7 πράγματα που πρέπει να κάνετε για την επιδερμίδα σας πριν πατήσετε τα 40

gunaika-derma-frontida
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2019

Επειδή η πρόληψη είναι πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιγήρανσης από ό,τι οι διορθωτικές θεραπείες. Γι’ αυτό.

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!

Ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείτε εντατικά με την προστασία της επιδερμίδας του προσώπου σας από την φθορά του χρόνου, ωστόσο, όποιον δερματολόγο κι αν ρωτήσετε θα σας πει ότι όσο νωρίτερα αναπτύσσετε ένα πλάνο αντιγήρανσης, τόσο το καλύτερο για το δέρμα σας. Ειδικά όταν δεν απέχετε πολύ από το να σβήσετε 40 κεράκια στην γενέθλια τούρτα σας.

«Αναμφίβολα, η πρόληψη είναι πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδος από ό,τι οι διορθωτικές κούρες, θεραπείες και επεμβάσεις», σχολιάζει η Αμερικανίδα δερματολόγος Dr. Loretta Ciraldo, με μεγάλη εμπειρία στην έρευνα και την θεραπεία κατά της γήρανσης της επιδερμίδας στην δερματολογική κλινική του ιατρικού πανεπιστημίου του Μαϊάμι και ιδρύτρια εξειδικευμένης σειράς προϊόντων αντιγήρανσης. «Αυτό σημαίνει ενσωμάτωση ορισμένων συνηθειών και συστατικών τόσο στις πρωινές όσο και στις νυχτερινές ρουτίνες περιποίησης, από πολύ νωρίς, στα 20 και στα 30».

 Σύμφωνα με την Ciraldo, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα που χαρίζουν όχι μόνο λάμψη αλλά μεγάλη προστασία από την εμφάνιση ρυτίδων. «Ακόμη και πριν εμφανιστούν οποιεσδήποτε βαθιές γραμμές ή ηλιακές κηλίδες», λέει η ειδικός και εξηγεί: «Οι μικροσκοπικές αλλαγές που διαδραματίζονται στην επιδερμίδα όσο περνούν τα χρόνια -κυρίως με την σταδιακή, φυσιολογική απώλεια του κολλαγόνου αλλά και την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία-, μπορεί στα 20 και στα 30 να μην είναι αρκετά ορατές, όμως στην ουσία, αποτελούν τη βάση για να αναπτυχθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια (όσο πλησιάζετε τα 40) πολύ πιο ορατές και δύσκολα διαχειρίσιμες βλάβες».

Ταυτόχρονα, όταν βοηθάτε από νωρίς την επιδερμίδα σας να αναπτύξει μεγαλύτερες αντιστάσεις, στην ηλικία των 40 δεν θα έχετε καμία ανάγκη από κάθε είδους δραστικές θεραπείες με βαριές φόρμουλες, ενέσιμα υλικά ή εντατικές κούρες στο ιατρείο -οι οποίες είναι χρονοβόρες, ψυχοφθόρες, επίπονες καμιά φορά και, κυρίως, δαπανηρές.

«Ιδανικά, από τη στιγμή που θα πατήσετε τα 30 οφείλετε να υιοθετήστε συστηματικές συνήθειες περιποίησης της επιδερμίδας, επιμένοντας σε όσες είναι πιο ευχάριστες και απολαυστικές για σας. Κυρίως, επιμείνετε σε υψηλής ποιότητας συστατικά και φόρμουλες που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη στην προστασία της επιδερμίδας από την γήρανση», λέει η Ciraldo και δίνει τις 7 απαραίτητες κινήσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν δεύτερη φύση σας καθώς πλησιάζετε τη στροφή των 40 ετών:

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!

1. Αγαπήστε έναν ορό που περιέχει καθαρή βιταμίνη C

2. Προσφέρετε μια ήπια απολέπιση δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα με μια λοσιόν που περιέχει γλυκολικό οξύ.

3. Κάντε την αντηλιακή κρέμα κεντρικό κομμάτι της υγείας και της νεότητας της επιδερμίδας σας.

4. Μετατρέψτε την καθημερινή ενυδάτωση σε τρόπο ζωής. Κάθε πρωί, ενισχύστε την άµυνα του δέρµατος εφαρµόζοντας µια αντιγηραντική, προστατευτική, ενυδατική, θρεπτική, συσφιγκτική, αναζωογονητική κρέµα στο πρόσωπο και στο λαιµό. Το βράδυ, διεγείρετε τους φυσικούς µηχανισµούς ανάπλασης, εφαρµόζοντας µια κρέµα που παρέχει λιπίδια, αναδόµηση και ισορροπία.

5. Κλείνετε τακτικά, ετήσια ραντεβού με τον δερματολόγο σας για έλεγχο καλής κατάστασης από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τα νύχια των ποδιών σας.

6. Ενσωματώστε την ρετινόλη σε όλες τις ρουτίνες περιποίησης και προστασίας.

7. Μην πασαλείβεστε απλά, αλλά κάντε μασάζ. «Με αυτόν τον τρόπο εφαρμογής μιας αντιγηραντικής φόρμουλας, προκαλείται διέγερση στους βαθύτερους ιστούς, βοηθώντας στα συστατικά να απορροφηθούν καλύτερα και να βελτιωθούν δραστικά οι κυτταρικές αναπλαστικές λειτουργίες», τονίζει η Ciraldo.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ