Αποκτήστε το πιο hot make-up της χρονιάς

gigi-hadid-makeup
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2019

Οι συμβουλές για ένα καλοκαιρινό μακιγιάζ που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να παραμένει δροσερή, ανάλαφρη και λαμπερή, αλλά χωρίς να την αφήνει «ολόγυμνη».

Όταν πρόκειται να υιοθετήσετε ένα μακιγιάζ για όλο το καλοκαίρι, το μεγάλο κόλπο είναι ένα: αποφεύγετε τα βαριά προϊόντα καθώς μπορεί να αρχίσουν να τρέχουν από τον ιδρώτα. Προτιμήστε φόρμουλες long stay σε μορφή τζελ ή με ρευστή. Αν θέλετε να να πετύχετε ένα εντυπωσιακό παιχνιδιάρικο και άκρως καλοκαιρινό μακιγιάζ ακολούθησε τις συμβουλές της  χρωματολόγου Leatrice Eiseman, διευθύντριας του Pantone Color Institute.

Επιδερμίδα
«Στόχος σας είναι η επιδερμίδα σας να λάμπει και όχι να γυαλίζει. Τα bronzers σε υγρή μορφή, πούδρα ή τζελ είναι ο καλύτερος και ο ευκολότερος τρόπος για να χαρίσετε στο δέρμα σας ηλιοκαμμένη λάμψη και χρώμα διακοπών χωρίς να εκτεθείτε στον ήλιο», λέει η Eiseman. Παρ' όλα δεν είναι όλα τα προϊόντα ίδια και, επομένως, δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση για την επιδερμίδα σας. «Σαν βασικό κανόνα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι στα κιτρινωπά δέρματα ταιριάζουν οι χρυσαφιές αποχρώσεις, ενώ αν έχετε ροδαλή επιδερμίδα προτιμήστε τις χάλκινες αποχρώσεις. Στις πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, που χρειάζονται λίγο χρώμα για να αναδειχτούν, ταιριάζουν ιδανικά οι ιριδίζουσες παλέτες».

Μάγουλα
«Μην δείξετε καμία τσιγκουνιά στην ποσότητα του ρουζ επειδή έχει τη δύναμη να φωτίσει ολόκληρο το πρόσωπό σας», λέει η χρωματολόγος. Ιδανικές αποχρώσεις αυτή την εποχή είναι το πορτοκαλί και το φούξια επιλογή. «Το πορτοκαλί ζεσταίνει αμέσως την όψη της επιδερμίδας, ενώ το καυτό ροζ δημιουργεί τη φυσική έξαψη που νιώθετε όταν έχετε τελειώσει την προπόνησή σας. Και αυτός είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός», συμβουλεύει η Eiseman. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πινέλο και εφαρμόστε το ρουζ με κυκλικές κινήσει   πάνω στα μήλα του προσώπου -«εκεί είναι που κοκκινίζετε φυσιολογικά». Για μια πιο δροσερή και ανάλαφρη όψη δοκιμάστε  ένα προϊόν σε κρέμα. Επαλείψτε λίγη ποσότητα με το δάχτυλό σας και αραιώστε το ομοιόμορφα πάνω στην επιδερμίδα. Προσθέστε μια μικρή στρώση ημιδιάφανης πούδρας, ώστε να μείνει το χρώμα στη θέση του όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος.

 Μάτια
«Το κλειδί για να φορέσετε μια καλοκαιρινή τιρκουάζ σκιά στα μάτια σας είναι να τη συνδυάσετε με μια  μαύρη μάσκαρα -δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο», συμβουλεύει η ειδικός και συνεχίζει: «Μια άλλη ιδέα είναι να  τονίσετε  τα γαλανά ή ανοιχτοκάστανα μάτια σας με μια λεπτή στρώση πράσινου του δάσους, που θα απλώσετε με ένα liner- μολύβι κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες στρώσεις για να γίνει πιο έντονο και πυκνό και μετά να φέρετε την ένταση του χρώματος εκεί που θέλετε, σβήνοντας με τα δάχτυλα».

Δεύτερη επιλογή σας, μια μπλε-μωβ σκιά, σαν το λιλά. «Αυτό το χρώμα αναδεικνύει το λευκό των ματιών, κάνοντάς τα να φαίνονται μεγαλύτερα και φωτεινά», εξηγεί η Eiseman. Εφαρμόστε αυτή την απόχρωση από τη γραμμή του βλεφάρου έως την πάνω πτυχή, απλώνοντας και μια μικρότερη ποσότητα στις κάτω βλεφαρίδες. Τελειώνοντας, μη ξεχνάτε ότι προσθέτοντας μια σταγόνα νερού στη σκιά των ματιών σας το χρώμα απλώνεται ευκολότερα.

Χείλη
Όπως όλες οι καλοκαιρινές «τρέλες», έτσι και οι τολμηρές αποχρώσεις των χειλιών επιβάλλονται -είναι αληθινά διασκεδαστικές. «Μπορείτε να φορέσετε ένα παιχνιδιάρικο και πολύ θηλυκό ροζ κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα έντονο κόκκινο ματ τη νύχτα», λέει Eiseman. Ιδανική επιλογή είναι ένα λαμπερό λιπ γκλος με έντονο χρώμα  ροζ κοραλί ή φούξια. Και για να μην κολλάνε τρίχες από τα μαλλιά σας στο στόμα κάθε φορά που φυσά λίγο αεράκι, πρώτα περάστε τις άκρες των χειλιών σας με το μολύβι για τα χείλη. «Αυτό το κόλπο κάνει το gloss να μην διατηρεί έντονη την κολλώδη υφή του, ενώ παράλληλα δημιουργεί και μια στέρεα βάση ώστε να μη λιώνει το χρώμα από τον ήλιο», προσθέτει η ειδικός. Για ένα πιο σέξι αποτέλεσμα αρκεί να απλώσετε ένα κόκκινο ματ κραγιόν και να το ταμπονάρετε ελαφρά με το δάχτυλο, δημιουργώντας ένα αληθινά ανέμελο ζευγάρι χειλιών -σαν μόλις να έχουν φιληθεί.

Μediterranean Escape Sun-Kissed Viel

Laura Mercier

Κρεμώδης μπρονζέ πούδρα για λαμπερή ηλιοκαμμένη όψη

Buy now

Εye Tint Liquid Eyeshadow

Giorgio Armani

Ρευστή σκιά ματιών με κρεμώδη υφή για έντονο χρώμα βλέφαρα

Buy now

Teint Idole

Ultra Wear Blush Stick Café Bonheur Lancome

Κρεμώδες ρουζ για ένα δροσερό look γεμάτο φρεσκάδα

Buy now

Lip Gelee

Tom Ford

Ενυδατικό lip gloss για πλούσια χείλη με εκθαμβωτική λάμψη

Buy now

Βronzing Stone Light Summer

Yves Saint Laurent

Μπρονζέ πούδρα για ηλιοκαμμένη όψη

Buy now

Ακόμη

Rouge Allure INK Matte Liquid Lip Colour, Chanel: Υγρό ματ κραγιόν για ζουμερά χείλη.

Sea Minerals Summer Palette, Korres: Παλέτα για το πρόσωπο και τα μάτια, ιδανική για καλοκαιρινά look (στα φαρμακεία).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ