώνει τις φλεγμονώδεις βλάβες της ακμής κατά 25% μετά από ένα μήνα και κατά 51% μετά από τρεις μήνες -κάτι που είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από τις ιατρικές συνταγογραφούμενες θεραπείες. Παράλληλα, προσδίδει στην επιδερμίδα μειωμένη ερυθρότητα και πρωτόγνωρη φωτεινότητα». Καταπληκτικό, έτσι;

Ζεστό νερό

Μην εκπλήσσεστε. Η κατανάλωση χλιαρού νερού (αντί κρύου) βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος και ρυθμίζει την πέψη -θυμηθείτε ξανά τη σχέση μεταξύ του εντέρου και του δέρματός σας. Αντίθετα, το παγωμένο νερό έχει την τάση να «σκληραίνει» τα λίπη που περιέχουν οι τροφές, οδηγώντας σε μεγάλη ποσότητα αποθέσεων στο έντερο. Δεν είναι ανάγκη, ντάλα καλοκαίρι, να πίνετε όλη μέρα ζεστό νερό. Ένα ποτήρι το πρωί μόλις ξυπνήσετε και ένα το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο βοηθά σημαντικά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος, μειώνοντας τις φλεγμονές.   

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ