Οδηγός αντηλιακής προστασίας εκτός παραλίας

gunaika-poli-antiliako
ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Τι να κάνετε για να είστε ασφαλής κάτω από τον ήλιο, όταν τρέχετε στην πόλη για δουλειές ή στο πάρκο για προπόνηση.

Μολονότι στο άκουσμα της λέξης αντηλιακό σάς έρχονται εικόνες ηλιοθεραπείας στην καυτή αμμουδιά, στην πραγματικότητα η υπεριώδης ακτινοβολία που δέχεστε καθημερινά στην πόλη -όλο το χρόνο- είναι αθροιστικά πολύ περισσότερη. Από νωρίς το πρωί που βγαίνετε για τρέξιμο στο πάρκο και κατά τη διάρκεια όλων των ωρών που βγαίνετε για δουλειές ή βόλτες στους δρόμους (ακόμη και όταν κυκλοφορείτε μέσα στο αυτοκίνητο), η αντηλιακή προστασία είναι ζωτικής σημασίας. Δείτε με ποιους τρόπους θα διαφυλάξετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA-UVB (και θα γλιτώσετε την εικόνα σας από σημάδια πρόωρης γήρανσης). Πάνω απ’ όλα, θυμηθείτε αυτό: Όταν είστε στην πόλη, δεν αρκεί μόνο ένα καλό αντηλιακό.

Oil Free Compact Cream SPF 50 Combination Oily Skin, Youth Lab
Αντηλιακή κρέμα σε μορφή compact make up, που προσφέρει ισχυρή αντηλιακή προστασία και ομοιόμορφη όψη με ματ αποτέλεσμα.

Buy now 

Ενυδατική με SPF

Πολλές ενυδατικές ή αντιγηραντικές συνθέσεις- όπως και αρκετά φον ντε τεν- έχουν δείκτη προστασίας 15. Αν η καθημερινή έκθεσή σας στον ήλιο είναι περιορισμένη (μικρές αποστάσεις με τα πόδια ή μέσα στο αυτοκίνητο) ή αν ο φωτότυπός σας είναι στα όρια του μελαχρινού, τότε ο δείκτης αυτός είναι αρκετός, ακόμη και δίχως την ανάγκη αντηλιακής κρέμας. Η ενυδατική με SPF είναι ό,τι πρέπει για χρήση νωρίς το πρωί –κάνοντας τζόκινγκ, για παράδειγμα.


Αmbre Solaire BB Cream SPF 50, Garnier
Κρέμα BB για 24 ωρη ενυδάτωση αντηλιακή προστασία και ομοιόμορφο χρώμα.

Buy now

Κρέμες BB &CC

Αν δεν είστε αναγκασμένη να κυκλοφορείτε στους δρόμους της πόλης στο εργάσιμο οκτάωρό σας, οι «έξυπνες» ενυδατικές κρέμες με χρώμα (BB & CC) μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν την ενυδατική σας κρέμα -και τη βάση μακιγιάζ- με SPF. Οι συγκεκριμένες συνθέσεις έχουν συνήθως μεσαίο δείκτη προστασίας (SPF 15) και προσφέρουν ανάλαφρο χρώμα και ματ τελείωμα στην επιδερμίδα, καθιστώντας τις ιδανική επιλογή αντηλιακής προστασίας -και αψεγάδιαστης ομορφιάς- για τις ώρες που βρίσκεστε στο γραφείο ή στο μαγαζί.


Active Block SPF 25, Frezyderm
Αντιγηραντική κρέμα ημέρας με ενυδατικά συστατικά και αντηλιακή προστασία (στα φαρμακεία).

Buy now

Ανθεκτικότερα αντηλιακά

Στις περιπτώσεις που η επαγγελματική σας ζωή απαιτεί ολοήμερη έκθεση του δέρματός σας σε εξωτερικούς χώρους, αξίζει να θυμάστε ότι η βλαβερή ακτινοβολία σε συνδυασμό με τις υψηλότερες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός πόλης (συγκριτικά με την εξοχή ή την παραλία) απαιτούν πιο εξειδικευμένη προστασία, με αντηλιακά που είναι ειδικά κατασκευασμένα για τέτοιες ακραίες συνθήκες. Το αντηλιακό που θα επιλέξετε πρέπει να περιέχει τουλάχιστον ένα από τα εξής συστατικά: ecamsule, αβοβενζόνη, διοξείδιο τιτανίου ή οξείδιο ψευδαργύρου. Τα δυο πρώτα είναι χημικά φίλτρα και συμπεριλαμβάνονται σε ακριβότερες σειρές αντηλιακών, αλλά και τα υπόλοιπα, που είναι λίγο φθηνότερα, κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά.


Βlue Therapy Multi Defense SPF 25
Biotherm

Κρέμα για ολοκληρωμένη προστασία από την γήρανση και την ηλιακή ακτινοβολία.

Buy now

-Ecamsule
Eίναι ένα συστατικό που κυκλοφορούσε από το 1993 ως Meroxyl SX και πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως κύριος παράγοντας προστασίας από τις ακτίνες UVA.


Anthelios Anti-Imperfections SPF 50+
La Roche Posay

Αντηλιακή κρέμα προσώπου για το λιπαρό δέρμα και το δέρμα με τάσης ακμής (στα φαρμακεία).

Buy now

-Αβοβενζόνη
Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή οργανική ένωση με την ιδιότητα να απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και στις δύο περιοχές (UVA–UVB) και σε συνολικά ευρύτερη περιοχή απ' ό,τι άλλες οργανικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα αντηλιακά.

Soleil Bronzer Protective Face Cream
Lancome

Αντηλιακή κρέμα προσώπου επλουτισμένη με έλαια, για λαμπερό και ομοιόμορφο μαύρισμα.,

Buy now

-Διοξείδιο τιτανίου ή οξείδιο ψευδαργύρου
Είναι τα δύο πιο γνωστά φυσικά φίλτρα, τα οποία δεν απορροφούν, αλλά ανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία. Το παλιό τους μειονέκτημα (λευκές στάμπες στα σημεία που απλωνόταν το αντηλιακό) σήμερα έχει ξεπεραστεί μέσω σύγχρονων τεχνικών που βοηθούν τα φίλτρα να μοιάζουν με αόρατα.


UV Protective Compact FoundationSPF 30
Shiseido

Μake up με αντηλιακή προστασία σε μορφή πούδρας.
Χαρίζει ένα ματ φυσικό τελείωμα το οποίο παραμένει αναλλοίωτο για ώρες.

Buy now

Αντηλιακές πούδρες με SPF

Η αντηλιακή πούδρα σε χρώμα της άμμου είναι το ιδανικό αξεσουάρ προστασίας για τις απογευματινές σας εξόδους, επειδή παίζει έναν ρόλο που συνδυάζει αντηλιακή κάλυψη και υπέροχη, αψεγάδιαστη ματ όψη στο πρόσωπο με μια αίσθηση σέξι, μπρονζέ όψης. Απλώστε την σε πρόσωπο και ντεκολτέ και απολαύστε το μαγευτικό δειλινό απόλυτα προστατευμένη και σαγηνευτική.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ