Αποτρίχωση με κερί ή ξυράφι;

podia-apotrixosi-kalokairi-thalassa-podilato
ΤΡΙΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2019

Αναλύουμε όλα τα συν και τα πλην για τις δυο πιο απλές μεθόδους αποτρίχωσης.

Εξασφαλίζουμε απαλό δέρμα με την μέθοδο αποτρίχωσης που μας ταιριάζει και μετά αγοράζουμε μαγιό με ΕΚΠΤΩΣΗ -20%, με τη χρήση του κωδικού SEAYOU από την La Redoute! Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Αποτρίχωση με ζεστό κερί ή «κόντρα» ξύρισμα; Ποια μέθοδος εγγυάται λιγότερο πόνο, ευκολότερη διαδικασία, αλλά και πιο μακροχρόνιο, βελούδινο αποτέλεσμα; Εξετάστε τα παρακάτω επιχειρήματα και πάρτε απόφαση με βάση τις ανάγκες σας -και τις αντοχές σας στον πόνο- σε κάθε σημείο του δέρματος.

 Ευκολία: νικητής, το ξυράφι

- Το ξύρισμα των τριχών των ποδιών είναι ό,τι πιο απλό: λίγος αφρός, ένα καθαρό ξυραφάκι, ένα πέρασμα και τέλος. Για το «μπικίνι», ισχύουν τα ίδια, απλά απαιτείται λίγη περισσότερη προσοχή, μιας και το δέρμα «εκεί κάτω -και γύρω» είναι πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο.

- Το κερί, απαιτεί ειδική προετοιμασία: ζέσταμα του υλικού, επικόλληση στην επιφάνεια του δέρματος, αναμονή μέχρι να κρυώσει και να συγκολληθούν οι τρίχες στο κερί, ένα γρήγορο και τσουχτερό τράβηγμα, τέλος (για την περιοχή του μπικίνι, ο πόνος είναι πολύ πιο έντονος και σουβλερός). Το άλλο αρνητικό του κεριού είναι ότι για να εφαρμοστεί, απαιτείται οι τρίχες -των ποδιών- να έχουν ήδη αναπτύξει ένα μήκος πάνω από ένα πόντο.  

Διάρκεια αποτελέσματος: νικητής, το κερί

- Η ανάπτυξη των τριχών μετά το ξύρισμα, ακολουθεί τα φυσικά στάνταρντ της δομής ανάπτυξης της τρίχας σε όλο το σώμα: μισό εκατοστό κάθε δεκαπέντε μέρες (στο «μπικίνι», λίγο πιο σύντομα).  

- Με το κερί, έχετε ένα περιθώριο επανεφαρμογής που μπορεί να ξεπεράσει και τις πέντε εβδομάδες, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας.

Και στις δυο περιπτώσεις, οι γυναίκες με ξανθό τύπο ευνοούνται περισσότερο όσον αφορά τη διάρκεια.

 Πόνος: νικητής, το ξυράφι

- Όσον αφορά στο κερί, προφανώς και η δραστική αποκόλληση της τρίχας από το θυλάκιο δεν είναι μια ευχάριστη αίσθηση, συνδυαστικά με την δυσάρεστη αίσθηση που προκαλεί καθ’ όλη την διάρκεια η υψηλή θερμοκρασία.

- Το ξυράφι, απ’ την άλλη, καμιά φορά είναι και πολύ απολαυστικό...

Κόστος: νικητής, το ξυράφι

- Πόσο κοστίζει ένα καλό ξυραφάκι; Από 4 έως 7€ για ένα σετ των τριών έως πέντε.

- Πόσο κοστίζει ένα σετ αποτρίχωσης κεριού; Από 4 έως και 12€ για μια και μόνο χρήση.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εξασφαλίζουμε απαλό δέρμα με την μέθοδο αποτρίχωσης που μας ταιριάζει και μετά αγοράζουμε μαγιό με ΕΚΠΤΩΣΗ -20%, με τη χρήση του κωδικού SEAYOU από την La Redoute! Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.