6 πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε πριν την αποτρίχωση με λέιζερ

gunaika-magio-kapelo-kalokairi-apotrixosi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2019

Τι να περιμένετε από την πιο αποτελεσματική μέθοδο απαλλαγής της τριχοφυΐας από πρόσωπο, πόδια και «μπικίνι».

Εξασφαλίζουμε απαλό δέρμα με την μέθοδο αποτρίχωσης που μας ταιριάζει και μετά αγοράζουμε μαγιό με ΕΚΠΤΩΣΗ -20%, με τη χρήση του κωδικού SEAYOU από την La Redoute! Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Σίγουρα δεν είναι τόσο απλό και γρήγορο -αλλά ούτε και τόσο επίφοβο- όσο το ξυράφι. Αναμφίβολα δεν έχει τον ίδιο πόνο με το κερί -ωστόσο, τσούζει περισσότερο στην τιμή. Η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η μόνη μέθοδος που σας απαλλάσσει από την τριχοφυΐα για πάντα προσφέροντας ένα σούπερ βελούδινο δέρμα παντού, αλλά έχει κι αυτή τα «ψιλά γράμματά» της. Μάθετε παρακάτω, τι πρέπει να περιμένετε (και τι όχι), πριν την επίσκεψη σε ένα ιατρείο ή εξειδικευμένο στούντιο.

 Θέστε ρεαλιστικές προσδοκίες

Ανεξάρτητα από την περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε (πρόσωπο, πόδια, «μπικίνι»), η επιτυχημένη διαδικασία με λέιζερ απαιτεί οι τρίχες σας να είναι αρκετά πιο σκούρες από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας και επίσης, οι τρίχες σας να είναι αρκούντως πυκνές -και όχι χνούδι- αλλιώς, το λέιζερ θα «δυσκολευτεί» να αναγνωρίσει το πεδίο αποτρίχωσης.

Η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται με μια επίσκεψη, ούτε το αποτέλεσμα είναι αιώνιο. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που θέλετε να αποτριχώσετε και το είδος της τρίχας, μπορεί να χρειαστείτε πέντε έως δέκα θεραπείες κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να επιτευχθεί μια συνολική μείωση 70% έως 90%.

Αναμείνετε λίγη ταλαιπωρία

Το λέιζερ εφαρμόζεται σε καθαρό και υγιές δέρμα, που δεν έχει εκτεθεί πρόσφατα στον ήλιο, ενώ τουλάχιστον για μια εβδομάδα πριν δεν πρέπει να έχετε εφαρμόσει κρέμες αυτομαυρίσματος ή λεύκανσης.

Η κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 20 έως και 60 λεπτά της ώρας, διάρκεια κατά την οποία θα αισθάνεστε στο δέρμα σας διαρκείς ενοχλήσεις, που ωστόσο εν πονούν πραγματικά (εκτός και αν μιλάμε για την ευαίσθητη περιοχή του «μπικίνι»). Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχετε λάβει από πριν ένα ήπιο αναλγητικό.

Ακολουθήσετε τις οδηγίες

Η λήψη αντιβιοτικών ενδιάμεσα στις θεραπείες με λέιζερ, καθιστά το δέρμα πιο επιρρεπές στην φωτοευαιθησία, κάτι που θα συνεπάγεται μεγαλύτερο πόνο κατά την εφαρμογή.

Για σχεδόν παρόμοιο λόγο, μένετε μακριά από τον ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια των συνεδριών. Αν η ακτίνα του λέιζερ εφαρμοστεί πάνω σε ένα τμήμα του σώματος που έχει εκτεθεί στον ήλιο, θα δημιουργήσει υπερβολική θερμότητα στο δέρμα, προκαλώντας κάψιμο, υπερχρωματισμό ή και ουλές.

Hangover; Περιμένετε τον πόνο

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κάνει την αποτρίχωση με λέιζερ πολύ οδυνηρή, επειδή το νευρικό σύστημα θα είναι σε υπερένταση, δημιουργώντας στρες στο δέρμα, έντονη εφίδρωση ή ραγδαία αφυδάτωση και υψηλότερη ευαισθησία στον πόνο.

 Αναμείνετε να δείτε γρήγορα αποτελέσματα

Πολλές φορές η διαδικασία αποτρίχωσης με λέιζερ μπορεί να διαρκέσει μήνες, με επαναλαμβανόμενα ραντεβού ανά μήνα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα ορατά αποτελέσματα διαρκούν τόσο πολύ. Θα δείτε το νέο βελούδινο δέρμα σας να εμφανίζεται από την πρώτη κιόλας συνεδρία, όπου από εκεί και μετά οι τρίχες θα αναπτύσσονται με πολύ βραδύτερο ρυθμό από το συνηθισμένο.  

Πόσο μπορεί να κοστίσει όλο αυτό;

Για τα βασικά σημεία που μια γυναίκα θέλει συνήθως να απαλλαγεί οριστικά από ξυράφια και κεριά, οι τιμές για αποτρίχωση με λέιζερ ξεκινά από 40€ για το «μπικίνι», 80€ για τα πόδια, 50€ για πρόσωπο και λαιμό, φτάνοντας τα 120€ για όλο το σώμα. Εννοείται, πως κάθε ποσό αφορά σε μια συνεδρία.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ